• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gdaņskā - Baltijas jūras valstu ārlietu ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1995., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Itālijas gaisa balets virs Rīgas līča

Vēl šajā numurā

19.05.1995., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gdaņskā — Baltijas jūras valstu ārlietu ministri

Ceturtdien un piektdien 18. un 19. maijā, Gdaņskā (Polijā) notiek Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) 4. ārlietu ministru sesija. Sesijā piedalījās BJVP 10 dalībvalstu ārlietu ministri, kā arī Eiropas Savienības komisijas pārstāvji, lai izvērtētu BJVP darbības trešo gadu un noteiktu turpmākos uzdevumus reģionālās sadarbības stiprināšanai. Latvijas delegāciju šajā sesijā vada Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs.

BJVP dibināta 1992. gada martā Kopenhāgenā ārlietu ministru līmenī. Dalībvalstis: Dānija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Krievija, Norvēģija, Polija, Somija, Vācija, Zviedrija, kā arī pastāvīgi ir pārstāvēta Eiropas Savienības komisija.

BJVP ārlietu ministru sesijas laikā plānoti šādi pasākumi:

— jautājums par Islandes uzņemšanu BJVP;

— Eiropas Savienības komisijas pārstāvja ziņojums par Eiropas Savienības programmu Baltijas jūras reģionam;

— BJVP komisāra demokrātisko institūciju un cilvēktiesību, tajā skaitā pie minoritātēm piederošo personu tiesību, jautājumos Oles Espersena ziņojums par savas darbības pirmajiem astoņiem mēnešiem;

— kopīgā komunikē apspriešana, kurā tiks izvērtēta BJVP darbība Polijas kā prezidējošās valsts vadībā un noteikti uzdevumi nākošajam gadam.

Sesijas nobeigumā plānots, ka ārlietu ministri apstiprinās jauno BJVP prezidējošo valsti līdz nākošā gada maijam (kā kandidatūra izvirzīta Zviedrija), kā arī jauno "Troikas" ("Troika" sastāv no iepriekšējās, pašreizējās un nākošās prezidējošās valsts) sastāvu. Kā zināms, BJVP vecāko amatpersonu komitejas līmenī ir panākta vienošanās, ka 1996./1997. gadā organizācijā prezidēs Latvija.

Latvijas Republikas ārlietu ministram Valdim Birkavam sesijas laikā ir paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās. Latvijas delegācijas atgriešanās plānota sestdien, 20. maijā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!