• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie valsts prezidenta - Čērčila biedrības direktori. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1995., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumu reģistra ziņas

Vēl šajā numurā

19.05.1995., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie valsts prezidenta — Čērčila biedrības direktori

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 18. maijā, savā rezidencē Jūrmalā pieņēma starptautiskās V.Čērčila biedrības Amerikas nodaļas direktorus Ričardu Lengvortu un Duglasu Raselu. Viņi ieradušies Latvijā, lai kopīgi ar saviem domubiedriem veiktu velobraucienu pa mūsu valsti, godinot to Latvijas patriotu atceri, kuri Otrā pasaules kara gados un pēc tā cīnījās par Latvijas neatkarību.

Draudzīgās sarunas laikā, kurā piedalījās arī Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Ričards Ralfs, galvenā uzmanība tika veltīta Vinstona Čērčila lomai vēsturē. Guntis Ulmanis norādīja, ka sers Vinstons Čērčils savos darbos vairākkārt aicinājis rūpīgi studēt vēstures mācības, lai neatkārtotu agrāk pieļautās kļūdas. Sarunas dalībnieki bija vieniprātis, ka mūsdienu politiskajā situācijā var rast daudz analoģiju ar problēmām pasaulē pirms Otrā pasaules kara. Latvijas Valsts prezidents aicināja viesus atbalstīt V.Čērčila kopoto rakstu tulkošanu un izdošanu latviešu valodā.

V.Čērčila biedrības vadītāji pasniedza Guntim Ulmanim V.Čērčila slavenā stāsta "Sapnis" speciālo izdevumu latviešu valodā, piebilstot, ka līdzīgu izdevumu oriģinālvalodā līdz šim saņēmuši tikai Lielbritānijas karaliene Elizabete Otrā, ASV prezidents Ronalds Reigans un Francijas prezidents Fransuā Miterāns.

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!