• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ratificēti Latvijas un Baltkrievijas līgumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1995., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien Latvijā oficiālā vizītē ierodas Ukrainas prezidents

Vēl šajā numurā

23.05.1995., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ratificēti Latvijas un Baltkrievijas līgumi

Piektdien, 19.maijā, LR Ārlietu ministrijā ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš un Baltkrievijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Valentīns Veļičko apmainījās ar ratifikācijas rakstiem, kas apliecina, ka abu valstu likumdevēji ir izpildījuši nepieciešamos nosacījumus, lai stātos spēkā divi noslēgtie Latvijas un Baltkrievijas starpvalstu līgumi:

1. 1994.gada 21.februārī parakstītais līgums "Par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku" (ratificēts Saeimā 1994.gada 10.novembrī). Šis līgums saskaņā ar ANO statūtu mērķiem un principiem, EDSO Noslēguma aktu un citiem Eiropas valstu sadarbības dokumentiem, kā arī, pamatojoties uz 1991.gada 16.decembra Deklarāciju par labu kaimiņattiecību principiem starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku un ņemot vērā starptautisko tiesību principus un normas, apstiprina, ka valsts robežlīnija starp Latviju un Baltkrieviju iet pa abu valstu līdzšinējo administratīvo robežu un sakrīt ar Latvijas valsts robežu, kāda tā bija 1940.gada 16.jūnijā. Līgums paredz arī konkrētus robežas demarkācijas noteikumus, un tas stājas spēkā līdz ar ratifikācijas rakstu apmaiņu.

2. 1994.gada 21.februārī parakstītais līgums starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku "Par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civilajās, ģimenes un krimināllietās" (ratificēts Saeimā 1995.gada 26.janvārī). Līguma parakstīšana izriet no abu pušu ieinteresētības veicināt divpusējo sadarbību un paredz konkrētus nosacījumus tiesiskās aizsardzības un palīdzības realizācijā augšminētajās jomās. Līgums stājas spēkā 30 dienas pēc ratifikācijas dokumentu apmaiņas, t.i., ar šī gada 18.jūniju.

 

ĀM preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!