• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1995., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

23.05.1995., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Vakar, 22.maijā, MK ekonomikas un finansu komitejas sēdē tika uzklausīts Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Andra Liepiņa ziņojums par darba grupas, kura strādā likumprojekta "Par komercbanku sanāciju un bankrotu" sagatavošanā. Komitejas locekļi iepazinās ar jau sagatavoto likumprojekta variantu, kā arī izteica vairākus iebildumus un papildinājumus. Tika uzklausīts arī Latvijas Bankas pārstāvja Ilmāra Rimšēvica viedoklis. Komisija pieņēma lēmumu darba grupai turpināt darbu pie likumprojekta, ietverot tajā visu ieinteresēto personu viedokļus. Šo jautājumu atkārtoti apspriedīs nākošajā MK ekonomikas un finansu komitejas sēdē.

Tika izskatīts arī likumprojekts "Par grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1995.gadam"". Tajā paredzēts samazināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus par 4501 tūkst. latu, tajā skaitā no akcīzes nodokļa maksājumiem par 4959 tūkst, latiem un palielināt ieņēmumus no nodevām un dažādiem nenodokļu ieņēmumiem par 94 tūkst. latu. Akcīzes nodokļa maksājumu samazinājums paredzēts sakarā ar pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli" un iekasētā akcīzes nodokļa par alkoholiskajiem dzērieniem 50 procentu apmēra ieskaitīšanu valsts speciālajā veselības aizsardzības budžetā, kā arī iekasētā akcīzes nodokļa par benzīnu un dīzeļdegvielu, to aizstājējproduktiem un komponentiem 50 procentu apmērā ieskaitīšanu speciālajā budžetā — valsts autoceļu fondā. Komiteja pieņēma lēmumu principiāli akceptēt pārejas noteikumus, tomēr nosakot, ka visas domstarpības izmaiņu finansiālo apjomu jautājumos jāsaskaņo ar Finansu ministriju šīs nedēļas laikā. Līdz ar to arī šo likumprojektu atkārtoti skatīs nākošajā komitejas sēdē.

Tika atlikta arī rīkojuma projekta "Par a/s "Universālveikals "Centrs"" valsts kapitāla daļas izmantošanu. Tas paredzēja nodot bez atlīdzības Latvijas brīvības cīnītāju palīdzības fondam a/s "Universālveikals "Centrs"" valsts kapitāla daļu, kas sastāda 25 procentus. Turpmākā projekta izskatīšana atlikta līdz tā saskaņošanai ar Tieslietu ministriju.

Komitejas atbalstu ieguva rīkojuma projekts par vairāku valsts ēku un būvju atsavināšanu, kā arī rīkojuma projekts par vairāku valstij piederošo nekustamo īpašumu pārdošanu.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!