• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bīskaps un valstsvīrs atgriezīsies dzimtenē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1995., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divu kaimiņvalstu sakaru perspektīva

Vēl šajā numurā

23.05.1995., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bīskaps un valstsvīrs atgriezīsies dzimtenē

Vakar, 22.maijā, notika Saeimas priekšsēdētāja biedra Andreja Krastiņa un arhibīskapa Jāņa Pujata rīkotā preses konference par bīskapu Jāzepu Rancānu un viņa drīzo pārapbedīšanu Latvijā.

Atklājot preses konferenci, arhibīskaps Jānis Pujats atgādināja bīskapa Jāzepa Rancāna dzīves gājumu, uzsverot viņa lielos nopelnus Latvijas reliģiskajā un politiskajā dzīvē. J.Pujats pastāstīja arī par pārapbedīšanas norisi 3.jūnijā. Tās laikā ir plānoti svinīgie dievkalpojumi Jēkaba baznīcā Rīgā un pēc tam Aglonas bazilikā, kur tiks apbedīts bīskaps Jāzeps Rancāns.

A.Krastiņš paskaidroja, ka arī Saeimas pienākums ir piedalīties pasākumos, kas saistīti ar J.Rancānu, jo viņš ilgu laiku bija Latvijas Saeimas priekšsēdētāja biedrs un vēlāk priekšsēdētāja vietas izpildītājs, kā arī bija pēdējais Latvijas Valsts prezidenta pienākumu pildītājs trimdā. Tāpēc 3.jūnijā pulksten 9.15 pie Saeimas nama notiks bīskapam J.Rancānam veltīts piemiņas brīdis ar miltāru godasardzi un Saeimas vadības piedalīšanos.

Preses konferencē piedalījās arī bīskapa Jāzepa Rancāna fonda priekšsēdētājs Kazimirs Znotiņš. Savukārt J.Rancāna brāļadēls Francis Rancāns atgādināja, ka bīskapa darba galvenais mērķis bijusi Latvijas vienotības nostiprināšana.

Juris Zalāns, Saeimas ziņu dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Tālākajos vēsturiskajos attēlos — Latvijas sūtnis Itālijā prof. Arnolds Spekke, Spekkes kundze, sūtniecības vadītājs ASV Anatols Dinsbergs Tautas balvas pasniegšanas laikā bīskapam Jāzepam Rancānam; bīskaps Jāzeps Rancāns trīsdesmitajos gados; kardināls Juliāns Vaivods un bīskaps Jāzeps Rancāns Romā 1963. gadā; Jāzeps Rancāns trimdā Vācijā; Jāzeps Rancāns 1949. gada maijā (?) Altotingā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!