• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu konkursu bijušo PSRS pilsoņu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības, personu apliecinošu dokumentu (pases) izgatavošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.1995., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Domes lēmums Nr.1699

Vēlēšanu komisijas kandidātu pieteikšana

Vēl šajā numurā

30.05.1995., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas konkursnoteikumi

1995. gada 17. maijā

Par projektu konkursu bijušo PSRS pilsoņu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības, personu apliecinošu dokumentu (pases) izgatavošanu

 

Pievienotais dokuments ir projektu konkurss nepilsoņu pases izgatavošanai, kas apmierinātu dažādas personu apliecinoša dokumenta drošības un aizsardzības prasības starptautiskā līmenī.

Ieinteresētās firmas tiek aicinātas sūtīt komentārus, ņemot vērā, lai tiktu nodrošinātas modernas, saprātīgas tehnoloģiskas prasības, kā arī projektam jābūt elastīgi veidotam no komerciālā viedokļa.

Papildus, mēs būsim pateicīgi par jebkura līguma paraugiem, kas varētu būt pamats šādam projektam. Priekšlikumus drīkst iesniegt jebkura kompānija no jebkuras valsts, tie jānosūta uz Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju līdz 1995. gada 9. jūnijam.

Lūdzam sūtīt komentārus un priekšlikumus uz šādu adresi: Latvijas Republika, Iekšlietu ministrija, Raiņa bulvārī 6, Rīga, LV—1533, Latvija.

Par konkursa koordinatoriem apstiprināti: Ints Zītars, Pilsonības un imigrācijas departamenta direktors, un Kārlis Trautmanis, Starptautisko attiecību nodaļas vadītājs.

 

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons

 

Noteikumi priekšlikumu iesniegšanai konkursam par bijušo PSRS pilsoņu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības,

personību apliecinošu dokumentu (pases)

izgatavošanu un aizpildīšanu

 

Projekta programma. Vispārējs apraksts

 

Sakarā ar to, ka Latvijas Republikas Saeima 1995. gada 12. aprīlī ir pieņēmusi likumu "Par to bijušo PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības", radusies nepieciešamība izstrādāt personu apliecinošu dokumentu — nepilsoņu pasi, kas atbilst starptautiskajām pasu drošības un aizsardzības normām, kā arī iegādāties efektīvas iekārtas šo pasu drukāšanai.

Nepilsoņu pase paredzēta kā 32 lpp. grāmatiņas veida dokuments 125x88 mm formātā. Iespiedtehnoloģijai, brošēšanas (iesiešanas) tehnoloģijai, kā arī materiāla kvalitātei jānodrošina augsta pases aizpildīšanas precizitāte.

Starptautiskajos standartos paredzētajām ziņām pasē jābūt vizuāli un mašīnlasāmām. Mašīnlasīšana jānodrošina uz dažādu sistēmu pasu kontroles iekārtām.

Norādījumi konkursa dalībniekiem

 

1. Vispārējie norādījumi

1.1. Paziņojums par nodomu iesniegt projektu

Konkursa dalībnieki, kuri paredz iesniegt priekšlikumu, tiek lūgti par to paziņot IeM līdz 1995. gada 31. maijam. Paziņojumu neiesniegšana neietekmēs priekšlikuma novērtēšanu vai pieņemšanu, bet ieinteresētie konkursa dalībnieki var nesaņemt kādu svarīgu informāciju.

1.2. Jautājumi, kas attiecas uz projektu konkursu (PK)

Jebkuri jautājumi, kas attiecas uz PK, var tikt iesniegti pa faksu, teleksu vai vēstulē pēc šajā dokumentā norādītās adreses.

Jautājumi ir jāiesniedz līdz 31. maijam, un IeM dos atbildi līdz 10. jūnijam.

Jautājumi un atbildes tiks nodoti jebkurai kompānijai, kas būs norādījusi savu vēlmi piedalīties konkursā.

1.3. Priekšlikumu iesniegšanas un izskatīšanas termiņš

1.3.1. konkursa izsludināšana — līdz 1995. gada 16. maijam.

1.3.2. konkursa materiālu iesniegšana — līdz 1995. gada 16. jūnijam.

1.3.3. konkursa projektu izvērtēšana — līdz 1995. gada 1. jūlijam.

1.3.4. līguma slēgšana starp IeM vadību un konkursa uzvarētāju par priekšlikuma realizēšanas uzsākšanu — līdz 1995. gada 15. jūlijam.

Priekšlikumus jāiesniedz pēc sekojošas adreses: Raiņa bulvārī 6, Rīga, LV—1533, Latvija. Tel.: +(3712)219872, tel.: +(3712)219151; mobilais: +(3719)341124; fax: +(3712)223853.

1.4. Vēlāk iesniegtie priekšlikumi

IeM patur tiesības pieņemt vai nepieņemt vēlāk ienākušos priekšlikumus, nenorādot iemeslus.

1.5. Norādījumi priekšlikuma sagatavošanai

(a) priekšlikumi ietver trīs atsevišķas daļas:

1. daļa. Menedžmenta priekšlikums

2. daļa. Finansiālais priekšlikums

3. daļa. Tehniskais priekšlikums

(b) 1. un 3. daļa neietver nekādu finansiālu informāciju. Visiem konkursa dalībnieku dokumentiem jāapmierina zemāk minētās prasības:

(c) visi konkursa materiāli jāsagatavo 2 eksemplāros;

(d) priekšlikumiem jābūt latviešu vai angļu valodā;

(e) uz visiem sūtījumiem un priekšlikumu dokumentiem jābūt skaidrai atzīmei "Priekšlikums par bijušo PSRS pilsoņu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības, personu apliecinošu dokumentu (pases) izgatavošanu un drukāšanu", kā arī iesniedzēja vārdam un adresei;

(f) iesniedzējam jānorāda šī priekšlikuma derīguma termiņš, kuram jābūt vismaz 6 mēnešus no priekšlikuma iesniegšanas datuma.

1.6. Informācijas lietošana

Visi dokumenti, kas tiek iesniegti, atsaucoties uz PK, kļūst Latvijas Republikas IeM īpašums. Jebkura informācija, kura ir tikai iesniedzēja īpašums, īpaši jānorāda. Šī informācija nedrīkst ietvert datus, kurus var iegūt no cita avota vai kuri ir pieejami sabiedriskajā sfērā. Neņemot vērā iepriekš minēto, IeM drīkst atklāt priekšlikumus, ieskaitot slepeno informāciju, personālam, kas novērtēs priekšlikumus.

1.7. Līguma piešķiršana

IeM patur tiesības noslēgt līgumu vai līgumus par visu vai daļu no konkursa projekta vai arī nenoslēgt.

1.8. Priekšlikuma sagatavošanas izmaksas

Priekšlikuma sagatavošanas izmaksas, atsaucoties uz PK, uzņemas vienīgi pats iesniedzējs, un PK izdošana no IeM puses nerada nekādas finansiālas vai citas saistības.

1.9. Varianti

Konkursa dalībnieki tiek lūgti iesniegt priekšlikuma variantus atbilstošajā projekta daļā (finansiālajā, menedžmenta, tehniskajā).

 

2. Konkursa dalībnieki

Konkurss ir atklāts starptautisks konkurss, kurā var piedalīties jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona vai jebkura ārvalstīs reģistrēta juridiska persona, kam ir priekšzināšanas un pieredze pasu izgatavošanas un apstrādes jomā.

2.1. Firmas juridiskais apliecinājums

Konkursantiem jāiesniedz Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (vai attiecīgās ārvalsts uzņēmumu reģistra) izsniegtās reģistrācijas apliecības noraksts un uzņēmuma statūtu kopija.

2.2. Konkursa dalībnieku pieredze

Konkursa dalībniekam jādod savu iespēju apraksta kopsavilkums un detalizēta iepriekšējā pieredze līdzīga darba veikšanā. Tāpat nepieciešams iesniegt īsu pārskatu par savu līdzšinējo darbību:

2.2.1. īsa firmas iepriekšējās darbības vēsture (ne vairāk kā vienu lapu);

2.2.2. firmas pieredze līdzīga rakstura darbu organizēšanā un realizācijā;

2.2.3. pašreizējā firmas struktūra.

Konkursanti ir atbildīgi par iesniegto datu patiesumu. Ja, pārbaudot šos datus, atklāsies, ka tie neatbilst patiesībai, konkursanti no tālākas līdzdalības konkursā automātiski tiek izslēgti, ja neatbilstība atklājas pēc līguma noslēgšanas, Iekšlietu ministrijai ir tiesības vienpusīgi pārtraukt līgumattiecības, saņemot reālo zaudējumu kompensāciju.

2.3. Pamata personāls

Konkursa dalībniekam jānorāda firmas vai uzņēmuma pamata personāls, kas tieši nodarbosies ar uzdevuma izpildi: darbinieku pienākumi un atbildība.

Ar pamata personālu jāsaprot projekta vadītāji un menedžeri, kas būs saistīti gan ar darba plānošanu, gan ar darbu projekta realizāciju.

2.4. Izņēmumi, varianti un papildinājumi

Priekšlikumā jāietver detalizēts un sīks jebkuru izņēmumu, variantu un papildinājumu saraksts, kas attiecas uz šī projekta konkursa tehniskajām un vadības prasībām. Konkursa dalībniekam noteikti jāpiekrīt 1.6.punktā minētajam noteikumam par informācijas lietošanu no IeM puses. Ierosināto izņēmumu, variāciju un papildinājumu skaits un raksturs neietekmēs novērtēšanas kritērijus, kas minēti 5.punktā.

2.5. Apstiprinājumi un licences vai valdības atļauja

Konkursa dalībniekam jāsaistās ar atbilstošajām institūcijām un jāapstiprina, ka ir vai tiks iegūta nepieciešamā valdības atļauja vai eksporta vai citas licences, kuras varētu būt nepieciešamas, lai līguma priekšmetu varētu nogādāt IeM saskaņā ar iespējamo līgumu. Tāpat ir jānorāda, vai ir kādas grūtības tās iegūšanā un nepieciešamās novilcināšanās ilgums.

2.6. Projekta kontrole

Konkursa dalībniekam tiek lūgts norādīt vadības metodes un kontroles procedūras, kas novērotu un kontrolētu darba attīstību.

2.7. Priekšmeti, kas nepieciešami no IeM

Konkursa dalībniekam jāuzskaita visi priekšmeti (dokumentācija, pakalpojumi, aparatūra), kurus Iekšlietu ministrija ļaus lietot līguma izpildes laikā.

2.8. Darba grafiks

Konkursa dalībniekam skaidri jānorāda darba sākuma datums un darba ilgums. Viņam ir jāiesniedz shēma, kas norādīs darba izpildes ciklus un to laiku, un savstarpējo secību. Darba grafiks būs svarīgs novērtēšanas kritērijs.

 

3. Norādījumi finansiālajam priekšlikumam

3.1. Cenu bāze

Nepieciešama stingri fiksēta cena jebkurā brīvi konvertējamā valūtā. Cenai ir jāattēlo pilns maksājums, kuru konkursa dalībnieks gaida par sava darba izpildi, kura ir nepieciešama saskaņā ar projektu konkursa prasībām.

Cenu priekšlikumam ir jāietver vispārējie, administratīvie un papildu izdevumi un peļņa, tāpat jāietver muitas maksājumi un nodokļi. Ja nepieciešams, muitas maksājumi un nodokļi jāuzrāda atsevišķi. Visa finansiālā informācija jāietver 2.daļā, Finansiālajā priekšlikumā (skatīt 1.5.). Informācija par cenām nedrīkst parādīties citās priekšlikumu daļās.

Cenas atsevišķi jānorāda:

1. Tehnisko līdzekļu uzturēšanas cena uz laiku līdz 5 gadiem.

2. Nepieciešamām rezerves daļām.

3. Maksimāli 10 personu apmācībai.

3.2. Cenu sadalījums:

3.2.1. pasu izgatavošana;

3.2.2. pasu apstrādes tehnikas izmaksas;

3.2.3. piegādes izmaksas no izgatavotājalīdz pasūtītājam;

3.2.4. palīgmateriālu piegādes un izmaksas tehnikas ekspluatācijas laikā.

Konkursa dalībniekiem ir jāsadala kopējā stingri fiksētā cena, lai nodrošinātu ātru un objektīvu priekšlikumu analīzi. Katrai darba kategorijai cenu sadalījumu anketā jānorāda vidējā darba likme cilvēku stundās un paredzamo cilvēku stundu skaits, lai izpildītu uzdevumus, kas paredzēti tehniskajās prasībās. Apakšrezultātu zem katras darba kategorijas ir vidējas darba likmes cilvēka stundās un cilvēku stundu skaita iznākums. Jebkuras citas izmaksas jāuzrāda atsevišķi un jāpaskaidro.

3.3. Finansēšana

Bijušo PSRS pilsoņu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības, personību apliecinošu dokumentu izgatavošanas konkursa finansēšanas izdevumi tiks apmaksāti no valsts budžeta līdzekļiem.

Šie izdevumi valstij tiks kompensēti, nosakot atsevišķu valsts nodevu.

 

4. Norādījumi tehniskajam priekšlikumam

4.1. Vispārējie norādījumi:

4.1.1. Nepilsoņu pasei jāatbilst personu apliecinošu dokumentu drošības un aizsardzības prasībām starptautiskā līmenī.

4.1.2. Pasu apstrādes tehnikai jāatbilst modernām tehnoloģiskām prasībām ar augstu darba efektivitāti un drošību.

4.2. Piekrišanas paziņojums

Papildus 4.1. izvirzītajai prasībai konkursa dalībniekam ir jānodrošina piekrišanas paziņojums, kas skaidri norāda, vai konkursa dalībnieks var apmierināt katru no darba prasībām, gadījumos, kad tas nav iespējams, konkursa dalībnieks var ierosināt alternatīvus darba elementus vai metodes vēlamā mērķa sasniegšanai.

4.3. Darba programma

Priekšlikumam jāietver projekta darba programma.

 

5. Novērtēšanas kritēriji

Konkursa materiālu pārbaudīs un novērtēs Iekšlietu ministrijas darba grupa, pamatojoties uz sekojošiem kritērijiem:

1. Iesniegtā projekta atbilstība konkursa noteikumiem.

2. Nepilsoņu pases izgatavošanas un to apkalpojošās iekārtas izmaksas.

3. Kredīta piešķiršanas iespējas, kredītu atmaksāšanas noteikumi un shēma pasu un to apkalpojošās iekārtas izmaksām.

4. Sistēmas uzstādīšana.

5. Personāla apmācība: tā skaits, apmācības ilgums, apmācības vieta un izmaksas.

6. Garantijas laika ilgums un raksturs pēc iekārtu pieņemšanas ekspluatācijā.

7. Apjoms, kurā dažas vai visas iekārtas var tikt ražotas vietējos apstākļos.

 

Tuvāka informācija — Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijā, Raiņa bulvārī 6, Rīgā, LV—1533, Latvijā: pie I.Zītara kunga, Pilsonības un imigrācijas departamenta direktora, vai K.Trautmaņa kunga, Starptautisko sakaru dienesta vadītāja, ministrijas padomnieka.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!