• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ostu padomes 30.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.1995., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - pēc tāla ceļa, no Ungārijas Republikas un Amerikas Savienotajām Valstīm

Vēl šajā numurā

31.05.1995., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ostu padomes 30.maija sēdē

Vakar, 30.maijā, Ministru kabineta Zaļajā zālē notika Ostu padomes sēde. Padome uzklausīja Robežsardzes brigādes ziņojumu par darbību Latvijas ostās un mazo ostu investīciju programmu. Iepazinās ar ostu vadīšanas specialitātes veidošanu un Jūras akadēmijas Daugavgrīvas mācību bāzes perspektīvām, balsoja par grozījumu projektu likumā "Par ostām" un izskatīja vairākus citus jautājumus. Uzklausot Robežsardzes brigādes pārstāvja ziņojumu, Ostu padome nolēma izveidot darba grupu, kas izstrādās reglamentējošas normas robežsargu darbībai Latvijas ostās.

Mazo ostu investīciju programmas darba grupa iepazīstināja klātesošos ar Pāvilostas, Mērsraga, Engures, Lielupes, Skultes, Salacgrīvas un Ainažu ostu iesniegumiem investīciju saņemšanai. Tika nolemts Satiksmes ministrijā izveidot darba grupu, kas izstrādās konkursa noteikumus Ostu remontdarbu projektu izstrādei. Darba grupa iesniegs savu vērtējumu Ostu padomei, kas arī lems par investīciju lietderīgumu atsevišķām ostām.

Jūras akadēmijas rektors Jānis Bērziņš iepazīstināja ostu padomi ar darbu ostu vadīšanas specialitātes izveidošanā, kā arī ar plāniem sagatavot hidrogrāfus, ostu inspektorus un stividorus. Ostu padome, vadoties pēc pasaulē pieņemtās prakses, nolēma rekomendēt nākošā gada budžetā paredzēt līdzekļus Jūras akadēmijas pārveidošanai par "pusslēgtā" tipa mācību iestādi (līdzīgi Policijas un Nacionālās aizsardzības akadēmijai).

Balsojuma rezultātā padome nolēma rekomendēt neizdarīt grozījumus likumā "Par ostām". Ostu padome piešķīra 13,5 tūkstošus latu Jūrniecības departamenta darbinieka apmācībai Starptautiskajā jūrniecības skolā (IOM) Maltā un 1000 latu Baltijas jūras piekrastes aizsardzības perspektīvām veltītajai konferencei.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!