• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 30.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.1995., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.136

Noteikumi par Liepājas ostas robežu noteikšanu

Vēl šajā numurā

31.05.1995., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 30.maija sēdē

Vakar, kārtējā valdības sēdē tika akceptēti grozījumi MK noteikumos "Par pensijas izmaksāšanas kārtību strādājošiem pensionāriem". Tie paredz, ka pensijas vecumu sasniegušajiem latviešu valodas skolotājiem mazākumtautību skolās, svešvalodu skolotājiem un pagasta pamatskolu pedagogiem, kuriem ir pasniedzamajam priekšmetam atbilstošā augstākā pedagoģiskā izglītība, piešķirtā darba pensija ir izmaksājama pilnā apmērā. Darba devējam būs tiesības slēgt darba līgumu uz vienu gadu ar pensijas vecumu sasniegušajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem ar augstāko pedagoģisko izglītību, ja līdz kārtējā gada 15.augustam uz attiecīgo vakanto vietu nebūs pieteicies atbilstīgās kvalifikācijas speciālists darbspējas vecumā.

Izskatīšanai Saeimā valdība akceptēja Bibliotēku likuma projektu. Likuma mērķis ir garantēt valsts iedzīvotāju tiesības neierobežoti iegūt informāciju LR bibliotēkās un ar to starpniecību — ārvalstu bibliotēkās un noteikt bibliotēku darba tiesiskos, ekonomiskos un organizatoriskos pamatus.

Apkopojot Finansu ministrijas priekšlikumus, izskatīšanai Saeimā akceptēti grozījumi šā gada valsts budžetā. Nepalielinot kopējo izdevumu skaitu, tiek ierosinātas izmaiņas Labklājības, Iekšlietu, Kultūras ministrijas un Valsts zemes dienesta finansējumā.

MK akceptēja noteikumus par tabakas izstrādājumu uzglabāšanas, pārvadāšanas un realizācijas kārtību.

MK apstiprināja noteikumus "Par Latvijas pilsonības zaudēšanas un tās atjaunošanas dokumentēšanas kārtību". Saskaņā ar noteikumiem pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas dokumentēšanu veiks Pilsonības un imigrācijas departaments (PID). Latvijā dzīvojošām personām, kas vēlas atteikties vai atjaunot Latvijas pilsonību, iesniegums ir jāiesniedz PID rajona nodaļā pēc savas dzīves vietas, bet ārvalstīs dzīvojošām — personīgi PID vai tuvākajā LR diplomātiskajā vai konsulārā iestādē.

Sēdē parakstīšanai tika akceptēti divi Latvijas un Lietuvas starpvaldību nolīgumi — "Par valsts robežas caurlaides punktiem" un "Par sadarbību, veicot kontroli robežu apvienotajos caurlaides punktos". Pirmais nolīgums nosaka, kurās vietās un kādus robežas caurlaides punktus abas valstis atver uz savstarpējās robežas, otrs — Latvijas un Lietuvas apvienoto robežas caurlaides punktu izveides un funkcionēšanas kārtību. Valdība apstiprināja LR pilnvarotos pārstāvjus Latvijas un Krievijas robežjautājumu kārtošanai.

Parakstīšanai tika akceptēts Latvijas Republikas un Uzbekijas līgums par draudzību un sadarbību. Līgums veido juridisko pamatu abu valstu sadarbībai ekonomikā, transportā, zinātnē, izglītībā un kultūrā, vides aizsardzībā un iedzīvotāju veselības aizsardzības aprūpē, kā arī noziedzības apkarošanā. Akceptēti arī divi Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību nolīgumi — par sadarbības principiem transporta jomā un par sadarbību tūrisma nozarē. Visus šos dokumentus paredzēts parakstīt Uzbekijas prezidenta Islama Karimova valsts vizītes laikā Rīgā.

MK akceptēja parakstīšanai Latvijas Republikas un Islandes brīvās tirdzniecības līgumu.

Sakarā ar Valsts reformu ministrijas likvidāciju valdība izdarīja grozījumus atsevišķos likumdošanas aktos.

Apstiprināšanai Saeimā akceptēti trīs starptautiskie līgumi par sadarbību transporta jomā: LR un Lielbritānijas līgums par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu, LR un Lielbritānijas un LR un Izraēlas līgumi par gaisa satiksmi.

MK apstiprināja instrukciju par kārtību, kādā veicamas tiespsihiatriskās ekspertīzes.

Vēl valdības sēdē tika akceptēti grozījumi MK iekšējās kārtības un darbības noteikumos. Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!