• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2024. gada 23. maija saistošie noteikumi Nr. 21 "Par Liepājas valstspilsētas pašvaldības pludmales un peldvietu izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2024., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/op/2024/102.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 13

Grozījums Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 24.08.2023. saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā"

Vēl šajā numurā

28.05.2024., Nr. 102

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 21

Pieņemts: 23.05.2024.

OP numurs: 2024/102.8

2024/102.8
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 21

Liepājā 2024. gada 23. maijā (prot. Nr. 5, 18. §)

Par Liepājas valstspilsētas pašvaldības pludmales un peldvietu izmantošanu

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
45. panta pirmās daļas 2. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Liepājas valstspilsētas pašvaldības pludmales un peldvietu izmantošanas prasības, pludmales un peldvietu zonējumu.

2. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

2.1. aktīvās atpūtas zona – paredzēta fiziskām aktivitātēm un pludmalei piemērotu spēļu spēlēšanai; tajā var atrasties arī bērnu rotaļu laukumi un īpaši aprīkotas sporta zonas. Aktīvās atpūtas zonās pēc attiecīgas Liepājas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) atļaujas saņemšanas pieļaujama publisku pasākumu organizēšana (diskotēkas, vasaras koncerti, uzvedumi un citi pasākumi) un tirdzniecība;

2.2. mierīgās atpūtas zona – paredzēta apmeklētājiem, kuri vēlas mierīgi atpūsties un sauļoties, neveicot darbības, kas paredzētas aktīvās atpūtas zonā.

3. Liepājas valstspilsētas pludmale un peldvietas tiek iedalītas šādās zonās:

3.1. Liepājas valstspilsētas Dienvidu pludmales zonējums saskaņā ar tematisko plānojumu "Liepājas pilsētas pludmales un piekrastes attīstība" (1. pielikums):

3.1.1. peldvieta pie stadiona no Kūrmājas prospekta līdz Jūrmalas ielai starp brīvo vienlaidus veģetāciju un jūrā izvietotajām bojām (zona D3 un D4):

3.1.1.1. aktīvās atpūtas zona no Kūrmājas prospekta līdz gājēju celiņam (noejai) starp stadionu "Daugava" un rezerves stadionu;

3.1.1.2. mierīgās atpūtas zona no gājēju celiņa (noejas) starp stadionu "Daugava" un rezerves stadionu un Jūrmalas ielu;

3.1.2. aktīvās atpūtas zona ārpus peldvietas no Jūrmalas ielas līdz Pērkones ielai (zona D5);

3.1.3. Dienvidrietumu peldvieta no Pērkones ielas līdz Vaiņodes ielai starp brīvo vienlaidus veģetāciju un jūrā izvietotām bojām (zona D6):

3.1.3.1. mierīgās atpūtas zona no Pērkones ielas līdz Liedaga ielai;

3.1.3.2. aktīvās atpūtas zona no Liedaga ielas līdz Vaiņodes ielai;

3.1.4. aktīvās atpūtas zona uz ūdens (sērfošana, kaitošana u.c.):

3.1.4.1. no Dienvidu mola līdz Kūrmājas prospektam (zonas D1 un D2), kas ietver norādītu vietu pretī Roņu ielai, kurā atļauts iebraukt ar ūdens transportlīdzekļiem;

3.1.4.2. no Vaiņodes ielas līdz Dienvidu kapu Ziemeļu robežai (zonas D7 un D8), kas ietver norādītu vietu pretī Vētru ielai, kurā atļauts iebraukt ar ūdens transportlīdzekļiem;

3.1.5. nūdistu pludmale no Dienvidu kapu Ziemeļu robežas līdz pilsētas Dienvidu daļas robežai (zona D9);

3.2. Liepājas valstspilsētas Ziemeļu pludmales zonējums saskaņā ar tematisko plānojumu "Liepājas pilsētas pludmales un piekrastes attīstība" (2. pielikums);

3.3. karjera "Beberliņi" peldvieta (3. pielikums).

4. Atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2018. gada 19. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 8 "Liepājas pilsētas pludmales un peldvietu lietošanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 2018, 97. nr.; 2020, 86. nr.).

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

1. pielikums
Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 21

 

2. pielikums
Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 21

 

3. pielikums
Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 21

 

Saistošo noteikumu "Par Liepājas valstspilsētas pašvaldības pludmales un peldvietu izmantošanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Par Liepājas valstspilsētas pašvaldības pludmales un peldvietu izmantošanu" (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādāti, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 45. panta pirmās daļas 2. punktu, kas noteic, ka dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par publiskā lietošanā nodotu pašvaldības teritoriju lietošanu.

Šobrīd pludmales zonējums ir noteikts tematiskajā plānojumā "Liepājas pilsētas pludmales un piekrastes attīstība" (turpmāk – pludmales zonējums) un nostiprināts Liepājas pilsētas domes 2018. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 8 "Liepājas pilsētas pludmales un peldvietu lietošanas noteikumi", kuri zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Saistošo noteikumu mērķis ir apstiprināt jaunus noteikumus, kuros saglabāts līdzšinējais pludmales un peldvietu zonējums, kā arī pludmales un peldvietu izmantošanas prasības. Izmaiņas esošajā kārtībā nav paredzētas.

Pludmales zonējums nosaka pludmales un peldvietu lietošanas kārtību, atsevišķi iedalot aktīvās un mierīgās atpūtas zonās.

Aktīvās atpūtas zonas noteiktas gan liedagā, gan uz ūdens, kur attiecīgi peldvietu aktīvās atpūtas zonas paredzētas fiziskām aktivitātēm un pludmalei piemērotu spēļu spēlēšanai, tajā var atrasties arī bērnu rotaļu laukumi un īpaši aprīkotas sporta zonas. Aktīvās atpūtas zonās pēc attiecīgas pašvaldības atļaujas saņemšanas pieļaujama publisku pasākumu organizēšana (diskotēkas, vasaras koncerti u. c. uzvedumi un pasākumi) un tirdzniecība.

Aktīvās atpūtas zonās uz ūdens, kas paredzētas kaitotājiem un sērfotājiem, nodrošinātas speciāli iezīmētas vietas, kurās atļauts iebraukt ar ūdens transporta līdzekļiem.

Mierīgās atpūtas zonās prioritāte ir noteikta relaksējošām saules un ūdens peldēm, aizliedzot organizēt sporta pasākumus un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi pašvaldības budžetu neietekmē.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Pašvaldības saistošie noteikumi labvēlīgi ietekmē vidi un iedzīvotāju veselību.

Pludmales un peldvietu izmantošanas noteikumi ir būtiski vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības aspektā. Noteikumos noteiktais pludmales zonējums nodrošinās drošu un higiēnisku vidi vietējo iedzīvotāju un tūristu atpūtai un peldēšanai.

Noteikumi var ietekmēt uzņēmējdarbību, jo tie ierobežo komercdarbību mierīgās atpūtas zonās.

Noteikumiem nav ietekme uz konkurenci, visiem uzņēmējiem atļautajās pakalpojuma sniegšanas vietās ir jāievēro vienādi nosacījumi.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildu administratīvo procedūru izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Noteikumi ir nepieciešami Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 2. punktā noteikto pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

Saistošo noteikumu īstenošana neparedz papildu cilvēkresursu iesaisti.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunas institūcijas, esošo likvidāciju vai reorganizāciju.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošos noteikumos ietvertie ierobežojumi ir atbilstoši iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai, proti, izraudzītie līdzekļi ir samērīgi un atbilstoši mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, laika posmā no 2024. gada 10. līdz 24. aprīlim sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv. Noteiktā termiņa ietvaros par saistošo noteikumu projekta redakciju tika saņemts viens priekšlikums.

Iesniegtā priekšlikuma būtība: pie aktīvās atpūtas zonām, īpaši Vaiņodes ielā, ierīkot uzskatāmākas norādes par ūdenssportu (atpūtnieki, suņu saimnieki bieži neuzskata par vajadzīgu respektēt piesardzību šajā zonā, un tas abām pusēm ir bīstami).

Izmaiņas saistošo noteikumu projektā, pamatojoties uz saņemto priekšlikumu, nav veiktas. Lai nodrošinātu pludmales apmeklētāju informētību, 2023. gada augustā Vaiņodes ielas galā izejā pie jūras tika uzstādīts informatīvais stends, uz kura norādīts pludmales zonējums un atļautās darbības šajā zonā.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!