• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saulkrastu novada domes 2024. gada 29. maija lēmums Nr. 1658 "Par detālplānojuma zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos, apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2024., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2024/108.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 20

Par līdzfinansējumu privātām pamatizglītības iestādēm

Vēl šajā numurā

05.06.2024., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saulkrastu novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 1658

Pieņemts: 29.05.2024.

OP numurs: 2024/108.24

2024/108.24
RĪKI

Saulkrastu novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saulkrastu novada domes lēmums Nr. 1658

Saulkrastos 2024. gada 29. maijā (prot. Nr. 11/2024 § 43)

Par detālplānojuma zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos, apstiprināšanu

Saulkrastu novada pašvaldībā 2024. gada 13. maijā ir saņemts SIA "Reģionālie projekti" sagatavotais apkopojums par detālplānojuma zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos (turpmāk – Detālplānojums), publisko apspriešanu un administratīvā līguma projekts par Detālplānojuma īstenošanu.

Detālplānojuma izstrāde uzsākta pamatojoties uz Saulkrastu novada domes 28.12.2022. lēmumu Nr. 845 "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos". Detālplānojuma izstrādes mērķis bija izstrādāt zemes vienības sadales projektu, izveidojot atsevišķus apbūves gabalus savrupmāju apbūvei, nodrošinot dzīvojamai apbūvei piemērotus hidroloģiskos apstākļus.

Pamatojoties uz Saulkrastu novada domes 31.01.2024. lēmumu Nr. 1432 "Par detālplānojuma zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos, redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai" Detālplānojuma redakcija tika nodota publiskajai apspriešanai, kas norisinājās no 19.02.2024. līdz 17.03.2024., kuras ietvaros 4. martā plkst. 17:00 videokonferenču platformā ZOOM notika publiskās apspriešanas sanāksme.

Publiskās apspriešanas laikā ir saņemti pozitīvi atzinumi no Detālplānojuma darba uzdevumā noteiktajām institūcijām, kuru starpā AS "Sadales tīkls" lūdza precizēt 0,4 kV kabeļu līnijas novietni, paredzot to pretējā Zītaru ielas pusē, bet Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra lūdza papildināt Detālplānojuma grafisko daļu, attēlojot koordinātu tīklu ar koordinātu tīkla atzīmēm. Veiktie precizējumi neskar trešo pušu intereses, līdz ar to nav uzskatāmi par redakcijas pilnveidošanu. No iedzīvotāju puses ir saņemti divi identiska satura iesniegumi ar aicinājumu izvērtēt Detālplānojuma apkārtnē esošo ielu stāvokli un atbilstoši tam noteikt masas ierobežojumus smagajam transportam un tehnikai. Tā kā detālplānojuma izstrāde neietver šādu jautājumu risināšanu, priekšlikums pieņemts zināšanai.

Ņemot vērā iepriekš minēto, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 21. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu un Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu,

Saulkrastu novada dome, atklāti balsojot "PAR" – 12 (N. Līcis, A. Dulpiņš, E. Grāvītis, G. Liepiņš, I. Petrova, L. Ozoliņa-Karnīte, M. Iekļavs, M. Kišuro, N. Broks, R. Kalniņš, R. Jēkabsons, A. Aparjode), "PRET" – nav, "ATTURAS" – nav,

NOLEMJ:

1. Apstiprināt Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_29905 sagatavoto Detālplānojumu zemes vienībā Madaru ielā 4, Saulkrastos, Saulkrastu novadā, kadastra apzīmējums 80130050156.

2. Uzdot Komunikācijas un tūrisma nodaļai nodrošināt Saulkrastu novada būvvaldes sagatavotā paziņojuma par Detālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.saulkrasti.lv un vietējā laikrakstā "Saulkrastu Novada Ziņas".

3. Administratīvās nodaļas vecākajai lietvedei šī lēmuma norakstu nosūtīt (Vārds, Uzvārds) uz e-pasta adresi _____________.

4. Pēc šī lēmuma pārsūdzēšanas termiņa beigām noslēgt administratīvo līgumu (pielikumā) par Detālplānojuma īstenošanu.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma (turpmāk – APL) 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā tā paziņošanas brīdī adresātam.

Saskaņā ar APL 122. pantu, 189. panta pirmo daļu un Teritorijas attīstības plānošanas likuma 30. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts stājies spēkā, iesniedzot pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 

PROJEKTS

Pielikums
Saulkrastu novada domes 2024. gada ____. ____
lēmumam Nr. ____ (prot. Nr. ____/2024 § ____)

ADMINISTRATĪVĀ LĪGUMA Nr. ____

par nekustamā īpašuma zemes vienībai Madaru ielā 4 Saulkrastu pilsētā, Saulkrastu novadā
(kadastra apzīmējums 80130050156) detālplānojuma īstenošanas kārtību

Saulkrastu novadā

Dokumenta datums ir tā
elektroniskās parakstīšanas datums

Saulkrastu novada pašvaldība, reģistrācijas numurs 90000068680, juridiskā adrese: Raiņa iela 8, Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV-2160 (turpmāk – Pašvaldība), kuru saskaņā ar Pašvaldību likumu un pašvaldības nolikumu pārstāv tās priekšsēdētājs Normunds Līcis, no vienas puses, un

V.P, personas kods ____, (turpmāk – Detālplānojuma teritorijas attīstītājs) otras puses (turpmāk – Līdzēji), pamatojoties uz:

– Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. pantu,

– Saulkrastu novada domes 2024. gada ____. ____ lēmumu Nr. ____ "Par "Detālplānojuma zemes vienībai Madaru ielā 4 (kadastra apzīmējums 8013 005 0156) Saulkrastu pilsētā, Saulkrastu novadā" apstiprināšanu" (Prot. Nr. ____/2024 § ____) ar kuru ir apstiprināts detālplānojums nekustamajam īpašumam Madaru ielā 4, Saulkrastos, Saulkrastu novadā (zemes vienības ar kadastra apzīmējums 8013 005 0156), un noteikts, ka Pašvaldība un Nekustamā īpašuma īpašnieks slēdz administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu un realizācijas termiņiem (turpmāk – Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

Līdzēji vienojas par nekustamā īpašuma Madaru ielā 4, Saulkrastos, Saulkrastu novadā (zemes vienības kadastra apzīmējums 80130050156), detālplānojuma īstenošanas kārtību.

2. DETĀLPLĀNOJUMA ĪSTENOŠANAS NOSACĪJUMI

2.1. Detālplānojuma īstenošana ietver sekojošus obligātus pasākumus kompleksai detālplānojuma teritorijas sagatavošanai turpmākai tās izmantošanai un apbūvei:

2.1.1. detālplānojuma teritorijas attīstītājs veic teritorijas inženiertehnisko sagatavošanu, saskaņā ar izstrādāto meliorācijas sistēmas (grāvju) pārkārtošanas projektu:

2.1.1.1. pa perimetru tiek izbūvēta projektētā drenāžas sistēma;

2.1.1.2. esošos grāvjus likvidē, veicot teritorijas planēšanas darbus, saskaņā ar plānotajām teritorijas augstuma atzīmēm;

2.1.2. paredzēto darbu veikšanai, detālplānojuma izstrādes ierosinātājs nodrošina tehnisko piekļuvi Zītaru ielas galā.

2.2. Pēc 2.1. punktā minēto pasākumu īstenošanas, atļauta jaunveidojamo zemes vienību atdalīšana, adresācijas un NĪLM piešķiršana.

3. TERMIŅI UN PAPILDUS NOSACĪJUMI

3.1. Detālplānojuma teritorijas attīstītājs apmaksā visus ar detālplānojuma īstenošanu saistītos izdevumus.

3.2. Detālplānojuma teritorijas attīstītājs ir atbildīgs par Pašvaldībai nodarītajiem zaudējumiem, ja tie radušies detālplānojuma teritorijas attīstītājs darbības vai bezdarbības, tai skaitā rupjas neuzmanības, ļaunā nolūkā izdarīto darbību vai nolaidības rezultātā.

3.3. Detālplānojuma teritorijas attīstītājs uzsāk detālplānojuma īstenošanu līdz 2025. gada 31. decembrim un to īsteno līdz 2027. gada 31. decembrim.

3.4. Detālplānojuma īstenošana uzskatāma par uzsāktu, ja ir izsniegta būvatļauja, kurā ir atzīme par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi.

3.5. Detālplānojuma teritorijas attīstītājs pirms detālplānojuma īstenošanas uzsākšanas, noslēdz vienošanos ar Pašvaldību par koplietošnas ceļu un ielu izmantošanu.

3.6. Būvniecība notiek atbilstoši detālplānojumā un būvnormatīvos noteiktajām prasībām.

3.7. Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

3.8. Līdzējiem ir tiesības veikt nepieciešamās tikšanās, pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, kas saistītas ar Līguma izpildi.

3.9. Līgums ir spēkā līdz detālplānojuma pilnīgai īstenošanai.

3.10. Līgums zaudē spēku, ja detālplānojums tiek atzīts par spēku zaudējušu.

3.11. Līgumu var grozīt vai izbeigt Līdzējiem savstarpēji vienojoties. Jebkuras Līguma izmaiņas vai papildinājumi tiek noformēti rakstveidā un kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

4. NEPĀRVARAMA VARA

4.1. Līdzēji tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, katastrofas, epidēmijas, kara darbība, streiki, iekšējie nemieri, blokādes, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar Pušu tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

4.2. Līdzējam, kas atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties, bet ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienu laikā par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otrai Pusei. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā būs iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un, pēc pieprasījuma, šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu. Nesavlaicīga paziņojuma gadījumā Puse netiek atbrīvota no Līguma saistību izpildes.

4.3. Nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu iestāšanās gadījumā Līguma darbības termiņš tiek pārcelts atbilstoši šādu apstākļu darbības laikam vai arī Puses vienojas par Līguma pārtraukšanu.

5. STRĪDU RISINĀŠANAS KĀRTĪBA

5.1. Strīdi, kas rodas Līguma neizpildes gadījumā, tiek risināti sarunu ceļā. Gadījumā, ja Līdzēji nespēj vienoties savstarpējo sarunu ceļā, strīdi risināmi tiesā atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktai kārtībai.

6. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI

6.1. Līguma spēkā stāšanās datums ir pēdējā pievienotā droša elektroniskā paraksta un tā laika zīmoga datums.

6.2. Līgums ir izstrādāts un noformēts latviešu valodā uz trīs (3) lapām, divos eksemplāros, no kuriem vienu eksemplāru glabā Pašvaldība un vienu – detālplānojuma teritorijas attīstītājs.

6.3. Pašvaldības kontaktpersona Līguma izpildes laikā ir Saulkrastu novada būvvaldes teritorijas plānotāja Jeļena Sehovcova, tālrunis: 67142519, e-pasts: jelena.sehovcova@saulrasti.lv.

6.4. Detālplānojuma teritorijas attīstītāja kontaktpersona Līguma izpildes laikā ......................

6.5. Jautājumos, kas nav atrunāti Līgumā, Līdzēji rīkosies saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

LĪdzēju REKVIZĪTI:

Saulkrastu novada pašvaldība

Reģ. Nr. 90000068680,

Juridiskā adrese Raiņa iela 8,

Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV-2160

E-pasts: pasts@saulkrasti.lv

Banka:A/S "SEB Banka"

Bankas kods: UNLALV2X

Konts: LV78UNLA 0050 0085 2894 8

  Detālplānojuma teritorijas attīstītājs
N. Līcis*   V.P*

*ŠIS DOKUMENTS IR ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKU
PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!