• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2024. gada 30. maija saistošie noteikumi Nr. 100 "Lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Lidostas ielā 4, Locikos, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2024., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2024/108.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 101

Par Naujenes pagasta padomes 2008. gada 28. maija saistošo noteikumu Nr. 11 "Par Daugavpils rajona Naujenes pagasta Lociku ciema zemesgabala "Lociki" detālplānojumu" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

05.06.2024., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 100

Pieņemts: 30.05.2024.

OP numurs: 2024/108.14

2024/108.14
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 100

Daugavpilī 2024. gada 30. maijā

Lokālplānojuma nekustamajam īpašumam Lidostas ielā 4, Locikos, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa

Pieņemti Augšdaugavas novada pašvaldības domes
30.05.2024. sēdē (prot. Nr. 100; 3. §)

Izdoti saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 25. panta
pirmo daļu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra
noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību
teritorijas plānošanas dokumentiem" 91. punktu

1. Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek apstiprināti lokālplānojuma, kas groza Daugavpils novada teritorijas plānojumu nekustamajam īpašumam Lidostas ielā 4, Locikos, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā (turpmāk – Lokālplānojums):

1.1. teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus (pielikumā);

1.2. grafiskā daļa, kas pieejama valsts vienotā ģeotelpiskās informācijas portālā – hipersaite ar unikālo identifikatoru: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_28324.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

3. Saistošie noteikumi nav īstenojami tikmēr, kamēr nav pabeigtas Teritorijas attīstības plānošanas likuma 27. panta trešajā daļā minētās darbības.

4. Līdz saistošo noteikumu īstenošanas uzsākšanai Lokālplānojuma teritorijai piemēro Naujenes pagasta padomes 2008. gada 28. maija saistošos noteikumus Nr. 11 "Par Daugavpils rajona Naujenes pagasta Lociku ciema zemesgabala "Lociki" detālplānojumu".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2024. gada 30. maija saistošajiem
noteikumiem Nr. 100 (prot. Nr. 100, 3. &, lēmums Nr. 2218)

Augšdaugavas novada pašvaldība
Reģistrācijas Nr. 40900036310
Rīgas iela 2, Daugavpils, LV-5401
dome@daugavpilsnovads.lv http://www.daugavpilsnovads.lv

Lokālplānojums, kas groza Daugavpils novada teritorijas plānojumu 2012.–2023. gadam, nekustamajam īpašumam Lidostas ielā 4, Lociki, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā

Redakcija 1.0.

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi

Saturs

1. Prasības lokālplānojuma teritorijas izmantošanai, kas ir atšķirīgas no teritorijas plānojumā noteiktā

1.1. Noteikumu lietošana

1.2. Prasības inženiertehniskajai sagatavošanai

1.3. Prasības transporta infrastruktūrai

1.4. Prasības inženiertehniskajai infrastruktūrai

1.5. Prasības apbūvei un labiekārtojumam

1.6. Prasības vides risku mazināšanai

1.7. Lokālplānojuma īstenošana

2. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

2.1. Rūpnieciskās apbūves teritorija

2.2. Transporta infrastruktūras teritorija

3. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

4. Citi nosacījumi

1. Prasības lokālplānojuma teritorijas izmantošanai, kas ir atšķirīgas no teritorijas plānojumā noteiktā

1.1. Noteikumu lietošana

1. Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (turpmāk – Apbūves noteikumi) nosaka teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus grafiskās daļas kartē "Lokālplānojuma teritorijas funkcionālais zonējums" norādītajā lokālplānojuma teritorijā – Augšdaugavas novada, Naujenes pagasta, Lociku ciema nekustamā īpašuma "Lidostas iela 4" (kadastra numurs 44740020029) teritorijā (turpmāk – Lokālplānojuma teritorija).

2. Funkcionālās zonas Lokālplānojuma teritorijā noteiktas saskaņā ar saistošo noteikumu grafiskās daļas karti "Lokālplānojuma teritorijas funkcionālais zonējums".

3. Lokālplānojuma teritorijas izmantošanā un apbūvē piemēro Daugavpils novada domes 02.07.2014. saistošo noteikumu Nr. 13 "Daugavpils novada teritorijas plānojuma 2012.–2023. gadam teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" prasības tiktāl, ciktāl šie saistošie noteikumi nenosaka citādi.

1.2. Prasības inženiertehniskajai sagatavošanai

4. Lokālplānojuma teritorijā veic projektēšanas un inženiertehniskās sagatavošanas darbus, izstrādājot un saskaņojot būvprojektu/us saskaņā ar Lokālplānojuma risinājumiem.

5. Teritorijas inženiertehnisko sagatavošanu atļauts īstenot pa kārtām tādā apjomā, kas nodrošina plānoto objektu (industriālā un tehnoloģiskā parka, Daugavpils lidlauka) konkrētās apbūves kārtas būvniecības procesa realizācijas iespējas un tā var ietvert:

5.1. lokālplānojuma teritorijā esošo degradēto būvju (kadastra apzīmējumi 44740020029069, 44740020029075, 44740020029077, 44740020029076, 44740020029012) un infrastruktūras demontāžu un būvgružu utilizāciju;

5.2. teritorijas reljefa virsmas paaugstināšanu (uzbēršanu) vai virsmas pārprofilēšanu, izstrādājot vertikālo plānojumu;

5.3. nepieciešamās transporta infrastruktūras izbūvi, nodrošinot piekļuvi pie plānotajām apbūves vietām sākotnēji ar grants segumu;

5.4. nepieciešamo inženiertīklu ierīkošanu pie plānotajām apbūves vietām;

5.5. hidroloģiskā stāvokļa uzlabošanas pasākumus;

5.6. citus inženiertehniskās sagatavošanas pasākumus pēc nepieciešamības.

1.3. Prasības transporta infrastruktūrai

6. Piekļuvi Lokālplānojuma teritorijai organizē no esošā Lidostas ielas pievienojuma (nobrauktuves) pie valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi).

7. Lokālplānojuma teritorijas iekšējo satiksmes organizāciju risina būvprojekta/u ietvaros.

8. Ēkām un citām būvēm, atbilstoši būvnormatīviem, paredz piebrauktuves ugunsdzēsības un glābšanas tehnikai.

9. Nepieciešamo autonovietņu un velonovietņu skaitu nosaka objekta (industriālā parka, Daugavpils lidlauka) būvprojektā/os, ievērojot normatīvo aktu un Latvijas valsts standartu prasības. Ēkas ar autonovietnēm nodrošina pirms to nodošanas ekspluatācijā.

10. Piebraucamos ceļus un laukumus paredz ar cieto segumu. Uz ēkas būvniecības laiku, līdz ēkas nodošanas ekspluatācijā var paredzēt brauktuvi ar grants vai šķembu segumu.

1.4. Prasības inženiertehniskajai infrastruktūrai

11. Inženiertīklus, tai skaitā inženierbūves, kas nepieciešami Lokālplānojuma teritorijā plānoto objektu (industriālā parka, Daugavpils lidlauka) inženiertehniskajai apgādei, projektē objekta būvprojekta sastāvā vai atsevišķi, saskaņā ar inženiertīkla turētāja un valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" tehniskajiem noteikumiem vai citiem nosacījumiem.

12. Ēkas nodrošina ar centralizētu ūdensapgādi un sadzīves notekūdeņu kanalizāciju un lokālo siltumagādi, nodrošinot normatīvajos aktos noteikto vides kvalitātes normatīvu ievērošanu.

13. Pirms virszemes notekūdeņu izvades vidē, tos attīra no naftas produktiem un cita piesārņojuma Lokālplānojuma teritorijā, nodrošinot normatīvajos aktos noteikto vides kvalitātes normatīvu ievērošanu un nekāda veida piesārņojuma nenonākšanu vidē. Izvērtē iespējas veidot kombinētos ilgtspējīgus lietus ūdeņu kanalizācijas risinājumus (ievalkas, ūdens uzkrāšanas tilpes, tai skaitā izmantojamas ugunsdzēsības vajadzībām). Konkrētus risinājumus un lietus ūdeņu izvades vietas nosaka būvprojektā.

14. Lietus ūdeņus no apbūves ēku jumtiem atļauts novadīt vidē neattīrot, bet pirms novadīšanas vidē paredz lietus ūdens nostādināšanas sistēmu.

15. Ārējo ugunsdzēsības ūdensapgādi nodrošina atbilstoši apbūves blīvumam un objekta ugunsdrošības prasībām, saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.

16. Elektroapgādes, elektronisko sakaru un citu inženiertīklu izbūvi vai pārbūvi, kas nepieciešami objekta būvju inženiertehniskajai apgādei, paredz būvprojektā, saskaņā ar attiecīgā inženiertīkla turētāja nosacījumiem.

17. Daugavpils lidlauka teritoriju nodrošina ar navigācijas līdzekļiem, gaisa satiksmes vadību un meteoroloģiskajām iekārtām atbilstoši normatīvo aktu prasībām izstrādātiem tehniskajiem projektiem un būvprojektiem.

18. Lokālplānojuma teritorijā var ierīkot alternatīvās energoapgādes risinājumus, t.sk. elektromobiļu uzlādes punktus. Ja alternatīvās elektroenerģijas nodrošināšanai ir paredzēts pielietot solāros paneļus vai citas iekārtas, tās paredz būvprojektā un iekļauj ēkas kopējā arhitektūrā.

19. Meliorācijas sistēmas:

19.1. saglabā koplietošanas ūdensnotekas ar meliorācijas kadastra Nr. 435262:2, 437151:1;

19.2. plānoto piebraucamo ceļu, laukumu, ēku un citu būvju būvprojektēšanas stadijā veic esošās meliorācijas sistēmas tehnisko izpēti un nepieciešamības gadījumā, pamatojoties uz to, veic meliorācijas sistēmas pārbūvi vai pārkārtošanu;

19.3. plānotā apbūve un meliorācijas sistēmas pārbūves tehniskie risinājumi, ja tādi tiks plānoti, nedrīkst pasliktināt hidromelioratīvo stāvokli blakus esošajās zemes vienībās.

1.5. Prasības apbūvei un labiekārtojumam

20. Izvietojot ēkas un citas būves, ievēro minimālo būvlaidi – 6 m no Lidostas ielas sarkanajam līnijām.

21. Ēku un citu būvju izvietojumu nosaka objekta/u būvprpojektā/os un saskaņojot ar valsts aģentūru "Civilās aviācijas aģentūra".

22. Žogu ierīko:

22.1. pa Lidostas ielas sarkano līniju;

22.2. pa redzamības trīsstūriem;

22.3. funkcionālai zemes vienības sadalīšanai tās iekšpusē – pēc nepieciešamības;

22.4. pārējos gadījumos – pa zemes vienības robežu.

23. Žoga parametrus nosaka būvprojektā atbilstoši objekta/u specifikai un funkcionālajai nepieciešamībai.

24. Teritorijā ierīko apstādījumus un izbūvē citu labiekārtojumu, atbilstoši būvprojektam/iem. Apstādījumi var tikt lietoti kā skaņas vai skata barjera. 

25. Papildus citu normatīvo aktu prasību izpildei, būvējot, ierīkojot un izvietojot likuma "Par aviāciju" 41. pantā noteiktos gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstamus objektus, Valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" atļauja.

1.6. Prasības vides risku mazināšanai

26. Plānojot teritorijas izmantošanas veidu, kura rezultātā radītais piesārņojums varētu pārsniegt normatīvajos aktos noteiktos robežlielumus, būvprojektā paredz pasākumus apkārtējo teritoriju aizsardzībai pret piesārņojumu, lai izpildītu normatīvo aktu prasības.

27. Plānojot teritorijas izmantošanas veidu, kura rezultātā radītais vides troksnis varētu pārsniegt normatīvajos aktos noteiktos robežlielumus, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veic paredzamā trokšņa līmeņa izpēti vai trokšņa līmeņa modelēšanu.

28. Pamatojoties uz trokšņa līmeņa izpēti vai trokšņa modelēšanas rezultātiem, izvērtē iespējamos risinājumus trokšņa ietekmes mazināšanai, kas var ietvert troksni slāpējošu barjeru, grunts valni, krautni, apstādījumu joslu vai citus risinājumus. Nepieciešamo prettrokšņa risinājumu, tā apjomu un veidu iekļauj būvprojektā.

29. Iespēju robežās saglabā teritorijā augošos kokus un to sakņu aizsardzības zonu, ja tie nerada apdraudējumu cilvēku drošībai un transporta kustībai, kā arī netraucē piebraucamo ceļu un laukumu izbūvi, inženiertīklu vai citas infrastruktūras ierīkošanu. Vērtīgos un saglabājamos kokus nosaka būvprojektā.

30. Lai samazinātu ietekmi uz īpaši aizsargājamo putnu sugu iespējamo ligzdošanu, atmežošanas darbus neveic putnu ligzdošanas aktīvajā periodā (no 1. marta līdz 31. augustam).

1.7. Lokālplānojuma īstenošana

31. Lokālplānojuma īstenošanu veic nekustamā īpašuma īpašnieks vai tā saistību pārņēmējs saskaņā ar Lokālplānojuma risinājumiem, izstrādājot būvprojektu/u, veicot būvniecību, zemes lietošanas veida maiņu un teritorijas labiekārtošanu.

32. Lokālplānojuma īstenošana var tikt veikta pa kārtām, būvprojektā/os noteiktā secībā, teritoriāli atsevišķi attīstot:

32.1. I kārta – industriālā un tehnoloģiskā parka teritorija (Rūpnieciskās apbūves teritorija (R3));

32.2. II kārta (ilgtermiņā) – Daugavpils lidlauka teritorija (Transporta infrastruktūras teritorija (TR3)).

33. Projektēšanu, inženiertehnisko sagatavošanu un zemes ierīcību veic pa kārtām un/vai apakškārtām, nodrošinot teritorijas pakāpenisku apbūvi un atbilstoši nepieciešamās infrastruktūras izveidi. Konkrētās apbūves kārtas/apakškārtas robežas nosaka būvprojektā. Apbūves kārtā ietilpst arī apbūves kārtas īstenošanai nepieciešamā transporta un inženiertehniskās apgādes infrastruktūras un labiekārtojuma izveide. Apbūves kārtu/apakškārtu secību nosaka būvprojektā.

2. Prasības teritorijas izmantošanai un apbūves parametriem katrā funkcionālajā zonā

2.1. Rūpnieciskās apbūves teritorija

2.1.1. Rūpnieciskās apbūves teritorija (R3)

2.1.1.1. Pamatinformācija

34. Rūpnieciskās apbūves teritorija (R3) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu industriālā un tehnoloģiskā parka darbībai un attīstībai nepieciešamo teritorijas organizāciju, inženiertehnisko apgādi un transporta infrastruktūru.

2.1.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

35. Vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve (13001): tai skaitā industriālo un tehnoloģisko parku darbības nodrošināšanai nepieciešamā apbūve un infrastruktūra.

36. Lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumu apbūve (13003).

37. Inženiertehniskā infrastruktūra (14001).

38. Transporta lineārā infrastruktūra (14002).

39. Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003).

40. Noliktavu apbūve (14004).

41. Lidostu un ostu apbūve (14005).

42. Energoapgādes uzņēmumu apbūve (14006).

2.1.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

43. Biroju ēku apbūve (12001).

44. Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (12002).

45. Aizsardzības un drošības iestāžu apbūve (12006).

2.1.1.4. Apbūves parametri

Nr. Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) Apbūves intensitāte (%) Apbūves augstums (m) Apbūves augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)
46. 1 80 2 līdz 20 2 3 10

1 Pēc funkcionālās nepieciešamības

2 Pēc funkcionālās nepieciešamības, saskaņā ar lidlauka šķēršļu katalogu

3 Nenosaka

2.1.1.5. Citi noteikumi

47. Industriālā un tehnoloģiskā parka uzņēmumu darbībai funkcionāli nepieciešamās piebrauktuves un autonovietnes nodrošina Rūpnieciskās apbūves teritorijā (R3). 

48. Paredz lietot labākos pieejamos tehniskos paņēmienus, lai novērstu vai ierobežotu piesārņojuma rašanos, un darbības rezultātā netiek pārsniegti ar labākajiem pieejamajiem tehniskajiem paņēmieniem saistītie emisiju līmeņi.

2.2. Transporta infrastruktūras teritorija

2.2.1. Transporta infrastruktūras teritorija (TR3)

2.2.1.1. Pamatinformācija

49. Transporta infrastruktūras teritorija (TR3) ir funkcionālā zona, ko nosaka, lai nodrošinātu Daugavpils lidlauka darbībai un attīstībai ilgtermiņā nepieciešamo teritorijas organizāciju un inženiertehnisko apgādi, kā arī visu veidu transportlīdzekļu un gājēju satiksmei nepieciešamo infrastruktūru.

2.2.1.2. Teritorijas galvenie izmantošanas veidi

50. Inženiertehniskā infrastruktūra (14001).

51. Transporta lineārā infrastruktūra (14002).

52. Transporta apkalpojošā infrastruktūra (14003).

53. Lidostu un ostu apbūve (14005).

2.2.1.3. Teritorijas papildizmantošanas veidi

54. Biroju ēku apbūve (12001).

55. Tirdzniecības vai pakalpojumu objektu apbūve (12002).

56. Aizsardzības un drošības iestāžu apbūve (12006).

57. Noliktavu apbūve (14004).

2.2.1.4. Apbūves parametri

Nr. Minimālā jaunizv. zemes gabala platība Maksimālais apbūves blīvums (%) Apbūves intensitāte (%) Apbūves augstums (m) Apbūves augstums (stāvu skaits) Minimālais brīvās zaļās teritorijas rādītājs (%)
58. 4 5 6 7 8 6

4 Pēc funkcionālās nepieciešamības

5 Pēc funkcionālās nepieciešamības

6 Pēc funkcionālās nepieciešamības, saskaņā ar lidlauka šķēršļu katalogu

7 Pēc funkcionālās nepieciešamības, saskaņā ar lidlauka šķēršļu katalogu

8 Nenosaka

2.2.1.5. Citi noteikumi

59. Daugavpils lidlauka attīstībai ilgtermiņā nepieciešamo transporta infrastruktūru – skrejceļš, manervēšanas ceļš, lidjosla, servisa ceļi, gaisa kuģu perons, pasažieru terminālu u.c., sakaru komunikācijas, navigācijas līdzekļus, gaisa satiksmes vadības būves un iekārtas, meteoroloģiskās iekārtas u.c. nepieciešamo infrastruktūru projektē lidlauka būvprojektā, atbilstoši aviācijas normatīvo aktu prasībām un saskaņojot ar Valsts aģentūru "Civilās aviācijas aģentūra".

3. Teritorijas ar īpašiem noteikumiem

Nenosaka

4. Citi nosacījumi

60. Lokālplānojuma teritorijā esošo un plānoto inženiertīklu un citu būvju, tai skaitā valsts meteoroloģisko novērojumu staciju un posteņu, navigācijas tehnisko līdzekļu ekspluatācijas aizsargjoslas nosaka atbilstoši inženiertīklu un būvju faktiskajam izvietojumam, atbilstoši būvprojektam un izpildmērījumiem, saskaņojot ar inženiertīklu un būvju turētāju. Teritorijas izmantošanā ievēro visu veidu aizsargjoslas un normatīvajos aktos tajās noteiktos apgrūtinājumus.

61. Pie inženiertīkla demontāžas vai pārvietošanas tiek likvidēta vai arī attiecīgi pārvietota tā aizsargjosla.

62. Meža zemes atmežošanu veic zem ēkām un būvēm, piebraucamajiem ceļiem un autonovietnēm, atbilstoši meža jomas normatīvo aktu prasībām. Konkrētās atmežojamās platības nosaka būvprojektā. Teritorijas daļās, kas netiek projektētas apbūvei, nodrošina meža apsaimniekošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!