• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bauskas novada domes 2024. gada 30. maija saistošie noteikumi Nr. 4 "Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2024., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2024/108.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Bauskas novada pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti

Vēl šajā numurā

05.06.2024., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Bauskas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 30.05.2024.

OP numurs: 2024/108.16

2024/108.16
RĪKI

Bauskas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Bauskā 2024. gada 30. maijā (prot. Nr. 5, 5. p.)

Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 
6. panta sesto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas kārtību, kādā Bauskas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. pretendents – dzīvojamās mājas īpašnieks vai dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kopīpašnieki;

2.2. pieslēgums – ārējo kanalizācijas tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās kanalizācijas sistēmas līdz pievienojuma vietai pakalpojuma lietotāja īpašumā esošai ārējās kanalizācijas sistēmai vai ēkas fasādei;

2.3. nekustamais īpašums – pašvaldības teritorijā esoša, zemesgrāmatā reģistrēta, ekspluatācijā nodota dzīvojamā ēka vai daudzdzīvokļu ēka.

3. Līdzfinansējums tiek piešķirts tehniskās dokumentācijas izstrādei un būvdarbu izmaksu segšanai pieslēguma izveidei nekustamajā īpašumā.

II. Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība un apmērs

4. Līdzfinansējumu atbilstoši kārtējā gada apstiprinātā budžeta finansējuma apmērā piešķir:

4.1. ja pa ielu vai ceļu gar nekustamo īpašumu ir izbūvēts maģistrālais kanalizācijas vads vai tas atrodas tiešā tuvumā šim nekustamajam īpašumam, un tā izbūve ir tehniski, tiesiski un ekonomiski pamatota;

4.2. ja pieslēguma izmaksas neietver ēkas iekšējās kanalizācijas izbūves izmaksas un lietus ūdens kanalizācijas novadīšanas izmaksas;

4.3. ja nekustamajā īpašumā ir deklarētas personas vismaz sešus mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;

4.4. ja pretendentam nav parādu par sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem un nekustamā īpašuma parādi vai ir spēkā esoša vienošanās par parāda atmaksu un atbilstoši maksājuma grafikam tā tiek pildīta.

5. Pašvaldības līdzfinansējums pieslēguma izbūvei ir 20 EUR par kanalizācijas pieslēguma izbūves metru, un 100 EUR par skataku, bet ne vairāk 1500 EUR par pieslēgumu.

6. Līdzfinansējums tiek piešķirts 100 % apmērā, ja pretendents (dzīvojamās mājas īpašnieks) ir deklarēts īpašumā, kuram plānots pieslēgums, un uz pieteikuma iesniegšanas brīdi atbilst kādai no pazīmēm:

6.1. pretendenta mājsaimniecībai ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss;

6.2. pretendentam ir piešķirts maznodrošinātas personas statuss;

6.3. pretendenta apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Bauskas novadā;

6.4. pretendents ir ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai pretendenta apgādībā ir persona ar šajā punktā minēto invaliditāti;

6.5. pretendents ir politiski represēta persona;

6.6. pretendents ir Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks.

7. Ja nekustamais īpašums pieder personai uz kopīpašuma tiesību pamata, līdzfinansējuma apmēru aprēķina proporcionāli zemesgrāmatā nostiprināto īpašumā esošo domājamo daļu skaitam.

III. Pieteikuma iesniegšanas un izskatīšanas kārtība

8. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pieslēguma izbūvei kārtējā kalendārajā gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros. Pašvaldība, pēc budžeta apstiprināšanas vietējā laikrakstā "Bauskas novada vēstnesis" un pašvaldības mājas lapā www.bauskasnovads.lv ievieto paziņojumu par līdzfinansējuma pieejamību kanalizācijas pieslēguma izmaksu segšanai, paziņojumā norādot pieteikumu iesniegšanas termiņu un pašvaldības līdzfinansējuma apmēru.

9. Noteikumu 5. punktā norādīto pašvaldības līdzfinansējumu ir tiesīgs saņemt pretendents, kurš ir pabeidzis pieslēguma izbūvi un kuram:

9.1. izbūvētā pieslēguma izpildmērījums ir ievietots topogrāfiskās informācijas datubāzē;

9.2. ir noslēgts līgums ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par centralizētās kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu.

10. Lai pieteiktos noteikumu 5. punktā norādītā pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, pretendents pēc pieslēguma izbūves iesniedz pašvaldībā iesniegumu (pielikums Nr. 1), pievienojot sertificēta mērnieka veiktu izpildmērījumu, kurš ir reģistrēts topogrāfiskās informācijas datu bāzē.

11. Lai pieteiktos noteikumu 6. punktā norādītā pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, pretendents iesniedz pašvaldībā iesniegumu (pielikums Nr. 2).

12. Pieteikumu, un tam pievienojamos dokumentus pretendents iesniedz personīgi Bauskas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai sūtot pa pastu uz adresi Uzvaras iela 1, Bauska, Bauskas novads,
LV-3901, vai iesniedzot ar drošu elektronisko parakstu, sūtot uz e-pasta adresi pasts@bauskasnovads.lv.

IV. Līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība

13. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņem ar Bauskas novada pašvaldības izpilddirektora rīkojumu apstiprināta pastāvīga pieteikumu izvērtēšanas komisija vismaz 3 cilvēku sastāvā (turpmāk – komisija).

14. Komisija 30 darba dienu laikā izskata pieteikumus to iesniegšanas secībā. Par iesniegšanas brīdi uzskatāma pieteikuma reģistrācija pašvaldībā.

15. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā pieprasīt pretendentam papildus informāciju vai precizēt iesniegtos dokumentus.

16. Ja iesniegtie dokumenti un nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums pieslēguma izbūvei, atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, komisija pieņem lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu un rakstveidā paziņo pretendentam.

17. Noteikumu 5. punktā noteikto līdzfinansējumu pašvaldība samaksā pretendentam ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc komisijas lēmuma pieņemšanas, veicot bezskaidras naudas pārskaitījumu pieteikumā norādītajā pretendenta norēķinu kontā.

18. Ja gadskārtējā budžeta šim mērķim paredzētais līdzekļu apjoms nav pietiekams, lai līdzfinansētu visus iesniegtos pieteikumus, tie tiek finansēti no nākamā gadā šim mērķim paredzētā budžeta (ja tāds tiek paredzēts), vai piešķirot papildu finansējumu konkrētajā budžeta gadā ar atsevišķu domes lēmumu.

19. Pēc komisijas lēmuma pieņemšanas par noteikumu 6. punktā norādītā pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, visus ar pieslēguma izveidi saistītos darbus organizē pašvaldība.

V. Līdzfinansējuma kā de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumi saimnieciskās darbības veicējiem

20. Saimnieciskās darbības veicējiem, kuri nekustamajā īpašumā veic saimniecisko darbību, komisija piešķir līdzfinansējumu kā de minimis atbalstu, ievērojot Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (turpmāk – regula Nr. 2023/2831) nosacījumus.

21. Komisija veic atbalsta pretendenta izvērtēšanu atbilstoši regulas Nr. 2023/2831 nosacījumiem uz atbalsta piešķiršanas brīdi.

22. De minimis atbalstu uzskata par piešķirtu ar dienu, kad komisija pieņēmusi lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

23. Piešķirot de minimis atbalstu, komisija pārbauda, vai plānotais de minimis atbalsts kopā ar iepriekšējos trīs gados, skaitot no atbalsta piešķiršanas dienas, piešķirto de minimis atbalstu viena vienota uzņēmuma līmenī nepārsniedz regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteikto maksimālo de minimis atbalsta apmēru. Viens vienots uzņēmums ir uzņēmums, kas atbilst regulas Nr. 2023/2831 2. panta 2. punktā noteiktajam.

24. De minimis atbalstu saskaņā ar regulu Nr. 2023/2831 piešķir, ievērojot regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punktā minētos nozaru un darbību ierobežojumus. Ja atbalsta pretendents vienlaikus darbojas vienā vai vairākās regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punkta a), b), c) un d) apakšpunktā minētajās nozarēs, atbalstu drīkst piešķirt tikai tad, ja atbalsta pretendents nodrošina šo nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu, lai saskaņā ar regulas Nr. 2023/2831 1. panta 2. punktu darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar noteikumiem.

25. Šo noteikumu ietvaros piešķirto de minimis atbalstu var apvienot ar citu de minimis atbalstu, tai skaitā, par vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām līdz regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteiktajam attiecīgajam robežlielumam, ja pēc atbalstu apvienošanas atbalsta vienībai vai izmaksu pozīcijai attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte nepārsniedz 100 %.

26. Pašvaldība uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus, sākot no dienas, kurā saskaņā ar šajos noteikumos noteikto piešķirts pēdējais de minimis atbalsts atbilstoši regulas Nr. 2023/2831 6. panta 3. un 7. punktam.

27. De minimis atbalsta saņēmējs uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus no de minimis atbalsta piešķiršanas dienas atbilstoši regulas Nr. 2023/2831 6. panta 3. un 7. punktam.

28. De minimis atbalsta piešķiršana un uzskaite tiek veikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem:

28.1. atbalsta pretendents atbalsta pieteikumam pievieno De minimis atbalsta uzskaites sistēmā (turpmāk – sistēma) sagatavotās veidlapas par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai izdruku vai atbalsta pieteikumā norāda sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numuru;

28.2. Pašvaldība vienas darba dienas laikā pēc atbalsta piešķiršanas veic piešķirtā de minimis atbalsta reģistrāciju sistēmā.

29. Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumi, de minimis atbalsta saņēmējam ir pienākums atmaksāt pašvaldībai šo noteikumu ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

30. De minimis atbalstu noteikumu ietvaros piešķir līdz 2031. gada 30. jūnijam.

VI. Komisijas lēmumu apstrīdēšanas, pārsūdzēšanas un atcelšanas kārtība

31. Komisijas pieņemto lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktā kārtībā var apstrīdēt Bauskas novada domē.

32. Bauskas novada domes lēmums ir pārsūdzams Administratīvajā rajona tiesā.

VII. Noslēguma jautājumi

33. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem Bauskas novada domes 2022. gada 22. decembra saistošos noteikumus Nr. 33 "Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai".

34. Uz pašvaldības piešķirto līdzfinansējumu kanalizācijas pieslēguma ierīkošanai var pieteikties, ja pieslēgums izbūvēts pēc 2023. gada 26. janvāra.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

 

1. pielikums
Bauskas novada domes 2024. gada 30. maija
saistošajiem noteikumiem Nr. 4
"Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu
nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai
kanalizācijas sistēmai"

Pieteikums

Informācija par pretendentu:
Vārds, Uzvārds  
Deklarētā dzīvesvieta  
Elektroniskā pasta adrese  
Tālrunis  
Norēķinu konts  
De minimis atbalsta uzskaites sistēmā sagatavotās veidlapas identifikācijas numurs  

Lūdzu kompensēt izbūvētā ārējās kanalizācijas tīkla pieslēguma un izpildmērījuma izmaksas īpašumā

 
(īpašuma adrese –pilsēta/ pagasts, iela, mājas Nr./nosaukums, kadastra Nr.)

Saskaņā ar veikto izpildmērījumu izbūvētā kanalizācijas tīkla garums ir ________ metri, skataku skaits ___________. Izpildmērījums ir ievietots topogrāfiskās informācijas datu bāzē.

Ir noslēgts līgums ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju __________________________ ______________________________________ par centralizētās kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu

.

(līguma Nr., noslēgšanas datums)

Apliecinu, ka nekustamais īpašums (atzīmēt atbilstošo):

tiek izmantots saimnieciskajā darbībā;

netiek izmantots saimnieciskajā darbībā.

Pielikumā:

1) sertificēta mērnieka veikts izpildmērījums;

2) Pilnvara (ja pieteikumu iesniedz pilnvarotā persona).

20 ________ . gada _______ . _____________ .

   
  (pretendenta paraksts)

 

2. pielikums
Bauskas novada domes 2024. gada 30. maija
saistošajiem noteikumiem Nr. 4
"Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu
nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai
kanalizācijas sistēmai"

Pieteikums

Informācija par pretendentu:
Vārds, uzvārds  
Personas kods  
Deklarētā dzīvesvieta  
Elektroniskā pasta adrese  
Tālrunis  
De minimis atbalsta uzskaites sistēmā sagatavotās veidlapas identifikācijas numurs  

Lūdzu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu 100 % apmērā ārējās kanalizācijas tīkla pieslēguma izbūvei un tā izpildmērījuma izmaksu segšanai īpašumā:

 
(īpašuma adrese –pilsēta/ pagasts, iela, mājas Nr./nosaukums, kadastra Nr.)

Atbilstība saistošo noteikumu 6. punktam (atzīmēt atbilstošo):

  pretendentam ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss, ja statuss ir spēkā iesnieguma iesniegšanas brīdī un ja pieteicējs ir deklarēts nekustamajā īpašumā;
  pretendents ir persona ar maznodrošinātas personas statusu, ja statuss ir spēkā iesnieguma iesniegšanas brīdī un pretendents ir deklarēts nekustamajā īpašumā;
  pretendenta apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Bauskas novadā;
  pretendents ir ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai pretendenta apgādībā ir persona ar šajā punktā minēto invaliditāti;
  pretendents ir politiski represēta persona;
  pretendents ir Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks

Apliecinu, ka nekustamais īpašums (atzīmēt atbilstošo):

tiek izmantots saimnieciskajā darbībā;

netiek izmantots saimnieciskajā darbībā.

20 ________ . gada _______ . _____________ .

   
  (pretendenta paraksts)

 

Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2024. gada 30. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu (turpmāk – saistošie noteikumi) mērķis ir noteikt līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas kārtību, kādā Bauskas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Šobrīd spēkā ir Bauskas novada domes 2022. gada 22. decembra saistošie noteikumi Nr. 33 "Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai", ņemot vērā, ka viens no izdošanas pamatiem šiem saistošajiem noteikumiem ir spēku zaudējušais likums "Par pašvaldībām", ir jāizdod jauni saistošie noteikumi.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sestā daļa pilnvaro domi izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas kārtību.

Saistošie noteikumi ir nepieciešami, lai sekmētu dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu, kā arī palīdzētu sasniegt Kohēzijas fonda līdzfinansēto ūdenssaimniecības projektos noteiktos galvenos iznākuma rādītājus.

Saistošajos noteikumos paredzēts, ka tāpat kā līdz šim, līdzfinansējums pieslēguma izbūvei ir 20 EUR par kanalizācijas pieslēguma izbūves metru, un 100 EUR par skataku, bet ne vairāk 1500 EUR par pieslēgumu. Pašvaldība, pēc budžeta apstiprināšanas vietējā laikrakstā "Bauskas novada vēstnesis" un pašvaldības mājas lapā www.bauskasnovads.lv ievieto paziņojumu par līdzfinansējuma pieejamību kanalizācijas pieslēguma izmaksu segšanai, paziņojumā norādot pieteikumu iesniegšanas termiņu un pašvaldības līdzfinansējuma apmēru. Līdzfinansējumu ir tiesīgs saņemt pretendents, kurš ir pabeidzis pieslēguma izbūvi un kuram izbūvētā pieslēguma izpildmērījums ir ievietots topogrāfiskās informācijas datubāzē un ir noslēgts līgums ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par centralizētās kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat kā iepriekš ir līdzfinansējums tiek piešķirts 100 % apmērā, ja pretendents (dzīvojamās mājas īpašnieks) ir deklarēts īpašumā, kuram plānots pieslēgums, un uz pieteikuma iesniegšanas brīdi atbilst kādai no pazīmēm:

- pretendenta mājsaimniecībai ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss;

- pretendentam ir piešķirts maznodrošinātas personas statuss;

- pretendenta apgādībā ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem, un vismaz trīs bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Bauskas novadā;

- pretendents ir ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, vai pretendenta apgādībā ir persona ar šajā punktā minēto invaliditāti;

- pretendents ir politiski represēta persona;

- pretendents ir Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetā kārtējam gadam tiek iekļauti finanšu līdzekļi līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām. 2024. gada budžetā ir paredzēti 6000 euro.

Apzinātais un prognozētais līdzfinansējuma apjoms, nodrošinot pieslēgšanos Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu ietvaros izbūvētajiem centralizētajiem kanalizācijas tīkliem ir aptuveni 150000 euro, pārējos gadījumos – aptuveni 105000 euro.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Pozitīva sociālā ietekme – noteiktām iedzīvotāju kategorijām līdzfinansējums ir nodrošināts 100 % apmērā.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci – nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošajiem noteikumiem nebūs ietekme uz kopējo administratīvo slogu, jo netiek veidotas jaunas institūcijas un netiek noteikti jauni pienākumi. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās jau izveidota pašvaldības komisija – Līdzfinansējuma izvērtēšanas īpašuma pieslēgumam centrālajai kanalizācijas sistēmai komisija (turpmāk – komisija).

Komisija pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Komisijas pieņemtos lēmumus vai faktisko rīcību var apstrīdēt Bauskas novada domē (Uzvaras iela 1, Bauska, Bauskas novads, LV-3901) Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

Jautājumu gadījumā par saistošo noteikumu piemērošanu persona var vērsties Bauskas novada pašvaldības iestādē "Bauskas novada administrācija".

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 1. punktā noteiktajām pašvaldības autonomajām funkcijām – organizēt iedzīvotājiem ūdenssaimniecības, siltumapgādes un sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds.

Par šo saistošo noteikumu īstenošanu atbildīga ir komisija, kura nodrošinās saistošo noteikumu izpildi.

Jaunas darba vietas netiks veidotas, jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem netiks noteikti.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu

Atbildīgā institūcija par saistošo noteikumu izpildi komisija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu sagatavošanas gaitā, pašvaldība ir izvērtējusi nepieciešamību atbalstīt nekustamā īpašuma īpašniekus, kuriem ir tehniskas iespējas pieslēgties centralizētajai kanalizācijas sistēmai.

Pašvaldība ir izvērtējusi iespējamās nepieciešamo darbu izmaksas, iespējamo līdzfinansējumu, kā arī pašu īpašnieku pašfinansējuma paredzamos apjomus. Šādā veidā ir samērots pašvaldības atbalsts īpašniekiem un īpašnieku ieguldījums, lai rezultātā motivētu īpašniekus pieslēgties centralizētajai kanalizācijas sistēmai, veicinot nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, saistošie noteikumi ir piemēroti leģitīmā mērķa – nodrošināt vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu – sasniegšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas un diskusijas starp Bauskas novada pašvaldības speciālistiem.

Saistošie noteikumi no 2024. gada 30. aprīļa līdz 2024. gada 14. maijam publicēti pašvaldības mājaslapā www.bauskasnovads.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Nav saņemts neviens priekšlikums.

2024. gada 22. maijā saņemta Finanšu ministrijas 22.05.2024. vēstule Nr. 7-4/18/ 1555 Par saistošo noteikumu "Par Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai", kurā tā saskaņo sagatavoto saistošo noteikumu projektu.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!