• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2024. gada 29. maija saistošie noteikumi Nr. 10 "Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 1. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtību sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2024., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2024/110.29

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Saistošie noteikumi par interešu izglītības programmu licencēšanu

Vēl šajā numurā

07.06.2024., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10

Pieņemts: 29.05.2024.

OP numurs: 2024/110.29

2024/110.29
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 10

Jelgavā 2024. gada 29. maijā

Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 1. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtību sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Jelgavas novada domes
2024. gada 29. maija lēmumu Nr. 25 (prot. Nr. 12)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 1. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtību sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā" (turpmāk – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izdarīt grozījumus saistošo noteikumu 5. punktā, izsakot to šādā redakcijā:

"5. Pretendēt uz Finansējuma piešķiršanu var Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrēta NVO, kuras iesniegtais projekts atbilst Finansējuma piešķiršanas mērķiem un kuras Konkursa ietvaros nodrošina aktivitātes, no kurām ieguvēji ir Pašvaldības iedzīvotāji".

2. Izdarīt grozījumus saistošo noteikumu 6. punktā, izsakot to šādā redakcijā:

"6. Finansējuma piešķiršanai tiek organizēts atklāts Konkurss, izsludinot to pašvaldības izdevumā "Jelgavas Novada Ziņas", pašvaldības Facebook kontā, kā arī tīmekļvietnē www.jelgavasnovads.lv."

3. Izdarīt grozījumus saistošo noteikumu 10. punktā, svītrojot pirmo teikumu "Budžeta gada ietvaros izsludinātajā Konkursā katram iesniedzējam ir tiesības iesniegt vienu projekta pieteikumu", izsakot to šādā redakcijā:

"10. Konkursam iesniegto projekta pieteikumu izvērtē Komisija".

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja
pienākumu izpildītāja I. Vītola

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 10 "Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2023. gada 1. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par finansiālā atbalsta piešķiršanas kārtību sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi "Par finansiāla atbalsta piešķiršanas kārtību sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā" nosaka veidu kādā piešķir finansiālu atbalstu sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem veselīga un aktīva dzīvesveida nozīmīguma aktualizēšanai, atbalstot uz rezultātu vērstas kolektīvās un individuālās sociālās un veselības aktivitātes, veicinot iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanu, sekmējot sadarbību starp pašvaldību un nevalstiskajām organizācijām.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek veikti grozījumi 5. punktā, precizējot pretendentu kritērijus, 6. punktu precizējot konkursa izsludināšanas kārtību un 10. punktā, dzēšot prasību pretendentam iesniegt noteiktu projektu skaitu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Palielināta ietekme uz budžetu nav plānota, jo pašvaldība katru gadu līdzfinansē sociālos un veselības veicināšanas projektus atbilstoši budžetā apstiprinātiem līdzekļiem. Finansiālais atbalsts 2024. gadā sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem Jelgavas novadā ir 8000 EUR.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme, ietekme uz vidi un iedzīvotāju veselību ir pozitīva.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Konkursa pretendenti pēc konkursa izsludināšanas sagatavo noteikumos norādītos dokumentus un iesniedz tos norādītajā kārtībā. Saistošie noteikumi paredz, ka Domes izveidotās komisijas finansiālā atbalsta piešķiršanai sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem pieņemtos lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Noteikumu kontroles nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas novada domes izveidota Finansiālā atbalsta piešķiršanas sociālajiem un veselības veicināšanas projektiem komisija, papildu resursi izpildes nodrošināšanai nav nepieciešami.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Jelgavas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.jelgavasnovads.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Laiks viedokļa izteikšanai bija noteikts no 2024. gada 25. aprīļa līdz 2024. gada 8. maijam. Publicēšanas laikā netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Jelgavas novada domes priekšsēdētāja
pienākumu izpildītāja I. Vītola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!