• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - pie simtgadīgās Dainu mātes - pie bērnu invalīdu sporta svētku dalībniekiem - pie Operas restaurētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.1995., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35281

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi, paziņojumi, reklāma

Vēl šajā numurā

06.06.1995., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— pie simtgadīgās Dainu mātes

Aizvadītās nedēļas nogalē, apmeklēdams Talsu rajonu, Valsts prezidents

Guntis Ulmanis sumināja Sofiju Dravnieci, Krišjāņa Barona radinieci

— pie bērnu invalīdu sporta svētku dalībniekiem

Svētdien, 4.jūnijā, notika Latvijas bērnu invalīdu ceturtie sporta svētki. Tāpat kā trijās iepriekšējās reizēs tie bija sarīkoti Ozolniekos. Tur bija lūgti un ieradās Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze.

Guntis Ulmanis, runājot svētku atklāšanā, uzsvēra, ka labākais un jaukākais, kas rodams šādā sarīkojumā, ir — gūt drosmi, gūt pašapziņu, gūt pārliecību par savām spējām. Sportā nevarēšanas pārvēršas par varēšanu, nevienlīdzība kļūst par vienlīdzību. Sports attīsta nevien fiziskās, bet arī intelektuālās dotības, ļauj emocionāli izteikt prieku, — teica G.Ulmanis.

Prezidents un Aina Ulmanes kundze ne vien vēroja svētku norisi, bet arī tikās ar dalībniekiem, rīkotājiem, ar Ozolnieku pagasta un Jelgavas pašvaldību vadītājiem. Prezidents atzina, ka tik labi sakoptu stadionu, kāds ir Ozolniekos, patlaban Latvijā reti nākas redzēt. Par stadionu rūpējas Ozolnieku pagasts, arī Jelgavas pašvaldība, tālab sporta dzīve te nav panīkusi. Svarīgs arī tas apstāklis, ka no 3500 Ozolnieku iedzīvotājiem bez darba ir tikai apmēram piecdesmit.

Valsts prezidenta Kanceleja, K.G.

 

Valsts un Ministru prezidenti — pie Operas restaurētājiem

Piektdien, 2.jūnijā, ar Operas restauratoriem un šo darbu vadītājiem tikās Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidents Māris Gailis, kultūras ministrs Jānis Dripe, prezidenta padomnieks Raimonds Pauls un citi (apakšējos attēlos pa kreisi).

Pēc iepazīšanās ar restaurācijas darbu norisi augstās amatpersonas ar Operas restaurācijas darbu vadītājiem pārrunāja pašas neatliekamākās vajadzības. Kā izteicās Eduards Raubiško, ja šonedēļ darbiem paredzētā nauda reāli nenonāks restauratoru rīcībā, Operas atklāšana, kas iecerēta 29.augustā, var arī nenotikt. Valdības vadītājs Māris Gailis solīja darīt visu, lai restaurācijas darbi turpinātos sekmīgi un noteiktajos termiņos tiktu arī pabeigti.

Tikšanās noslēdzās ar sarunu tā sauktajā Eduarda Rubiško — restaurācijas darbu vadītāja — vagoniņā. Latvijas valstsvīri citu starpā aplūkoja arī jautājumu par to, kā notiks Operas atklāšana. Vai tie būs tautas svētki, vai kārtējā spožo limuzīnu īpašnieku parāde, šoreiz — Operā. Jo nav noslēpums, ka jau šobrīd notiek iemaksas par iespējamām ieejas biļetēm, šo naudu ieguldot Operas remonta darbos. Kā zināms, atjaunotajā Operas zālē būs tikai 900 vietas. Atklāšanas pasākumos vietas pirmkārt tiks piedāvātas individuālajiem ziedotājiem, kas ziedojuši vairāk par 1000 dolāriem. Un tādi ir vismaz 220, kas varētu saņemt divas ieejas biļetes.

Tiek rīkoti vismaz seši Operas oficiālās atklāšanas koncerti ar izcilu Operas un baleta mākslinieku piedalīšanos ne tikai no pašu mājām, bet arī no Itālijas, Francijas, Vācijas, Maskavas un citām zemēm. Atsevišķi paredzēti kaimiņvalstu mākslinieku vieskoncerti. Kopā ar valsts vadītājiem tika pārrunāta iecere paplašināt koncerttelpu, dodot iespēju būt klāt arī skatītājiem Operas skvērā un Brīvības bulvārī.

Šajā tikšanās reizē tika runāts arī par Valsts prezidenta, Ministru prezidenta un galvaspilsētas vadītāju ložām.

Valsts prezidenta Kanceleja

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!