• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.1995., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidenta rīkojums Nr.2

Par komisiju, kas sagatavo Uzbekijas prezidenta Islama Karimova vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

06.06.1995., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 5.jūnijā, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja likumprojektu "Par obligātu apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām" un "Par valsts pensijām". Abi likumprojekti steidzamā kārtā iekļauti valdības kārtējās sēdes darba kārtībā.

Lai rastu līdzekļus turpmākai stipendiju izmaksai Latvijas Policijas akadēmijas studentiem, komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru Padomes 1992.gada 26.oktobra lēmumā nr.444.

Tika akceptēts likumprojekts "Par administratīvo aktu procesu". Likumā noteikts, kādā veidā ierēdnis piemēro un pielieto tiesiskās normas, kā arī administratīvā akta apstrīdēšanas nosacījumus.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par informācijas atklātību un aizsardzību valsts pārvaldē". Likums paredz, ka pieejama jebkura informācija, izņemot gadījumus, kad pieeja informācijai ir ierobežota.

Akceptēts jautājums "Par grozījumiem to amatu un profesiju sarakstā, kuri dod personām tiesības izmantot dienesta dzīvokļus". Saraksts papildināts ar vārdiem "ceļu un mākslīgo būvju uzturēšanas un remonta brigadieris" un "ceļa montieris". Abi labojumi attiecas uz dzelzceļu apkalpojošām profesijām.

Komiteja akceptēja vairāku likumprojektu saskaņošanu sakarā ar dažu atvieglojumu piešķiršanu Otrā pasaules kara dalībniekiem. Tiks izdarīti grozījumi likumos: "Par zemes nodokli", "Par dzīvojamo telpu īri", "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem", "Par namīpašumu denacionalizāciju Latvijas Republikā" un "Par valsts pensiju pagaidu aprēķināšanas kārtību".

Akceptēts jautājums par izmaiņām Aizsardzības ministrijas centrālajā aparātā. Reorganizācijas rezultātā tiek likvidēta Bruņojuma apgādes pārvalde, kurā ir 76 štata vienības. No tām 38 tiks nodotas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, 16,5 — ministrijas centrālajam aparātam un 21,5 — izbrīvētas.

Tāpat komiteja akceptēja virkni precizējošu instrukciju projektu saistībā ar likumu "Par valsts civildienestu".

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!