• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 30. maija rīkojums Nr. 292 "Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību tūrisma nozarē". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.1995., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 293

Par Valsts ģeoloģijas dienesta izveidošanu

Vēl šajā numurā

07.06.1995., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 292

Pieņemts: 30.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.292

 Rīgā 1995.gada 30.maijā (prot. nr. 29, 31.§)

Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību tūrisma nozarē

1. Akceptēt Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīguma par sadarbību tūrisma nozarē projektu.

2. Pilnvarot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru J. Iesalnieku parakstīt šī rīkojuma 1.punktā minēto nolīgumu.

3. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nodrošināt šī rīkojuma 1.puktā minētā nolīguma izpildi.

Ministru prezidents M.Gailis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J.Iesalnieks

 

Projekts

Uzbekistānas Republikas Valdības un Latvijas Republikas Valdības Nolīgums par sadarbību tūrisma nozarē

 

Uzbekistānas Republikas Valdība un Latvijas Republikas Valdība, vadoties no centieniem tālāk attīstīt draudzīgas attiecības, ņemot vērā tūrisma lielo nozīmi saimnieciskajā, sociālajā un kultūras progresā, nolūkā radīt labvēlīgus apstākļus tūrisma attīstībai un labākai abu valstu dzīves iepazīšanai, nolēma noslēgt šo Nolīgumu par sekojošo:

1.pants

Puses sekmēs sadarbības paplašināšanu tūrisma nozarē, lai iepazīstinātu abu valstu pilsoņus ar sasniegumiem tautsaimniecībā, sociālajā attīstībā, kultūrā, ar dabu un ievērojamām vietām, kā arī ar vēstures pieminekļiem un abu zemju tautu kultūras tradīcijām.

2.pants

Puses sadarbosies ārzemju tūrisma attīstīšanā, ievērojot līdztiesības un savstarpēja izdevīguma principus, lai pastiprinātu tūrisma kustību starp abām valstīm.

3.pants

Puses sekmēs pieredzes apmaiņu visās ārzemju un iekšējā tūrisma nozarēs, atbalstīs abu valstu valdību ar tūrismu saistīto struktūru sadarbību, kā arī citos tūrisma jautājumos un to attīstībā ieinteresētu organizāciju un iestāžu sadarbību.

4.pants

Puses atbalstīs ar tūrismu saistītas informācijas izplatīšanu, lai piesaistītu tūristu plūsmu kā vienai, tā otrai valstij, publicējot reklāmas materiālus, apmainoties ar informāciju, iespiestiem izdevumiem, izstādēm un filmām, rīkojot dažādus simpozijus un seminārus.

5.pants

Puses sniegs savstarpēju palīdzību tūrisma uzņēmumu personāla apmācīšanā un atbalstīs attiecīgo tūrisma iestāžu speciālistu apmaiņu, iespēju robežās palīdzēs ieinteresētajām organizācijām izveidot kopuzņēmumus un realizēt citus investīciju projektus tūrisma nozarē.

6.pants

Puses ar attiecīgo tūrisma organizāciju starpniecību apmainīsies ar uzskatiem par sadarbību un pieredzi, kas iegūta, darbojoties starptautiskajās tūrisma organizācijās.

7.pants

Lai sadarbību tūrisma nozarē padarītu efektīvāku, Puses atbalstīs tūrisma pārstāvniecību atvēršanu abās valstīs un sniegs tām iespējamo palīdzību.

8.pants

Vajadzības gadījumā Puses rīkos konsultācijas un izveidos darba grupas ar šā Nolīguma izpildi saistītu jautājumu risināšanai, kā arī ieteiks pasākumus šā Nolīguma izpildei.

9.pants

Puses nosaka šādas par šā Nolīguma izpildi atbildīgas organizācijas:

Uzbekistānas puse: Nacionālā sabiedrība "Uzbekturizm"

Latvijas Puse: Latvijas Tūrisma padome

10.pants

Puses apmainīsies ar notām par to tiesisko procedūru izpildi, kādas atbilstoši nacionālajai likumdošanai katrai Pusei jāizpilda attiecībā uz starptautisku līgumu stāšanos spēkā.

Šis Nolīgums būs spēkā piecus gadus.

Šā Nolīguma darbība automātiski pagarināsies uz kārtējiem pieciem gadiem, ja neviena Puse sešus mēnešus pirms attiecīgā termiņa beigām rakstveidā nepaziņos otrai Pusei par savu nodomu izbeigt šā Nolīguma darbību.

Šā Nolīguma darbības izbeigšana neietekmēs nevienas tā ietvaros uzsāktas un līdz šā Nolīguma darbības izbeigšanai nepabeigtas kopdarbības akcijas izpildi.

 

Parakstīts 1995.gada ___________________ divos eksemplāros, katrs uzbeku, latviešu un krievu valodā, pie tam visiem tekstiem ir vienāds juridiskais spēks. Ja radīsies domstarpības šā Nolīguma noteikumu skaidrojumos, Puses par pamatu ņems tekstu krievu valodā.

 

Uzbekistānas Republikas

 Latvijas Republikas
Valdības vārdā Valdības vārdā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!