• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valstis līdz šim un turpmāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.1995., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu zīmīgajos ceturtajos Dziesmu svētkos

Vēl šajā numurā

08.06.1995., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valstis līdz šim un turpmāk

Diplomātiskās attiecības starp abām valstīm tika nodibinātas 1992.gada 20.oktobrī. LR vēstniecība Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā darbojas kopš 1992.gada novembra. 1994.gada septembrī par LR ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Uzbekistānā tika iecelts Andris Vilcāns. 1994.gada 30.novembrī notika LR vēstnieka akreditācija. Šā gada 27.maijā Rīgā ieradās Uzbekistānas Republikas Ārlietu ministrijas pārstāvji, lai sagatavotu Uzbekistānas reģionālās vēstniecības atvēršanu Rīgā.

Abu valstu augstākās amatpersonas vairākkārt tikušās starptautisko forumu ietvaros. 1994.gada 23.decembrī LR Valsts prezidents G.Ulmanis, atgriežoties no vizītes Ķīnā, dažas stundas uzturējās Taškentā, kur tikās ar UR valdības pārstāvjiem.

1995.gada 20.martā Eiropas Stabilitātes pakta noslēguma konferences ietvaros LR ārlietu ministrs V.Birkavs ticies ar UR ārlietu ministru A.Kamilovu. LR un UR Ārlietu ministriju konsultāciju ietvaros LR Ārlietu ministrijas darba grupa speciālo uzdevumu vēstnieka A.Vovera vadībā apmeklēja Uzbekistānas Republiku.

13.martā uzsākta tiešā gaisa satiksme starp Taškentu un Rīgu, ko veic Uzbekistānas nacionālā aviosabiedrība.

Līdz šā gada 6.jūnijam parakstīti šādi starpvalstu un starpresoru dokumenti: starpvalstu vienošanās par tirdznieciski ekonomisko sadarbību; protokols par LR valdības un UR valdības tirdznieciski ekonomiskās sadarbības nolīgumu principu realizāciju 1994.gadā; Uzbekistānas Nacionālās bankas un Latvijas Bankas Protokols par starpvalstu norēķinu attiecībām; LR un UR iekšlietu ministriju sadarbības Nolīgums.

Latvijas un Uzbekistānas attiecības un sadarbība ekonomiskajā plāksnē tiek uzskatīta par īpaši perspektīvu, īpaši tādās jomās kā transports un preču tranzīts. Jau tagad lielākā daļa Uzbekistānas kokvilnas tiek transportēta uz ārzemēm caur Latvijas ostām. Arī Uzbekistāna cer kļūt par tranzīta zemi starp Dienvidrietumu Āziju, NVS valstīm un Eiropu. Šobrīd tiek plānota autoceļu celtniecība, kas savienos Uzbekistānu ar Indijas okeāna valstīm.

Sagatavošanas stadijā vēl ir šādi dokumenti: LR valdības un UR valdības līgums par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos; LR valdības un UR valdības nolīgums par izvairīšanos no ienākumu un īpašumu divkāršas aplikšanas ar nodokļiem; LR valdības un UR valdības nolīgums par sadarbību dzelzceļu jomā; LR valdības un UR valdības nolīgums par investīciju savstarpēju veicināšanu un aizsardzību; LR valdības un UR valdības nolīgums par sadarbību kultūras un mākslas jomā; LR valdības un UR valdības Nolīgums par sadarbību cīņā ar muitas likumdošanas pārkāpumiem; LR valdības un UR valdības Nolīgums par autotransporta pārvadājumiem; LR un UR Nolīgums par pasta naudas pārvedumiem; LR un UR Nolīgums par elektroniskajiem sakaru līdzekļiem.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Skat. arī 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!