• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzelzceļu perspektīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.1995., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaisa satiksmi ar tālo Taizemi

Vēl šajā numurā

08.06.1995., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas informācijas

Par dzelzceļu perspektīvu

Arvien vairāk pazīmju rāda, ka pasaules transporta sistēmā kravu pārvadājumos lielākais akcents tiek likts uz jūras transportu un dzelzceļu, pasažieru pārvadājumus atstājot autoceļiem. Tas galvenokārt izskaidrojams ar drošības un ekoloģiskajām prasībām. Šis jautājums bija viens no centrālajiem sarunu tematiem Vjetnamā, kur maija beigās notika Starptautiskās dzelzceļa sadarbības organizācijas gadskārtējā konference. Par tās nozīmi liecina kaut vai tas, ka tajā kā novērotājas piedalījās Vācija, Grieķija un vairākas citas Rietumvalstis.

Latvijai šis forums bija aktuāls ar to, ka tika ieskicēti nākotnes kontinentālā transporta meti, pēc atgriešanās no konferences pastāstīja LR Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons. Tika iezīmēti galvenie ceļi, līnijas un tranzīta objekti. Mums pilnīgi negaidot, Vjetnamā tika nosaukts arī Rēzeknes vārds, kas šeit, Latvijā, pagaidām vēl ir tikai viens no iespējamā distribūciju centra izvietošanas variantiem. Konferencē tika runāts arī par nepieciešamību nodalīt sliežu ceļus no infrastruktūras, kas ļautu dzelzceļiem noņemt lielo saimniecisko un finansiālo slodzi un pievērst maksimālu uzmanību plānošanai, operatordarba organizēšanai un koordinēšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!