• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu kopības kārtējais liecinājums - Igaunijas, Lietuvas un Latvijas ārlietu ministri Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.1995., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dziesmu svētki - mūsu tautas dzīvais spogulis

Vēl šajā numurā

13.06.1995., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas valstu kopības kārtējais liecinājums — Igaunijas, Lietuvas un Latvijas ārlietu ministri Rīgā

Piektdien, 9.jūnijā

"Tikšanās noritēja savstarpējas sapratnes garā, ar labām idejām" — tā piektdien, 9.jūnijā, preses konferencē Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs novērtēja triju Baltijas valstu ārlietu ministru — Rīvo Sinijarva, Povila Giļa un arī paša Valda Birkava (attēlu rindā) kārtējo tikšanos. Tā šoreiz atkal notika Rīgā.

Lietuvas ārlietu ministrs Povils Gilis atzīmēja, ka šajā reizē atšķirībā no agrākajām vairs nav bijis jārunā par Krievijas karaspēka izvešanu, par Skrundas lokatoru. "Mums vairs nebija šo iepriekšējo uztraukumu," teica Lietuvas ārlietu ministrs, jo tagad vairāk varējuši koncentrēties uz praktiskiem uzdevumiem.

Savukārt Igaunijas ārlietu ministrs Rīvo Sinijarvs par veiksmīgu novērtēja visu aizvadīto gadu kopumā. Liela nozīme pēc R.Sinijarva domām bijusi Baltijas valstu sarunām ar Ukrainu, Baltkrieviju, Uzbekiju, arī attiecību sakārtošanai ar Krieviju. "Mēs atbalstām demokrātiskos procesus, un atbalstām Ukrainu kā nākamo Eiropas Padomes locekli," deklarēja Igaunijas ārlietu ministrs.

Visi trīs ārlietu ministri uzsvēra piektdien parakstītā trīspusējā līguma par savstarpējiem bezvīzu ceļojumiem nozīmi. Šajā sakarībā tika atzīmēts, ka visām Baltijas valstīm jānostiprina sava Austrumu robeža. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par Latvijas pilsoņu bezvīzu ceļošanas iespējām Rietumeiropā, Valdis Birkavs teica: "Mūsu vēlēšanās ir pievienoties Šengenas līgumam."

Vairāki žurnālistu jautājumi bija saistīti ar viedokļu atšķirībām jūras robežas jautājumos — Latvijas un Lietuvas attiecībām, Latvijas un Igaunijas "reņģu karu". Visi trīs ārlietu ministri izteica domu, ka problēmu nevajadzētu pārspīlēt. "Mēs nestrīdamies, mums tikai ir dažādas intereses," teica Lietuvas ārlietu ministrs P.Gilis.

"Mums nav konfliktsituāciju, ir tikai daži incidenti", piebilda Igaunijas ārlietu ministrs Rīvo Sinijarvs. Bet Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs paziņoja: "Mēs smaidām un strādājam. Tas nozīmē, ka problēma tiks atrisināta."

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!