• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.1995., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

13.06.1995., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Vakar, 12. jūnijā, Ministru kabineta ekonomikas un finansu komiteja konceptuāli atbalstījusi priekšlikumu par elektroenerģijas pārdošanas vidējās cenas paaugstināšanu. Ekonomikas ministrijai nedēļas laikā jāsagatavo priekšlikumi par pāreju uz jaunajiem elektroenerģijas tarifiem. Pašlaik piedāvāts palielināt iedzīvotājiem realizētās elektroenerģijas tarifus vidēji 1,4 reizes, elektrotransportam un no budžeta finansējamām iestādēm — 2,7 reizes.

Privatizācijai komiteja ieteikusi nodot 50 valsts uzņēmumus – aptiekas. Tās iegādāties ļaus fiziskām un juridiskām personām, kuras saņēmušas licences farmaceitiskai darbībai. Taču, veicot privatizāciju, vienam pretendentam nebūs ļauts iegādāties vairāk par vienu aptieku katrā Latvijas rajonā un republikas pilsētā, bet Rīgā — ne vairāk par piecām.

Privatizācijas aģentūrai turpmāk saimnieciskā gada ienākumu pārsniegumu par izdevumiem ļaus ieskaitīt Privatizācijas aģentūras rezerves fondā. Fonda līdzekļus varēs izmantot tikai privatizācijas procesa organizatoriskajam nodrošinājumam.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu, kurš paredz, ka visus Latvijā izgatavotos, kā arī importētos dārgmetālu izstrādājumus obligāti jāapzīmogo ar noteiktām valsts garantijas un proves zīmēm. Importētie dārgmetālu izstrādājumi jāapzīmogo piecpadsmit dienu laikā pēc to ievešanas.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptēja projektus grozījumiem trijos Ministru kabineta noteikumos, kuri regulē alkoholisko dzērienu ražošanas, importa, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtību. To mērķis — sakarā ar izmaiņām likumos, kas skar uzņēmējdarbību, kas saistīta ar alkoholiskajiem dzērieniem, nepieciešamas izmaiņas valdības noteikumos "Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu", "Par valsts nodevu par speciālas atļaujas izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem", "Par kārtību, kādā izsniedzamas licences atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai." Līdz izmaiņu izskatīšanai valdības sēdē valsts ieņēmumu ministrei Aijai Počai un viņas vadītai speciālai darba grupai uzdots precizēt Spirta monopola pārvaldes sagatavotos grozījumu projektus, ņemot vērā ministriju ieteikumus.

Komiteja izskatījusi arī jautājumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību. Tās celtniecību plānots uzsākt 1996. vai 1997. gadā, pirms tam atrodot šiem darbiem nepieciešamos līdzekļu avotus.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Valdemāra ielā 17, ieteikts saglabāt valsts īpašumā un nodot to Valsts īpašuma fonda valdījumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!