• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2024. gada 22. augusta saistošie noteikumi Nr. 42 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 13 "Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2024., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2024/166.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 43

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās"

Vēl šajā numurā

27.08.2024., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 42

Pieņemts: 22.08.2024.

OP numurs: 2024/166.10

2024/166.10
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 42

Siguldā 2024. gada 22. augustā

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 13 "Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 22. augusta lēmumu
(prot. Nr. 15, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu un 61. pantu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 13 "Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Konkursa mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti, iniciatīvu un līdzdalību Siguldas novada attīstībā un piešķirto finanšu līdzekļu izlietošanā, veicinot iedzīvotāju līdzdalību pašvaldības budžeta plānošanā, novada un pagastu labiekārtošanā, kopienas stiprināšanā un izaugsmē.";

1.2. izteikt 6.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4. projekts ir saistīts ar jaunas infrastruktūras radīšanu, vai jau esošas infrastruktūras uzlabošanu, vai citu pašvaldības rīcību (aktivitāti), kurai ir paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība, un kura pieejama plašai sabiedrības daļai;";

1.3. papildināt ar 6.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4.1 gadījumā, ja projekts ir saistīts ar pašvaldības rīcību (aktivitāti), tad būtiska pamatlīdzekļu iegāde nav atbalstāma;";

1.4. izteikt 11.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. trešā kārta – sabiedrības balsojums, kur balsošanas rezultāti (balsu skaits) tiek publiskoti tikai pēc balsojuma noslēgšanās;";

1.5. izteikt 12. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"12. Projekta idejas pieteikums ietver šādus dokumentus, kas jānoformē katrs atsevišķi, pievienojot to kā pielikumu idejas pieteikuma veidlapai:";

1.6. izteikt 12.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.2. projekta realizācijas izmaksu tāmi, norādot katra atsevišķa darba vai objekta nosaukumu, tā apjomu (skaitu, platību, realizācijai nepieciešamo laiku stundās u.c.), tāmē jāietver finansējums darba veikšanai nepieciešamiem palīglīdzekļiem (tehnika, piegāde, demontāža, montāža u.c.) un tam atbilstošu izmaksu pozīciju, kas izstrādāta Microsoft Excel formātā. Izmaksu tāmei jāietver visu darbu, materiālu, objektu kopējās izmaksas, kas nodrošina pilnīgu projekta idejas realizāciju bez papildus finansējuma piesaistes, tajā skaitā – ja būs nepieciešams izstrādāt atbilstošu projektēšanas dokumentāciju (paskaidrojuma rakstu, labiekārtojuma projektu, interjera projektu u.c.);";

1.7. izteikt 12.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. projekta skici ar izmēriem vai tā vizualizāciju vidē, ja projekta realizēšanas rezultātā ir paredzami ieguldījumi infrastruktūrā;";

1.8. izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Visas izmaksas, tajā skaitā priekšizpēti (ja nepieciešama), kas saistītas ar 12. punktā nosaukto dokumentu sagatavošanu un iesniegšanu, sedz iesniedzējs;"

1.9. izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Trešajā kārtā sabiedrības balsošanas termiņš nedrīkst būt īsāks par 14 dienām. Balsošana notiek aizklāti – katrs balsstiesīgais novada iedzīvotājs, līdz konkursa balsojuma termiņa beigām, nevar redzēt projekta ideju kopējo balsu skaitu.".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 22. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 42 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 13 "Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13 "Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums", turpmāk – noteikumi, (spēkā no 30.08.2023.), kas noteica kārtību, kādā Siguldas novada pašvaldība organizē līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu un piešķir finansējumu Siguldas novada līdzdalības budžeta projektu ideju īstenošanai.

Siguldas novada pašvaldība 2023. gadā realizēja pirmo līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu. Pēc pirmā līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa realizēšanas tika konstatēta nepieciešamība veikt grozījumus noteikumos, lai līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa komisijai un attiecīgās teritorijas iedzīvotāju padomēm atvieglotu iesniegto projekta ideju izvērtēšanu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Noteikumu projektam nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme – nav ietekmes.

Ietekme uz vidi – nav ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav ietekmes.

Ietekme uz konkurenci – nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Privātpersonas jautājumos par noteikumu projekta piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.

Privātpersonām veicamās darbības, ko paredz noteikumu projekts – netiek paredzētas.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 29.07.2024. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 12.08.2024.

Norādītajā termiņā sabiedrības viedokļa noskaidrošanas ietvaros viedokļi nav saņemti.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!