• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2024. gada 23. maija saistošie noteikumi Nr. 24-24 "Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas valstspilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2024., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/op/2024/171.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 40

Par zvejas rīku limita daļas nodalīšanu pašpatēriņa zvejai

Vēl šajā numurā

03.09.2024., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24-24

Pieņemts: 23.05.2024.

OP numurs: 2024/171.15

2024/171.15
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 24-24

Jelgavā 2024. gada 23. maijā (prot. Nr. 6, 12. p.)

Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas valstspilsētā

Precizēti ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 25. jūlija lēmumu Nr. 8/5

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 22. augusta lēmumu Nr. 9/3

Izdoti saskaņā ar Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 732
"Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās
vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45. punktu,
Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 panta otro daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka reklāmu, reklāmas objektu ar piesaisti zemei vai bez tās un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtību un izvietošanas ierobežojumus, afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību, kā arī Noteikumu ievērošanas kontroli.

2. Noteikumos ir lietoti šādi termini:

2.1. afiša – paziņojums vai plakāts par pasākumiem, lekcijām, izstādēm, koncertiem, izrādēm u.tml. ar norādītu pasākuma norises vietu un laiku;

2.2. slietnis – neliels (līdz 1 m augsts un līdz 1 m plats), mobils vieglas konstrukcijas reklāmas objekts bez piesaistes zemei, kas tiek izvietots pie tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas tās darba laikā un informē par tās sniegtajiem pakalpojumiem;

2.3. reklāmas objekts ar piesaisti zemei – stacionārs (ar zemē iebūvētiem pamatiem vai pamatni) līdz 6 m augsts reklāmas vai informācijas stends ar vai bez inženiertīkla pievada;

2.4. reklāmas objekts bez piesaistes zemei – pārvietojams objekts vai konstrukcija, kas speciāli veidots reklāmas izvietošanai;

2.5. naktsklubs – izklaides pasākumu norises vieta, kura ir atvērta apmeklētājiem arī pēc pulksten 23.00.

3. Tiesības izvietot reklāmu vai reklāmas objektu, izņemot afišu un slietni, publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, ir personām, kas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Centrālā pārvalde" Būvvaldē (turpmāk – Būvvalde) saņēmušas atļauju un samaksājušas pašvaldības nodevu. Afišas pēc pašvaldības nodevas samaksas uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldībai (turpmāk – Pašvaldība) piederošiem afišu stabiem vai stendiem izvieto Pašvaldības iestāde "Kultūra".

4. Patvaļīga reklāmas vai reklāmas objekta grafiskā dizaina maiņa ir aizliegta.

5. Reklāmas objektam un reklāmai jābūt vizuāli un tehniski labā stāvoklī. Mehāniski vai citādi bojāta (piemēram, notraipīta, ar krāsojuma vai korozijas defektiem) reklāmas un reklāmas objekta izvietošana un lietošana ir aizliegta.

6. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošana valsts aizsargājama kultūras pieminekļa teritorijā vai aizsardzības zonā pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē valsts aizsargājama kultūras pieminekļa vizuālo uztveri, nepārveido kultūras pieminekļa būtību un neizjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu.

7. Izkārtņu izvietošana uz vietējās nozīmes kultūras pieminekļiem pieļaujama tā, lai izvietojums un veids netraucē vietējās nozīmes kultūras pieminekļa vizuālo uztveri un neizjauc kultūras pieminekļa tēlu. Jāsaglabā ēkai raksturīgā stilistika un kultūras pieminekļa vērtību kopums.

8. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu, jāsaglabā konkrētās pilsētvides apbūves raksturs.

9. Reklāmas objektu ar piesaisti zemei un bez piesaistes zemei, izņemot, ja to izvieto Pašvaldības iestāde, aizliegts izvietot:

9.1. Jāņa Čakstes bulvārī;

9.2. teritorijā ap Jāņa Čakstes pieminekli – Lielajā ielā 1, Lielajā ielā 3, Akadēmijas ielā 3, Uzvaras ielā 2, Lielajā ielā 6;

9.3. Hercoga Jēkaba laukumā ar skvēru starp Krišjāņa Barona ielu, Uzvaras ielu un Lielo ielu;

9.4. Pasta salā;

9.5. Uzvaras parkā, Raiņa parkā, Alunāna parkā;

9.6. Driksas ielā (no Pasta ielas līdz Katoļu ielai);

9.7. Vecpilsētas ielā;

9.8. Jāņa Asara ielā;

9.9. tuvāk par 20 m no Pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību (kapitālsabiedrības, kurās vairāk kā 50 % kapitāla daļu pieder Pašvaldībai) ēkām.

10. Reklāmas objektu bez piesaistes zemei uz ēkas fasādes, izņemot izkārtni, aizliegts izvietot:

10.1. teritorijā ap Jāņa Čakstes pieminekli – Lielajā ielā 1, Lielajā ielā 3, Akadēmijas ielā 3, Uzvaras ielā 2, Lielajā ielā 6;

10.2. uz valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļiem;

10.3. uz ēkām Vecpilsētas ielā;

10.4. uz ēkām Jāņa Asara ielā;

10.5. tuvāk par 20 m no Pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību (kapitālsabiedrības, kurās vairāk kā 50 % kapitāla daļu pieder Pašvaldībai) ēkām.

11. Reklāmu vai reklāmas objektu aizliegts izvietot:

11.1. uz apgaismes stabiem, tiltiem, tiltu konstrukcijām, balstiem;

11.2. publiskajās ūdenstilpēs uz ledus;

11.3. publiskajās ūdenstilpēs uz īpaši izgatavotiem peldlīdzekļiem reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanai;

11.4. uz kaltiem žogiem, kaltiem nožogojuma elementiem un mazajām arhitektūras formām, ja tie nav paredzēti vai projektēti reklāmas izvietošanai;

11.5. uz kokiem;

11.6. novelkot transparentus starp kokiem, stabiem, ēkām un būvēm;

11.7. ar mirgojošiem bākuguņu veida gaismas efektiem.

12. Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus aizliegts izvietot Noteikumu 10.–12. punktā norādītajās vietās, izņemot Hercoga Jēkaba laukumā ar skvēru starp Krišjāņa Barona ielu, Uzvaras ielu un Lielo ielu, Raiņa parkā un Driksas ielā (no Pasta ielas līdz Katoļu ielai).

13. Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā galdus, teltis un pārvietojamas nojumes, kas tiek izmantotas priekšvēlēšanu aģitācijai, aizliegts izvietot Noteikumu 10.–12. punktā norādītajās vietās, izņemot Hercoga Jēkaba laukumā ar skvēru starp Krišjāņa Barona ielu, Uzvaras ielu un Lielo ielu, Raiņa parkā un Driksas ielā (no Pasta ielas līdz Katoļu ielai);

II. Reklāmas un reklāmas objekta ar piesaisti zemei izvietošanas kārtība

14. Reklāmas objektu ar piesaisti zemei atļauts izvietot ielu sarkano līniju atdalošajā zaļajā zonā starp brauktuvi un gājēju ietvi, kā arī citviet uz Pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošas zemes, ja to pieļauj esošās inženierkomunikācijas un ir noslēgts zemes nomas līgums ar Pašvaldību.

15. Reklāmas objektiem ar piesaisti zemei, kuru augstums nepārsniedz 2,5 m, Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā vēlams ievērot vienotu stilu, vēlams atbilstoši Noteikumu 1. pielikumā noteiktajam paraugam, izņemot reklāmas objektus ar piesaisti zemei, kas tiek izvietoti promenādē gar Driksas upi.

16. Promenādē gar Driksas upi kuģošanas līdzekļa īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir atļauts izvietot reklāmas objektu ar piesaisti zemei, vēlams atbilstoši Noteikumu 2. pielikumā noteiktajam paraugam, ja ir noslēgts zemes nomas līgums ar Pašvaldību. Reklāmas objekts jāizvieto pie kuģošanas līdzekļa piestātnes atbilstoši saskaņojumam ar Pašvaldības iestādi "Pilsētsaimniecība".

17. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu, nedrīkst aizsegt skatu uz ielas perspektīvu, tos jāizvieto neizjaucot pilsētai raksturīgās arhitektoniskās vides koptēlu. Reklāmas objekts nedrīkst traucēt videonovērošanu.

III. Reklāmas un reklāmas objekta bez piesaistes zemei izvietošanas kārtība

18. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu, jānodrošina ēkas fasādes dalījuma proporciju saglabāšana, neaizsedzot arhitektoniskās detaļas (logi, karnīzes, fasādes dekori u.c.). Reklāmas objekts nedrīkst traucēt videonovērošanu.

19. Reklāmu vai reklāmas objektu aizliegts izvietot uz ēkas fasādes, ja reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanai paredzētā fasāde vai tās daļa ir nesakoptā stāvoklī (piemēram, nodrupis dekoratīvais apmetums, patvaļīgi apzīmēta ar grafiti zīmējumiem u.tml.).

20. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu perpendikulāri ēkas fasādei, jāievēro, lai netiek aizsegta ielas perspektīva. Maksimāli pieļaujamais reklāmas vai reklāmas objekta izvirzījums perpendikulāri ēkas fasādei ir 1 m, apakšējā mala nedrīkst atrasties zemāk par 3 m no zemes un ārējās malas attālumam līdz brauktuvei jābūt vismaz 0,7 m.

21. Pie azartspēļu organizēšanas vietām un pie naktsklubiem izkārtnei aizliegts izmantot gaismas efektus, digitālos ekrānus un citus tamlīdzīgus reklāmas objektus.

22. Slietni var izvietot, ja brīvais gājēju ietves platums pēc slietņa uzstādīšanas ir ne mazāks kā 1, 5 m. Ja ietves platums nepieļauj slietņa uzstādīšanu, slietni var uzstādīt zaļajā zonā.

IV. Reklāmas un reklāmas objekta uzturēšana un demontāža

23. Reklāmas devējs vai reklāmas objekta īpašnieks ir atbildīgs par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu, vizuālo un tehnisko stāvokli, konstrukciju drošību un savlaicīgu demontāžu, kā arī reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas vietas sakārtošanu.

24. Ja reklāma vai reklāmas objekts tā tehniskā stāvokļa dēļ apdraud trešo personu dzīvību, veselību, drošību vai īpašumu, par reklāmu vai reklāmas objektu atbildīgā persona nekavējoties, bet ne ilgāk kā 24 stundu laikā no bīstamības konstatēšanas, veic reklāmas vai reklāmas objekta sakārtošanu vai demontāžu.

25. Inženierkomunikāciju izbūves vai ielu rekonstrukcijas gadījumā ielu sarkanajās līnijās izvietota reklāma vai reklāmas objekts ir jādemontē Būvvaldes noteiktajā termiņā.

26. Beidzoties reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļaujas termiņam, reklāma vai reklāmas objekts ir jādemontē. Gadījumā, ja reklāmā vai reklāmas objektā norādītā informācija vairs nav aktuāla vai beigusies reklāmas devēja darbība, reklāmu vai reklāmas objektu jādemontē ne vēlāk kā 7 darba dienu laikā.

27. Ja Noteikumu 24. punktā noteiktajā termiņā nav veikti nepieciešamie pasākumi reklāmas vai reklāmas objekta bīstamības novēršanai, Pašvaldība veic attiecīgās reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu. Ar demontāžu saistītos izdevumus sedz reklāmas devējs vai reklāmas objekta īpašnieks.

V. Noteikumu ievērošanas kontrole

28. Kontroli par Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija".

29. Par Noteikumu 3.–13., 17., 24.–26. punktu neievērošanu administratīvo aktu, kas uzliek adresātam pienākumu izpildīt noteiktu darbību vai aizliedz izpildīt noteiktu darbību, izdod un administratīvā akta nepildīšanas gadījumā piespiedu naudu uzliek Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija" Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VI. Noslēguma jautājumi

30. Pieņemtos lēmumus vai faktisko rīcību Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var apstrīdēt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domē. Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes lēmumu Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt tiesā.

31. Būvvaldes izsniegtā reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas atļauja, kas izsniegta līdz šo Noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīga līdz tajā norādītā derīguma termiņa beigām.

32. Atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 19. novembra saistošos noteikumus Nr. 20-37 "Par reklāmu un reklāmas objektu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 231. nr.).

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

1. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 24-24
"Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana
publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu
Jelgavas valstspilsētā"

Reklāmas objekta ar piesaisti zemei skice

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

2. pielikums
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības
2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 24-24
"Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana
publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu
Jelgavas valstspilsētā"

Reklāmas objekta ar piesaisti zemei skice izvietošanai promenādē gar Driksas upi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada 23. maija saistošo noteikumu Nr. 24-24 "Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas valstspilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punkts noteic pašvaldībām pienākumu izvērtēt uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdot jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Šobrīd Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā reklāmu izvietošanas, saskaņošanas un kontroles process noteikts Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 19. novembra saistošajos noteikumos Nr. 20-37 "Par reklāmu un reklāmas objektu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas pilsētā", kuri zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Ievērojot to, ka ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus, jo ir zaudējis spēku likums "Par pašvaldībām" un stājies spēkā Pašvaldību likums, ir sagatavots saistošo noteikumu projekts par reklāmu izvietošanas saskaņošanas un kontroles procesu, kas izstrādāts saskaņā ar Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45. punktu un Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 panta otro daļu.

Reklāmas likuma 7. panta trešajā daļā noteikts, ka pašvaldībai, ievērojot šā likuma un citu normatīvo aktu noteikumus reklāmas jomā, ir tiesības izdot saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, paredzot ierobežojumus reklāmas izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, kā arī nosakot vietas, kurās aizliegta atsevišķu preču, preču grupu vai pakalpojumu reklāmas izplatīšana.

Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. punktā noteikts, ka pašvaldība ir tiesīga savā administratīvajā teritorijā izvietot afišu stabus un stendus. Pašvaldība saistošajos noteikumos nosaka afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību

Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 panta otrajā daļā paredzēts, ka pašvaldībai vismaz 150 dienas pirms vēlēšanu dienas, ievērojot šā likuma un citu normatīvo aktu noteikumus, ir tiesības izdot saistošos noteikumus par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, paredzot ierobežojumus priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, kā arī noteikt šā panta pirmajā daļā minētajām vietām papildu vietas, kurās aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana. Minētā likuma 21. panta trešajā daļā noteikts, ka pašvaldības vismaz 120 dienas pirms vēlēšanu dienas var noteikt publiskās lietošanas ārtelpas, kur nedrīkst novietot galdus un uzsliet teltis un pārvietojamas nojumes, un laiku, kad nedrīkst novietot galdus un uzsliet teltis un pārvietojamas nojumes.

2024. gada 23. maija saistošajos noteikumos Nr. 24-24 "Reklāmu un reklāmas objektu izvietošana publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu Jelgavas valstspilsētā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) veikti precizējumi un papildinājumi, ievērojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2024. gada 7. jūnija atzinumu Nr. 1-18/3650 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 24-24" un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas 2024. gada 29. jūlija atzinumu Nr. 1-18/4768 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 24-24".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Ieņēmumi par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu pašvaldības nodevas veidā precīzi nav prognozējami.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, kā arī saistošo noteikumu īstenošanā iesaistītajām institūcijām nav plānoti jauni pienākumi vai funkcijas.

3. Sociālā ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošajos noteikumos paredzētā kārtība nodrošinās reklāmu, reklāmas objektu ar piesaisti zemei vai bez tās un priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtību un izvietošanas ierobežojumus, afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību, kā arī kārtību, kādā veicama reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas uzraudzība, noteikumu izpildes kontrole un atbildība par noteikumu neievērošanu.

Saistošie noteikumi neierobežo uzņēmējdarbības aktivitātes un konkurenci, savukārt tiesiski sakārtota reklāmu, reklāmas objektu ar piesaisti zemei vai bez tās, afišu u.c. reklāmas objektu izvietošanas kārtība uzņēmējdarbību var veicināt.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Ietekmēs, jo kontroli pār saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Administratīvo aktu, kas uzliek adresātam pienākumu izpildīt noteiktu darbību vai aizliedz izpildīt noteiktu darbību, izdod un administratīvā akta nepildīšanas gadījumā piespiedu naudu uzliek Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija" Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Saistošo noteikumu prasības un to izpilde neradīs papildus izmaksas pašvaldībai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 08.05.2024. tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 21.05.2024.

Par saistošo noteikumu projektu pašvaldība nav saņēmusi viedokļus un priekšlikumus.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!