• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - Ķīlē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1995., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - "Sibīrijas grāmatas" atvēršanā

Vēl šajā numurā

20.06.1995., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs — Ķīlē

Vakar, 19.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs kopā ar Lietuvas un Igaunijas parlamenta vadītājiem piedalījās Ziemeļu un Baltijas jūras valstu parlamentāriešu apspriedē "Parlamenta un valdības attiecības", ko Vācijā, Ķīlē, rīko Šlēsvigas-Holšteinas zemes parlaments.

Šīs tikšanās Ķīlē kļuvušas par tradīciju, un to mērķis ir veicināt parlamentu lomu reģionālajā sadarbībā, kas vērsta uz Baltijas jūras valstu drošības un politiskās stabilitātes nostiprināšanu, kā arī uz reģionāli integrētas tautsaimniecības attīstību.

Tajā piedalījās Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs, Igaunijas un Lietuvas parlamentu vadītāji, Dānijas un Islandes parlamentu prezidenti, kā arī pārējo Ziemeļvalstu un Baltijas jūras valstu parlamentārieši. Vēl Saeimu apspriedē pārstāvēja Vācijas atbalsta grupas loceklis, frakcijas "Tēvzemei un Brīvībai" deputāts Aleksandrs Pētersons.

Saeimas priekšsēdētājs, uzrunājot tikšanās dalībniekus, pateicās Šlēsvigas-Holšteinas zemes parlamentam un valdībai par ieguldīto darbu tradicionālās "Ķīles nedēļas" organizēšanā. Tā kā Latviju līdz ar pārējām Baltijas valstīm ir atstājis svešas zemes karaspēks, tā kopā ar citu 33 Eiropas valstu deputātiem un valdības pārstāvjiem var uzsākt aktīvu darbu Eiropas Padomē. Tas un vēl daudz kas cits, kas Latvijā liecina par attīstību un pārmaiņām, ir panākts sadarbības rezultātā ar kaimiņvalstīm ap Baltijas jūru un Ziemļos — Lietuvu, Poliju, Vāciju, Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju, Somiju, Igauniju un Krieviju. Anatolijs Gorbunovs atzinīgi novērtēja Šlēsvigas-Holšteinas zemes valdības iniciatīvu ierosināt Eiropas Savienības komisijai izstrādāt Baltijas jūras reģiona attīstības programmu.

Šodien Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs un Aleksandrs Pētersons atgriežas no Ķīles Rīgā.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!