• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 3. septembra noteikumi Nr. 585 "Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 10. oktobra noteikumos Nr. 577 "Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.6. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku, tostarp vistrūcīgāko un bērnu, sociālo integrāciju"  4.3.6.6. pasākuma "Bērnu pieskatīšanas pakalpojumi" īstenošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2024., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/op/2024/172.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 586

Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas nolikums

Vēl šajā numurā

04.09.2024., Nr. 172

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 585

Pieņemts: 03.09.2024.

OP numurs: 2024/172.4

2024/172.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 13 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 585

Rīgā 2024. gada 3. septembrī (prot. Nr. 35 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 10. oktobra noteikumos Nr. 577 "Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.6. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku, tostarp vistrūcīgāko un bērnu, sociālo integrāciju"  4.3.6.6. pasākuma "Bērnu pieskatīšanas pakalpojumi" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības fondu
2021.–2027. gada plānošanas perioda vadības likuma
19. panta 6. un 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2023. gada 10. oktobra noteikumos Nr. 577 "Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.6. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku, tostarp vistrūcīgāko un bērnu, sociālo integrāciju"  4.3.6.6. pasākuma "Bērnu pieskatīšanas pakalpojumi" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 198. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Pasākuma ietvaros atbildīgās iestādes funkcijas pilda Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – atbildīgā iestāde)."

2. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Šo noteikumu 9.2. apakšpunktā noteiktais rezultāta rādītājs ir sasniegts, kad finansējuma saņēmējs iesniedz sadarbības iestādē un sadarbības iestāde apstiprina noslēguma maksājuma pieprasījumu, kurā pamatota rādītāju sasniegšana. Rādītājā tiek ieskaitīti arī bērnu uzraudzības pakalpojumu saņēmušie bērni (ja attiecināms). Ja finansējuma saņēmējs rezultāta rādītāja vērtību sasniedz, sadarbības iestāde turpmāko projekta rezultāta rādītāja izpildes kontroli neveic."

3. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Projekta Eiropas Sociālā fonda Plus finansējums uz vienu bērnu nepārsniedz 364 euro mēnesī, un  kopējais viena bērna pieskatīšanas pakalpojuma sniegšanas laiks nav īsāks par gadu, izņemot šo noteikumu 34. punktā minētos gadījumus, un nepārsniedz trīs gadus."

4. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Atbalsts tiek aprēķināts proporcionāli to dienu skaitam, kad bērns ir saņēmis bērnu pieskatīšanas pakalpojumus. Atbalsts bērnu pieskatīšanas pakalpojumiem tiek piešķirts par dienām, kad bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi vai saņem bērnu uzraudzības pakalpojumu, un par dienām, kad bērns neapmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi un nesaņem bērnu uzraudzības pakalpojumu attaisnojoša iemesla dēļ. Par attaisnojošu iemeslu šo noteikumu izpratnē uzskatāma:

33.1. prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina bērna vecāka (likumiskā pārstāvja) sniegta informācija par saslimšanas gadījumu, ja atsevišķais saslimšanas gadījums nav ilgāks par piecām darbdienām. Ja bērns slimojis ilgāk par piecām darbdienām, to apliecina ārsta izsniegta izziņa;

33.2. bērna plānota prombūtne cita iemesla dēļ, par kuru bērna vecāks (likumiskais pārstāvis) rakstiski informējis izglītības iestādi vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju pirms plānotās bērna prombūtnes. Plānotā prombūtne ir uzskatāma par attaisnojošu, ja tā nav ilgāka par 60 darbdienām kalendāra gada laikā."

5. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Atbalsts tiek pārtraukts 30 dienu laikā no brīža, kad bērns tiek uzņemts pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kuras rindā bērns ir reģistrēts, vai kad bērns uzsāk pamatskolas izglītības programmas apguvi, vai kad bērns maina dzīvesvietu uz tādu, kas ir ārpus pašvaldības vai administratīvās teritorijas, kurā bērns saņem bērnu pieskatīšanas pakalpojumu pasākuma ietvaros. Šādā gadījumā finansējuma saņēmējs atbalstu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir saņēmis bērnu pieskatīšanas pakalpojumu."

6. Izteikt 43.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"43.1. projektā plānotajiem un sasniegtajiem šo noteikumu 9. punktā minētajiem rādītājiem, norādot arī atbalstu saņēmušo bērnu skaitu vecumā līdz 18 gadiem un bērnu skaitu, kas saņēmuši pirmsskolas izglītības pakalpojumu un, ja attiecināms, bērnu uzraudzības pakalpojumu vismaz vienu līdz trīs gadus;".

Ministru prezidente E. Siliņa

Viedās administrācijas
un reģionālās attīstības ministre I. Bērziņa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!