• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - "Sibīrijas grāmatas" atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1995., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35480

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

20.06.1995., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — "Sibīrijas grāmatas" atvēršanā

Vakar, 19. jūnijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās Aleksandra Pelēča "Sibīrijas grāmatas" prezentācijā Nacionālās bibliotēkas telpās. Šī grāmata jau agrāk izdota ārzemēs, bet nu tā dienasgaismu ieraudzījusi arī Latvijā. Grāmatu izdevusi Latvijas Nacionālā bibliotēka. Tas ir Nacionālās bibliotēkas pirmais solis daiļliteratūras izdevēja lomā. Bibliotēkas direktors Andris Vilks atzīmēja, ka grāmata iznākusi pilnīgi ar tādu saturu, kādu to ir vēlējies autors, un izteica pateicību par to, ka autors šo izdevumu dāvina Nacionālajai bibliotēkai.

Valsts prezidents, kam bija tas gods būt šīs grāmatas pirmajam lasītājam, uzskata, ka tas ir vēl viens Latvijas likteņapraksts. Viņš izteicās, ka šo grāmatu jādāvina skolām, lai jaunie cilvēki zinātu par genocīdu pret Latvijas tautu, par to, kā tā izdzīvoja necilvēcīgajos apstākļos izsūtījumā un trimdā. Guntis Ulmanis, uzrunājot klātesošos, teica: "Šādas grāmatas ir vajadzīgas. Kad saņēmu šīs grāmatas pirmo eksemplāru, es tik daudz nedomāju par pašu grāmatu, cik es domāju par to likteni, kas ir piemeklējis latviešu tautu. Un sevī es meklēju atbildi, cik lielā mērā mums par šīm lietām ir jārunā un cik lielā mērā par tām ir jādomā."

Prezentācijas stundā par savu grāmatu runāja Aleksandrs Pelēcis, fragmentus no grāmatas lasīja Miervaldis Ozoliņš, svētkus kuplināja folkloras kopa "Budēļi".

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!