• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1995., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

20.06.1995., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK Ekonomikas un finansu komitejā

 

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi lēmumu par ierobežojumiem valsts līdzekļu izmantošanā 6.Saeimas vēlēšanām. Ar to nolemts, ka jāaizliedz valsts un pašvaldību budžeta iestāžu, valsts uzņēmumu un statūtsabiedrību līdzekļu izmantošana priekšvēlēšanu kampaņā. Savukārt uzņēmējsabiedrībām ar valsts kapitāla daļu līdzekļus šim mērķim ļauts tērēt tikai tad, ja nomaksāti visi obligātie maksājumi valstij.

Komiteja akceptējusi arī projektu vienotai kārtībai, kādā piešķirama atļauja pilnas muitas kontroles procedūras veikšanai iekšzemes muitas iestādēs un piemērojami muitas parāda nosacījumi. Tie attieksies uz gadījumiem, kad preču importētājs ved kravu uzreiz uz muitas noliktavu, to nedeklarējot uz robežas. Šādas atļaujas tiks piešķirtas, piemēram, Latvijas valsts pārvaldes institūcijām, juridiskām personām, kuru statūtu fonds nav mazāks par 10 000 latu un vidējais preču apgrozījums trīs iepriekšējos mēnešos nav bijis mazāks par 10 000 latu mēnesī.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts arī projekts kārtībai, kādā jaundibinātie uzņēmumi reģistrējami Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas, tas ir, kuras var kļūt par pievienotās vērtības nodokļa maksātājiem, ja sniegto pakalpojumu un preču piegāžu kopējais apjoms bijis mazāks par 7500 latiem (summa, līdz kurai nav jāreģistrējas kā minētā nodokļa maksātājiem). Lai iekļūtu minētajā nodokļu maksātāju reģistrā, uzņēmējsabiedrībai nepieciešams iesniegums, kurā fiksēts plāns, saskaņā ar kuru gaidāms, ka preču piegāžu un pakalpojumu kopējā vērtība gada laikā sasniegs 7500 latu.

Akceptēts arī projekts kārtībai, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm un citiem priekšmetiem, kop fiziskās personas ieved Latvijā. Ar to gatavojas noteikt, ka jebkuras preces un priekšmetus ļauts ievest ne vairāk kā par 300 latiem (muitas vērtība). Viena nosaukuma preces un priekšmetus ļauts ievest ne vairāk par trīs vienībām, bet to kopējā vērtība nedrīkst pārsniegt 15 latus.

Nolemts, ka veterinārai uzraudzībai pakļauto mantu uzglabāšanu, pārvadāšanu, izlietošanu, realizāciju, pārstrādi vai iznīcināšanu jāveic atbilstoši Valsts augu aizsardzības dienesta amatpersonu prasībām un viņu uzraudzībā. Ātri bojājošos konfiscētos un bezīpašnieka pārtikas produktus ļauts nodot bez atlīdzības valsts, pašvaldības vai sabiedriskām organizācijām.

Akceptēta arī kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam būs tiesības uz aprēķinu pamata noteikt nodokļu maksājumu lielumu nodokļu maksātājiem atbilstoši to īpašumā esošās mantas vai kapitāla vērtības palielinājumam, kā arī VIeD rīcībā esošām ziņām. Šī kārtība tiks piemērota gadījumos, kad, piemēram, persona veiks uzņēmējdarbību, bet nebūs reģistrēta VIeD kā nodokļu maksātājs, nodokļu maksātāja sniegtās ziņas neatbilst VIeD rīcībā esošai informācijai, vai personas rīcībā ir lietas, kuru daudzums un veids nepārprotami liecina par uzņēmējdarbību tādos apmēros, kas neatbilst VIeD rīcībā esošām ziņām.

Komercbankām, kuras savlaicīgi nebūs veikušas nodokļu maksātāju naudas pārskaitīšanu valsts budžetā, jāmaksā sods par kavēšanos. Tā apmērs — četrkārtīga Latvijas Bankas noteiktā refinansēšanas procentu likme. Piemēram, ja nav pārskaitīti 100 000 latu un LB refinansēšanas procentu likme ir 25 procenti, tad bankai, kura naudu nebūs pārskaitījusi gadu, būtu, jāpārskaita minētais nodoklis un jāmaksā no savas kabatas vēl 100 000 latu.

Akciju sabiedrības "Universālveikals Centrs" valsts kapitāla daļu 25 procentu apmērā ieteikts nodot Aizsardzības ministrijas valdījumā. Ministrijai dividendes, kas iegūtas no minētā īpašuma apsaimniekošanas, jānovirza Latvijas brīvības cīnītāju un Nacionālo bruņoto spēku karavīru sociālo jautājumu risināšanai.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Jēzus baznīcas ielā 12, nolemts saglabāt valsts īpašumā Baltkrievijas vēstniecības izvietošanai.

Vaiņodes lidlauka dzelzsbetona plātnes nolemts nodot Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā (to tālākai izmantošanai ostu rekonstrukcijai), kā arī Vaiņodes pagasta pašvaldībai, bet tikai pēc tam, kad abas pašvaldības būs savstarpēji vienojušās par minētās mantas sadali.

Konceptuāli atbalstīts priekšlikums par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību. Taču pirms darbu uzsākšanas jānosaka finansēšanas avoti, kā arī jānoskaidro iespējas iegūt valsts īpašumā zemi, uz kuras paredzēts celt bibliotēku.

Konceptuāli akceptēts arī Ministru kabineta rīkojuma projekts par reģionālā projekta "Via Baltica" attīstību Latvijā. Ar to paredzēts noteikt, ka Latvija ir gatava pievienoties šim projektam, kā arī par atbildīgo projekta realizēšanā nosaka Satiksmes ministriju. Latvijā "Via Baltica" maršruts būs Ainaži — Salacgrīva — Saulkrasti — Rīga — Iecava — Bauska — Grenstāle.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!