• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tabakas izstrādājumu nodokļu marku realizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1995., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.106

Par muitas kontroles punktiem, caur kuriem atļauts ievest un izvest tabakas izstrādājumus

Vēl šajā numurā

20.06.1995., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 105

Pieņemts: 14.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums nr.105

1995.gada 14.jūnijā

Par tabakas izstrādājumu nodokļu marku realizāciju

1. Apstiprināt klāt pievienoto "Kārtību, kādā veicama Latvijas Republikas tabakas izstrādājumu nodokļu marku realizācija".

2. Atcelt Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta 1994.gada 2.septembra rīkojumu nr.197 un ar šo rīkojumu apstiprināto "Kārtību, kādā veicama Latvijas Republikas tabakas izstrādājumu nodokļu marku realizācija".

3. Muitas departamentam reizi mēnesī līdz nākošā mēneša 15. datumam iesniegt Tabakas marķēšanas daļā ziņas par tabakas izstrādājumu importu, eksportu, kā arī tranzītpārvadājumiem.

Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka v.i. I.Griķis

Kārtība, kādā veicama Latvijas Republikas tabakas izstrādājumu nodokļu marku realizācija

Apstiprināta ar Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta

1995.gada 19.jūnija rīkojumu nr.105

1. Latvijas Republikas tabakas izstrādājumu nodokļu marku (turpmāk — nodokļu marku) realizācija veicama saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par nodokļiem un nodevām", "Par akcīzes nodokli", citiem saistošiem tiesībaktiem un šo kārtību.

2. Nodokļu markas realizē Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu kontroles departamenta Tabakas marķēšanas daļa (turpmāk — Tabakas marķēšanas daļa) uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) (turpmāk — uzņēmumiem), kuri saņēmuši speciālās atļaujas (licences) tabakas izstrādājumu izgatavošanai, realizācijai vai ievešanai realizācijai.

3. Uzņēmumi, iegādājoties Latvijas Republikas tabakas izstrādājumu nodokļu markas, iesniedz Tabakas marķēšanas daļai:

3.1. pieteikumu, kurā norāda nodokļu marku skaitu (apjomu);

3.2. bankas apstiprinātu dokumentu par nodokļu marku vērtības nomaksu Ls 5, — apmērā par katrām 1000 nodokļu markām un pievienotās vērtības nodokļa nomaksu Ls 0,90 apmērā par katrām 1000 nodokļu markām.

4. Uzņēmumi pieteikumā norādīto nodokļu marku skaitu (apjomu), bet ne mazāk kā 250 000 nodokļu markas saņem 14 dienu laikā no pieteikuma iesniegšanas dienas, iepriekš samaksājot visu akcīzes nodokļa summu, t.i. 3,50 lati par katrām 1000 cigaretēm.

5. Uzņēmumi minētos maksājumus veic Tabakas marķēšanas daļas norādītajā bankas norēķinu rēķinā.

6. Uzņēmumi, ievedot cigaretes, kuras iesaiņotas paciņās pa 10 vai 25 cigaretēm, maksājumus veic saskaņā ar šīs kārtības 3. un 4.punktu.

Pēc cigarešu ievešanas Latvijas Republikā uzņēmums iesniedz Tabakas marķēšanas daļā Muitas kravas deklarāciju un kravas pavaddokumentu, uz kuru pamata Tabakas marķēšanas daļa veic maksājumu pārrēķinu.

7. Ja uzņēmums 45 dienu laikā no pieteikuma iesniegšanas dienas nav izņēmis pasūtītās nodokļu markas, Tabakas marķēšanas daļa iesniedz dokumentus Finansu ministrijas licencēšanas komisijai jautājuma izskatīšanai par attiecīgā uzņēmuma licences uzņēmējdarbībai ar tabakas izstrādājumiem anulēšanu.

8. Neizņemtās tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļu markas ir tiesīgi iegādāties citi uzņēmumi, kuri saņēmuši speciālās atļaujas (licences) tabakas izstrādājumu ievešanai realizācijai, saskaņojot to ar Tabakas marķēšanas daļu.

9. Akcīzes nodokļa nomaksas termiņš var tikt pagarināts Latvijas Republikas likuma "Par nodokļiem un nodevām" 24.panta noteiktajā kārtībā.

10. Gadījumos, ja uzņēmuma nodokļa nomaksas termiņš tiek nokavēts, no maksātāja tiek piedzīta nokavējuma nauda un pamatparāds tiek palielināts atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei.

11. Uzņēmums ir atbildīgs par to, lai šīs saņemtās nodokļu markas tiktu izmantotas saskaņā ar 1995.gada 30.maija Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem nr.143 un Latvijas Republikas tiesībaktos noteiktā kārtībā.

12. Nodokļu marku nozaudēšanas vai citos to zudumu gadījumos uzņēmums nekavējoties par to ziņo Tabakas marķēšanas daļai, norādot zudušo nodokļu marku skaitu, sēriju, numuru un vispārējos apstākļus, kādos tas noticis.

13. Ražošanas procesā neizmantoto un sabojāto nodokļu marku vērtībā ietilpstošā akcīzes nodokļa daļa tiek atmaksāta no valsts budžeta tikai tad, ja pasūtītājs nodod Tabakas marķēšanas daļai neizmantoto vai sabojāto marku oriģinālus.

Neizmantotās un sabojātās nodokļu markas tiek pieņemtas ar pieņemšanas — nodošanas aktu.

14. Neizmantotās un sabojātās nodokļu markas tiek iznīcinātas, par to sastādot likvidācijas aktu.

15. Uzņēmumiem, kuri minētajā kārtībā saņēmuši nodokļu markas, 10 dienu laikā no nodokļu marku saņemšanas brīža Tabakas marķēšanas daļas rīcībā jānodod 10 gab. saņemtās nodokļu markas paraugiem.

16. Uzņēmumi reizi mēnesī līdz nākošā mēneša 15. datumam iesniedz Tabakas marķēšanas daļā atskaites par nodokļu marku izlietojumu un muitas kravas deklarācijas par tabakas izstrādājumu importu un eksportu.

17. Nodokļu marku iegāde neatbrīvo uzņēmumus no pievienotās vērtības nodokļa un muitas maksājumiem.

18. Saskaņā ar 1995.gada 30.maija Ministru kabineta noteikumu nr.143 19.punktu Latvijas teritorijā bez nodokļu markām var realizēt cigārus, cigarillas un pīpju tabaku, saņemot attiecīgu izziņu Tabakas marķēšanas daļā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!