• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 13. jūnija instrukcija Nr. 7 "Instrukcija par kārtību, kādā tiek saglabātas tiesības pretendēt uz ierēdņa amatu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1995., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta instrukcija Nr. 9

Instrukcija par valsts civildienesta ierēdņu amatu pretendentu atestācijas komisiju darba kārtību rakstveida pārbaudījumos

Vēl šajā numurā

22.06.1995., Nr. 96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 7

Pieņemts: 13.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.7

 Rīgā 1995.gada 13.jūnijā (prot. nr. 32, 22.§)

 

Instrukcija par kārtību, kādā tiek saglabātas tiesības pretendēt uz ierēdņa amatu

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu"

1. Darbiniekiem, kuri strādā valsts civiliestādēs un kuru ieņemamie amati iekļauti valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā (tālāk tekstā — "darbinieki"), ja viņi atestācijas grafikā paredzētajā termiņā attaisnojošu iemeslu dēļ neierodas uz atestāciju, saskaņā ar likuma "Par valsts civildienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 52.nr.) Pārejas noteikumu 5.punkta pirmo daļu tiek saglabātas tiesības pretendēt uz ierēdņa amatu.

2. Saskaņā ar šīs instrukcijas 1.punktu par attaisnojošiem uzskatāmi šādi iemesli:

2.1. slimība;

2.2. atvaļinājums;

2.3. komandējums;

2.4. darbs vai mācības ārvalstīs;

2.5. citi iemesli, ja tos par attaisnojošiem atzīst Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks.

3. Ja darbinieks nav ieradies uz atestāciju, valsts civiliestāde, kurā viņš strādā, pēc Valsts civildienesta pārvaldes pieprasījuma nedēļas laikā iesniedz tai paskaidrojumu, kurā norādīts darbinieka neierašanās iemesls un, ja iemesls ir attaisnojošs, laiks, kad darbinieks varētu kārtot atestāciju.

4. Nedēļas laikā pēc tam, kad vairs nepastāv šīs instrukcijas 2.punktā minētie attaisnojošie iemesli, darbinieks ar valsts civiliestādes vadītāja starpniecību iesniedz Valsts civildienesta pārvaldei motivētu iesniegumu ar lūgumu pagarināt atestācijas termiņu, kā arī dokumentus, kas apstiprina minētos attaisnojošos iemeslus.

5. Valsts civildienesta pārvalde nedēļas laikā izskata šīs instrukcijas 4.punktā minēto iesniegumu un, ja lēmums ir pozitīvs, nekavējoties paziņo darbiniekam un attiecīgajai valsts civiliestādei nākamo atestācijas termiņu.

6. Ja Valsts civildienesta pārvaldei nav iesniegts šīs instrukcijas 3.punktā minētais paskaidrojums vai 4.punktā minētais iesniegums vai ja neierašanās iemesls nav uzskatāms par attaisnojošu, darbinieks uzskatāms par neatestētu un iestājas likuma "Par valsts civildienestu" Pārejas noteikumu 6.punkta pirmajā daļā paredzētās sekas.

Ministru prezidents M.Gailis

Valsts reformu ministre V.A.Tērauda

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!