• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2024. gada 30. septembra saistošie noteikumi Nr. 30 "Grozījumi Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2024., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/op/2024/194.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 31

Grozījumi Saldus novada domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 28 "Par Saldus novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksu"

Vēl šajā numurā

04.10.2024., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 30

Pieņemts: 30.09.2024.

OP numurs: 2024/194.24

2024/194.24
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Saldū 2024. gada 30. septembrī

Grozījumi Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"

Izdoti ar Saldus novada domes
2024. gada 30. septembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 12, 10. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Saldus novada domes Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā" šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Ja izglītojamais Pašvaldības izglītības iestādē apgūst speciālo pirmsskolas izglītības programmu izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods 0101591) vai speciālo pamatizglītības programmu izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods 21015911), izglītojamā likumiskie pārstāvji ir tiesīgi izvēlēties izglītojamajā vajadzībām atbilstošu transporta veidu, neievērojot saistošo noteikumu 3. punktā noteikto prioritāro secību."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 12.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.3. ja izglītojamais iegūst izglītību kādā no saistošo noteikumu 3.1 punktā norādītajām programmām."

3. Visā saistošo noteikumu tekstā pirms vārdiem "Finanšu nodaļa" ievietot vārdus "Centrālās pārvaldes".

4. Saistošo noteikumu 26. punktā tekstā pirms vārdiem "Izglītības pārvaldes" ievietot vārdus "Centrālās pārvaldes".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 30 "Grozījumi Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu mērķis ir nodrošināt iespēju izglītojamiem, kuri iegūst izglītību Pašvaldības izglītības iestādes speciālās izglītības programmā izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods 21015911 vai 01015911), izvēlēties izglītojamajā vajadzībām atbilstošu transporta veidu nokļūšanai izglītības iestādē. Šobrīd minētās izglītības programmas tiek nodrošinātas Kalnsētas pamatskolā, kas atrodas Saldus pilsētā.

Daļai minēto izglītības programmu izglītojamo pārvietošanās ar sabiedrisko transportu ir sarežģīta veselības problēmu dēļ. Daļa izglītojamo dzīvo ārpus Saldus pilsētas. Praksē ir situācijas, kad izglītojamie tiek nogādāti izglītības iestādē ar likumisko pārstāvju personisko transportlīdzekli.

Saldus novada dome 2023. gada 30. martā ir pieņēmusi saistošos noteikumus Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā". Saistošie noteikumi ir stājušies spēkā 2023. gada 7. aprīlī. Spēkā esošie nosacījumi neparedz transporta izdevumu segšanu šādās situācijās.

Noteikumi tiek precizēti atbilstoši izmaiņām pašvaldības struktūrā, sniedzot precīzāku norādi uz iesaistīto institūciju nosaukumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Personiskā transportlīdzekļa kompensācija izglītojamā likumiskajiem pārstāvjiem, ja izglītojamais iegūst izglītību Pašvaldības izglītības iestādes speciālās izglītības programmā izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (programmas kods 21015911 vai 01015911), iekļaujas Saldus novada pašvaldības budžeta līdzekļos, kas ir atvēlēti braukšanas maksas atvieglojumu un transporta izdevumu segšanai izglītojamajiem.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Pozitīva sociālā ietekme, sniedzot atbalstu ģimenēm un izglītojamajiem nodrošinot viņu vajadzībām atbilstošu transporta veidu nokļūšanai izglītības iestādē.

Pozitīvi ietekmē noteikto izglītojamo veselību, dodot iespēju nokļūt izglītības iestādē ar personisko transportlīdzekli.

Uzņēmējdarbības vidi neietekmē.

Neietekmē konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji.

Mācību gada sākumā izglītojamā likumiskie pārstāvji iesniedz iesniegumu ar lūgumu kompensēt personiskā transportlīdzekļa lietošanu izglītojamā nogādāšanai izglītības iestādē.

Izglītības iestāde sagatavo sarakstu ar aprēķināto kompensācijas summu transporta kompensāciju saņemšanai personiskās transporta lietošanu. Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu nodaļai apmaksai.

Izglītojamajiem un to likumiskajiem pārstāvjiem procedūra ir bezmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi nodrošina šādu pašvaldības funkciju: Gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

Saistošie noteikumi neparedz jaunu pienākumu vai darba vietu izveidi.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Nav paredzēta jaunu institūciju izveide.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji sadarbībā ar pašvaldības Centrālās pārvaldes Finanšu nodaļu.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai, jo saistošo noteikumi izdošana ir vienīgais veids, kā nodrošināt personiskā transportlīdzekļa izdevumu kompensāciju par izglītojamā nogādāšanu izglītības iestādē.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Jautājums tika izskatīts Budžeta un ekonomikas komisijā un atbalstīts Finanšu komitejā.

Saistošo noteikumu projekts no 12.09.2024. līdz 26.09.2024. (ne mazāk kā divas nedēļas) publicēts Saldus novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.saldus.lv, sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Ierosinājumi nav saņemti.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!