• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tādi mēs esam un citādi nevaram būt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.1995., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un Ministru prezidents - atkal Latvijā pēc sarunām Kannās un Strasbūrā

Vēl šajā numurā

29.06.1995., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tādi mēs esam un citādi nevaram būt

Ar vakardienu, ar pievakares stundu Lielajā estrādē Mežaparkā, oficiāli ir sākušies Latvijas skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētki.

Kaut gan, kā esam vēstījuši iepriekš, svētku dalībnieku lielākās daļas iebraukšana Rīgā bija paredzēta jau otrdien. Saskaņā ar programmu šī diena bija noslogota ar Rīgas pilsētas un apkārtnes koru skati 1.ģimnāzijas aulā, ar visas Latvijas mācību iestāžu pūtēju orķestru stāšanos žūrijas priekšā 6.vidusskolā, ar mūzikas novirziena skolu un ārpusskolas mācību iestāžu koru finālskati LU Lielajā aulā.

Vakardiena bija īsta spēku pārbaudes diena. Kopš paša rīta Rīgas centrā varēja vērot Latvijas skolu labāko koru parādi: V—IX klašu kori rādīja savu prasmi Rīgas 1.ģimnāzijā, zēnu kori — Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē, bet vidusskolu jauktie kori — Rīgas 2.vidusskolas zālē. Tur žūriju vadīja joprojām jauneklīgais maestro profesors Jānis Dūmiņš, koru sniegumā klausījās virsdiriģenti Jānis Brants, Sigvards Kļava, citi kompetenti speciālisti.

Bija arī komponistu un virsdiriģentu piemiņas brīdis Rīgas I Meža kapos. Daudzi jaunieši, it īpaši no Latvijas novadiem, izmantoja iespēju koncertam Vērmanes dārzā, kas bija paredzēts apaļu piecu stundu garumā.

Šodien — koru finālskate LU Lielajā aulā. Pēc tam — viss pārējais: piektdien pūtēju orķestri Mežaparkā, saprotams, visnoslogotākās dienas būs sestdiena un svētdiena. Ar "Sprīdīša septiņām dieniņām baltām" jau zināmajā Daugavas stadionā, ar pirmo koru koncertu Mežaparkā. Svētku dalībnieku svinīgais gājiens Rīgas centrā — svētdienas rīta pusē. Ar noslēguma koncertu svētdienas pievakarē Lielajā estrādē Mežaparkā.

Citiem vārdiem, viss vēl priekšā. Kā jau svētkos. It kā septītajos, tomēr vienīgajos. Tieši tagad. 1995.gada vasaras līgotnēs.

Mintauts Ģeibaks,

"LV" korespondents

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!