• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 27. jūnija noteikumi Nr. 165 "Noteikumi par kārtību, kādā jaundibinātie uzņēmumi maksā pievienotās vērtības nodokli un reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.166

Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm un citiem priekšmetiem, ko fiziskās personas ieved Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 165

Pieņemts: 27.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizēts 28.11.1995., Latvijas Vēstnesis Nr.184 (467)  

Ministru kabineta noteikumi nr. 165

Rīgā 1995. gada 27. jūnijā  (prot. nr. 35, 25.§)

Noteikumi par kārtību, kādā jaundibinātie uzņēmumi maksā pievienotās vērtības nodokli un reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.pantu

 

1. Par jaundibinātu uzņēmumu šo noteikumu izpratnē tiek uzskatīts uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), no kura reģistrēšanas dienas Uzņēmumu reģistrā nav pagājuši 12 mēneši un kura preču piegādes un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība šajā laikposmā nav sasniegusi 7500 latu. Par jaundibinātu uzņēmumu var tikt uzskatīts arī tāds uzņēmums, kura preču piegādes un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav sasniegusi 7500 latu, ja šajā uzņēmumā ir veikta reorganizācija (ražošanas paplašināšana, pamatlīdzekļu iegāde un tamlīdzīgas darbības).

2. Jaundibināts uzņēmums ir reģistrējams Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama persona, ja Valsts ieņēmumu dienestā papildus citiem dokumentiem tiek iesniegts arī uzņēmējdarbības plāns, kas apliecina, ka turpmāko 12 mēnešu laikā jaundibinātā uzņēmuma preču piegādes un sniegto pakalpojumu kopējā vērtība sasniegs 7500 latu.

3. Jaundibinātajam uzņēmumam turpmāko 12 mēnešu laikā pēc reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar nodokli apliekamai personai līdz dienai, kamēr faktiski ir sasniegts ar nodokli apliekamu darījumu apjoms —10000 latu, pievienotās vērtības nodokļa pārmaksa (starpība starp maksājamo nodokli un samaksāto priekšnodokli) netiek izmaksāta, bet tiek pārnesta uz nākamajiem taksācijas laikposmiem.

4. Valsts ieņēmumu dienestam 12 mēnešu laikā pēc jaundibinātā uzņēmuma reģistrācijas kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamai personai ir tiesības neizmaksāt pārmaksāto nodokli vai samazināt tā apmēru arī pēc dienas, kad ar nodokli apliekamu darījumu vērtība sasniedz 10000 latu, ja ievesto pamatlīdzekļu, iegādāto preču un saņemto pakalpojumu kopējā vērtība ir lielāka par darījumu kopējo vērtību, kas apliekama ar nodokli.

5.Jaundibinātajam uzņēmumam, ievedot pamatlīdzekļus Latvijas Republikā atbilstīgi 1995. gada 11. aprīļa Ministru kabineta noteikumiem nr. 95 “Noteikumi par kārtību, kādā par ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības un humānās palīdzības sūtījumiem maksājams pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis” (“Latvijas Vēstnesis”, 1995, 61.nr.), izziņas saņemšanai no Valsts ieņēmumu dienesta papildus citiem noteikumos paredzētajiem dokumentiem jāiesniedz arī bankas garantija par ievedamajiem pamatlīdzekļiem aprēķināto pievienotās vērtības nodokļa apmēru. Bankas garantijas vietā var arī ieķīlāt ievedamo pamatlīdzekļu daļu par summu, kas atbilst ievedamo pamatlīdzekļu pievienotās vērtības nodokļa apmēram, noslēdzot ar Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļu atbilstīgu ķīlas līgumu.

6. Ja jaundibinātais uzņēmums turpmāko 12 mēnešu laikā no dienas, kad tas ir reģistrēts Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama persona, nav sasniedzis ar nodokli apliekamu darījumu kopējo apmēru — 7500 latu, uzņēmums ir izslēdzams no apliekamo personu reģistra. Iepriekš Valsts ieņēmumu dienestam jāiekasē nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis par ievestajiem pamatlīdzekļiem un atskaitītais priekšnodoklis par iepirktajām precēm vai saņemtajiem pakalpojumiem, kas palielināts atbilstīgi Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei šajā laikposmā, kā arī nokavējuma nauda no pamatlīdzekļu ievešanas, preču iegādes vai pakalpojumu saņemšanas dienas.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministre I.Sāmīte

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!