• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņojums par Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas premjerministru tikšanos Viļņā 1995.gada 1.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Instrukcija par atestācijas dokumentu apstrādi un apriti valsts civiliestādēs

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

BALTIJAS LIETAS

Ziņojums par Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas premjerministru tikšanos Viļņā 1995.gada 1.jūlijā

Ir notikusi trešā kopīgā Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanās. Pirmo reizi tā bija vienā no Baltijas valstīm. Šādas tikšanās kļūst par tradīciju.

Premjerministri izvērtēja Kannās notikušās valstu vadītāju sanāksmes rezultātus. Viņi apsveica Eiropas līgumu noslēgšanu starp Baltijas valstīm un Eiropas Savienību kā izšķirošu soli, lai Baltijas valstis kļūtu par pilntiesīgām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tādēļ jādara viss nepieciešamais, lai paātrinātu šo līgumu ratificēšanas procesu. Ziemeļvalstis un Baltijas valstis uzmanīgi sekos Starpvaldību konferencei, kas notiks 1996.gadā.

Premjerministri atzīmēja, ka “Baltās grāmatas” (oficiālā informatīvā dokumenta) īstenošana ir ļoti svarīga stratēģijā laika posmā pirms uzņemšanas Eiropas Savienībā. Šajā sakarā viņi atzinīgi novērtēja Kannās notikušās valstu vadītāju sanāksmes lēmumu — palielināt ekonomisko palīdzību potenciālajām dalībvalstīm. Baltijas valstu premjerministri izteica pateicību Ziemeļvalstīm par to apņemšanos palīdzēt Baltijas valstīm sagatavošanās procesā uzņemšanai Eiropas Savienībā.

Premjerministri atzīmēja Baltijas jūras reģiona pieaugošo lomu Eiropas Savienībā. Viņi uzsvēra arī nepieciešamību sadarboties ar Krieviju. Šajā kontekstā premjerministri pozitīvi novērtēja Baltijas jūras valstu sadarbības pieaugošo nozīmi politiskās stabilitātes nostiprināšanā. Viņi atbalstīja Zviedrijas iniciatīvu sasaukt Baltijas jūras valstu padomes valdību vadītāju sanāksmi Visbijā nākamajā gadā.

Premjerministri atzīmēja Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību miera uzturēšanā ANO aizsardzībā. Viņi pozitīvi novērtēja panākumus Baltijas bataljona izveidošanā un paplašināšanā. Miera uzturēšanas spēku programmu izpildē svarīga loma ir sadarbības attīstīšanai šajā jomā.

Premjerministri pievērsa uzmanību reģionālās sadarbības problēmām. Viņi aicināja veikt praktiskus pasākumus cīņā pret apkārtējās vides degradāciju, nelegālu migrāciju, narkotisko vielu, ieroču un kodolmateriālu kontrabandu.

“LV” (Gunta Štrauhmane) tulkojums no angļu valodas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!