• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas valdību vadītāju paziņojums par Baltijas Ministru padomes darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vienošanās par sadarbību starp Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju, Lietuvas Republikas Iekšlietu ministriju un Igaunijas Republikas Iekšlietu ministriju

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

BALTIJAS LIETAS

Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas valdību vadītāju paziņojums par Baltijas Ministru padomes darbību

Mēs, Baltijas valstu valdību vadītāji, 1995.gada 30.jūnijā tikāmies Viļņā un apspriedām Baltijas Ministru padomes pirmā darba gada rezultātus.

Mēs secinājām, ka šī gada laikā Baltijas Ministru padome ir sekmīgi uzsākusi darbību. Ir nodibinātas paredzētās Baltijas Ministru padomes komitejas, sastādīts pasākumu plāns 1995.gadam, un lielākā daļa no šajā gadā ieplānotajiem pasākumiem jau tiek īstenota.

Baltijas Ministru padomes darba rezultātā ir izveidojusies regulāra un mērķtiecīga izpildorgānu sadarbība. Tiek izstrādāti un noslēgti trīspusēji līgumi par sadarbību aizsardzībā, tieslietās, noziedzības novēršanā, vides aizsardzībā un citās jomās. Pieaug sadarbība ar Ziemeļvalstu Ministru padomi.

Saskaņā ar Baltijas Ministru padomes noteikto pilnvaru laiku kopš 1995.gada 1.jūlija Lietuvas Republika kļūst par prezidējošo valsti, un no šī brīža visus Baltijas Ministru padomes orgānus un komitejas vada Lietuvas pārstāvji.

Lai nodrošinātu Baltijas Ministru padomes nepārtrauktu darbu, Latvijas pārstāvjiem visās komitejās bija jānodod Lietuvas pārstāvjiem visa attiecīgā dokumentācija par padarīto un veicamajiem uzdevumiem.

Baltijas Ministru padomes otrā darba gada laikā jāpievērš uzmanība struktūrvienību darba uzlabošanai, jākoordinē to problēmu risināšana, kas saistītas ar Eiropas integrāciju un sadarbību ar Baltijas asambleju, lai palielinātu Baltijas Ministru padomes kā starpvaldību institūcijas nozīmi gan Baltijas reģionā, gan plašā starptautiskā kontekstā.

Māris Gailis , Tīts Vehi , Ādolfs Šleževičs ,

Latvijas Republikas Igaunijas Republikas Lietuvas Republikas

Ministru prezidents premjerministrs premjerministrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!