• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 4.jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc speciālās Olimpiādes vasaras spēlēm ASV

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 4.jūlija sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēšanai Saeimā tika akceptēti grozījumi 1995.gada budžetā, kas paredz mazināt visus izdevumus vidēji par 5,3 procentiem jeb par 24 miljoniem latu. Sakarā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbības loka paplašināšanos, kas ir paredzēts jaunajā likumā “Par nodokļiem un nodevām” un nepieciešamību piešķirt VID priekšniekam plašākas pilnvaras kadru jautājumu risināšanā, valdība konceptuāli apsprieda grozījumus likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, akceptēja grozījumus likumā “Par valsts civildienestu”, kā arī apstiprināja grozījumus MK noteikumos “Par ierēdņu disciplinārsodiem”.

Valdība izdevusi rīkojumu, sakarā ar kuru akciju sabiedrības “Universālveikals “Centrs”” valsts kapitāla daļa — 25 procenti — tiek nodota Aizsardzības ministrijas valdījumā. Noteikts, ka valsts kapitāla daļai atbilstošās dividendes ir izmantojamas Latvijas Brīvības cīnītāju palīdzības fonda finansēšanai un Nacionālo bruņoto spēku karavīru sociālo jautājumu risināšanai.

Valdība akceptēja noteikumus, kas regulē operatīvo transporta līdzekļu kustību ar ieslēgtām bākugunīm un speciāliem skaņu signāliem. Noteikts, ka tiesības braukt ar speciāliem gaismas un skaņas signāliem ir Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, ugunsdzēsības dienestu, Latvijas banku un komercbanku, Zemessardzes struktūrvienību, municipālās policijas, Jūras administrācijas, Muitas departamenta, avārijas un veselības aprūpes dienestu speciālajam transportam. Noteikts arī attiecīgo institūciju amatpersonu loks, kas ir tiesīgas piešķirt transporta līdzekļiem operatīvo transporta līdzekļu statusu. Saskaņā ar noteikumiem speciālos signālus ceļu satiksmē var izmantot tikai steidzīgas nepieciešamības gadījumā — lai glābtu cilvēka dzīvību, novērstu draudus sabiedriskajai drošībai un kārtībai, sekotu no operatīvā transporta līdzekla bēgošai personai, pārvadātu materiālās vērtības sevišķi lielos apmēros, kā arī lai pavadītu citus transporta līdzekļus. Speciālo transportlīdzekļu braukšanas ātrums apdzīvotajās vietās nevar būt lielāks par 70 km stundā, bet ārpus tām nedrīkst pārsniegt atļauto vairāk kā par 20 km stundā.

Pieņemts rīkojums, ar kuru tiek akceptēta Latvijas līdzdalība projektā “Via Baltica” un tiek izteikts valdības atbalsts tā realizācijai.

Valdība akceptēja noteikumus par narkotisko un psihotropo zāļu un vielu, kā arī prekursoru aprites kārtību zāļu ražošanas uzņēmumos, zāļu lieltirgotavās un aptiekās, kā arī noteikumus par narkotisko zāļu aprites kārtību ārstniecības iestādēs.

Apstiprināti noteikumi par praktizēttiesīgu ārstu sertifikāciju, kuri regulē ārstu sertifikācijas kārtību Latvijas Republikā. Saskaņā ar noteikumiem ārstu sertifikāciju veic Latvijas Ārstu biedrības Sertifikācijas padome. Sertifikācija ir brīvprātīga. Ārstiem, kuri ir nokārtojuši sertifikācijas eksāmenu un saņēmuši sertifikātu, ir tiesības nodarboties ar ārstniecības praksi visās ārstniecības iestādēs neatkarīgi no to īpašuma veida. Sertifikātus paredzēts izsniegt uz pieciem gadiem. Ārsta sertifikāts dod tiesības saņemt licenci uzņēmējdarbībai ārstniecībā.

Apstiprināti arī noteikumi par praktizēttiesīgu māsu, vecmāšu, feldšeru un laborantu sertifikāciju. Saertifikātus varēs iegūt visas māsas, vecmātes, feldšeri un laboranti, kuri ir reģistrējušies Labklājības ministrijas Veselības departamenta Ārstniecības personu reģistrā un pēc medicīniskās izglītības diploma iegūšanas trīs gadus nostrādājuši medicīnas jomā, no tiem divus gadus — specialitātē, kurā vēlas iegūt sertifikātu. Sertifikāts dod tiesības attiecīgajai personai kā speciālistam nodarboties ar pacientu veselības aprūpi, piedalīties ārstniecībā, uzraudzīt vai vadīt ārstniecības iestādi vai tās struktūrvienību, nodarboties ar veselības aprūpes izglītības darbu, kā arī pēc valsts nodevas samaksāšanas noteiktā kārtībā saņemt licenci uzņēmējdarbībai atttiecīgajā specialitātē. Sertifikāciju veiks Veselības departamenta izveidotā Sertifikācijas padome.

Valdība apstiprināja noteikumus, kuri ierobežo valsts līdzekļu izmantošanu, gatavojoties 6.Saeimas vēlēšanām. Valsts un pašvaldību budžeta iestādēm, valsts uzņēmumiem un statūtsabiedrībām aizliegts piešķirt šim mērķim līdzekļus papildus valsts budžetā paredzētajiem.

Aizliegums attiecas arī uz uzņēmējsabiedrībām ar valsts kapitāla daļu, kuras nav izdarījušas visus obligātos maksājumus valsts un pašvaldību budžetos, sociālajā budžetā, kā arī nav norēķinājušās ar piegādātājiem par saņemtajām precēm un pakalpojumiem (gāzi, siltumu, elektroenerģiju un citiem).

Akceptēti noteikumi par transportlīdzekļu, kravu un personu karantīnas, fitosanitārās un veterinārās kontroles kārtību muitas robežas caurlaides punktos.

Vēl sēdē tika apstiprināts Latvijas pārstāvju saraksts darbam jauktajā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijā, kura risinās divpusējo attiecību aktuālos jautājumus.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!