• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pedagogiem - sava Dome. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.1995., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolotāju, profesionālo asociāciju pārstāvju, Latvijas Pedagogu domes dalībnieku paziņojums

Vēl šajā numurā

05.07.1995., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Latvijas pedagogiem — sava Dome

Pirmdien, 3.jūlijā, dienu pēc Latvijas skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētkiem Rīgā, kad vēl ne skolēni, ne skolotāji nebija atvilkuši elpu pēc spraiga darba cēliena, Mazajā Ģildē pulcējās Latvijas Pedagogu dome.

Jau 16.jūnijā šo sabiedrisko organizāciju izveidoja skolotāju profesionālās asociācijas. Jaunās organizācijas mērķis ir valsts izglītības politikas izvērtēšana, sadarbība ar politiskajām organizācijām un valdību izglītības uzdevumu izstrādāšanā un to realizēšanā. Latvijas Pedagogu domes uzdevums atšķirībā no līdz šim veidoto pedagogu dažāda līmeņa organizācijām saistīsies ar iejaukšanos izglītības politikas procesos, ne tik daudz ar mācību priekšmetu pasniegšanas profesionālajām problēmām.

Šajā sanāksmē LP dome strādāja, lai sagatavotu savas organizācijas statūtus LPD juridiskajai reģistrācijai. Tika pieņemts arī LPD paziņojuma teksts (to publicējam atsevišķi). Dome apsprieda LPD simboliku, jautājumus par sakaru nodibināšanu ar starptautiskajām pedagogu konfederācijām, par skolotāju tālākizglītības fondu. Īpaši svarīga bija LPD un Izglītības un zinātnes ministrijas sadarbības un informācijas apmaiņas principu apspriešana. Šī procesa tālākās demokratizācijas iespējas, kā izteicās LPD priekšsēdētājs Andrejs Mūrnieks, esot visai cerīgas. Par to liecinot jaunā izglītības un zinātnes ministra Jāņa Gaigala morālais atbalsts, kas izpaudies plašākā apsveikumā sakarā ar Latvijas Pedagogu domes nodibināšanu.

Vairis Ozols,
“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!