• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas studenti - senajā Tērbatā, mūsdienu Tartu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.1995., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas dāvinājums ANO Tautu savienības pilij

Vēl šajā numurā

06.07.1995., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas studenti — senajā Tērbatā, mūsdienu Tartu

No 7. līdz 9. jūlijam Tartu notiks Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus — XII”, kuros no Latvijas piedalīsies četrpadsmit augstskolu kolektīvu — kopskaitā 40. No tiem divdesmit trīs kori, divpadsmit deju kolektīvi, trīs pūtēju orķestri un divas tautas mūzikas grupas. Latvijas Mākslas akadēmijas studenti ar saviem darbiem piedalīsies izstādē Tartu vecpilsētā. Kopīgais Latvijas delegācijas dalībnieku skaits — apmēram 1600.

1956. gadā tieši Tartu notika pirmie Baltijas valstu studentu dziesmu svētki. Šo svētku idejas autori bija igauņu virsdiriģents Rihards Ritsings un mūsu Haralds Mednis.

Latvijas delegācija ar speciālu vilcienu un autobusiem uz svētku norises vietu dodas šorīt, bet pa ceļam uz Tartu pēc senas tradīcijas Latvijas studentu kolektīvi pulcēsies pēdējos kopmēģinājumos un arī ieskaņu koncertā Cēsīs, kurš notiks Cēsu Pils estrādē pulksten 19.00.

Svētku svinīgā atklāšana, tradicionālais dalībnieku gājiens un dziesmu svētku koncerts notiks 8. jūlijā Tartu jaunajā Dziesmu svētku estrādē, bet 9. jūlijā paredzēts deju svētku koncerts un Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētku “Gaudeamus — XII” noslēgums.

Neatkarīgi no svētku tradicionālās kopdziedāšanas un kopdejošanas svētku programmā ir daudz ļoti studentisku pasākumu: Draugu tikšanās, Alus balle ar dziedāšanu un dejošanu Tartu universitātes Sporta namā, nakts klubi.

Latvijas studentu — “Gaudeamus — XII” dalībnieku — delegācija rīkos īpašu Eduardam Veidenbaumam veltītu akciju. Tajā tiks vākti līdzekļi, lai atjaunotu to vietu Tartu, Tahtveres ielā 1, kur savā laikā ir dzīvojis mūžīgi studentiskais E.Veidenbaums, studējot Tērbatas universitātē. Šajā akcijā piedalīsies komponists Juris Kulakovs un Ieva Akurātere, izpildot J.Kulakova dziesmu ciklu ar E.Veidenbauma dzeju. Akcija sāksies jau šodien pulksten 18.00 Cēsīs, Rožu laukumā, bet turpināsies Tartu.

Svētku koncertus paredzējuši apmeklēt Baltijas un Ziemeļvalstu lietu valsts ministrs G.Meierovics, izglītības un zinātnes ministrs J.Gaigals, kultūras ministrs J.Dripe, “Gaudeamus — XII” rīcības komitejas priekšsēdētājs, eksministrs J.Vaivads, kā arī augstskolu rektori un mācību spēki.

Svētkus materiāli atbalsta Rīgas Dome, valsts uzņēmumi “Latvijas dzelzceļš”, “Rīgas piena kombināts”, akciju sabiedrības “Dambis”, “Staburadze”, SIA “Domeniks”, apdrošināšanas kompānija “Balta”, kā arī pilsētu pašvaldības.

Izglītības un zinātnes ministra
preses sekretāre Dace Ginote

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!