• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1995., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Cilvēks nedzīvo no maizes vien"

Vēl šajā numurā

11.07.1995., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 10.jūlijā, Ārlietu un drošības komitejas sēdē tika akceptēti grozījumi MK noteikumos “Par naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtību” un “Par zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas ceļā”. Noteikti dokumenti, kas var būt pierādījums pilsonības ārpuskārtas pretendentu — Latvijā dzīvojošo lietuviešu un igauņu, kā arī citu tautību pārstāvju piederībai pie Lietuvas un Igaunijas pilsoņu kopuma. Grozījumi arī paredz, ka tām personām, kuras ir nokārtojušas Pilsonības likumā noteiktās zināšanu pārbaudes, apliecības par zināšanām turpmāk izsniegtas netiks — pārbaudes nokārtošanu apstiprinās ieraksts pārbaudes lapā.

Komiteja akceptēja izskatīšanai valdības sēdē MK noteikumu projektu “Par Valsts cilvēktiesību biroju”. Biroja, kas būs neatkarīga valsts pārvaldes institūcija Tieslietu ministrijas pārraudzībā, izveidi paredz Valsts cilvēktiesību aizsardzības un veicināšanas programma. Valsts cilvēktiesību biroja mērķis ir veicināt cilvēka un pilsoņa pamattiesību un pamatbrīvību ievērošanu atbilstoši starptautiskajām cilvēktiesību normām, Satversmei un konstitucionālajam likumam par cilvēka un pilsoņa tiesībām un pienākumiem. Biroja funkcijās ietilpst individuālo sūdzību par cilvēktiesību pārkāpumiem izskatīšana un izšķiršana samierināšanas ceļā, sabiedrības izglītošana cilvēktiesību jautājumos un cilvēktiesību faktiskās situācijas izvērtēšana valstī. Strīdu neizšķiršanas gadījumā biroja viedoklim būs rekomendējošs raksturs. Birojam būs arī tiesības uzlikt naudas sodus — līdz 10000 latu juridiskām personām un līdz 1000 latu — fiziskām personām — par neierašanos uz sūdzības izskatīšanu vai atteikšanos sniegt birojam pieprasīto informāciju. Biroja direktoru uz četriem gadiem pēc MK ieteikuma apstiprinās Saeima.

Ministri akceptēja grozījumus Latvijas Kriminālkodeksā, akceptēja noteikumus “Par radio un televīzijas objektu apsardzi”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!