• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības darba grupas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.1995., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.07.1995., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības darba grupas sēdē

Valdības darba grupas finansu un budžeta krīzes pārvarēšanai 10.jūlija sēdē tika izskatīti trīs Finansu ministrijas piedāvātie varianti depozītu atmaksai noguldītājiem, kas zaudējuši savu naudu “Bankā Baltija” un citās komercbankās. Atkarībā no iespējām piesaistīt finansu resursus tiks izvēlēts viens no šiem variantiem. Visi varianti paredz, ka valdība garantē depozītnoguldījumu atmaksu līdz Ls 500, uzreiz izmaksājot Ls 100, 150 vai 200. Kārtību, kādā tiks izmaksāta atlikusī summa, katrs no variantiem traktē atšķirīgi. Galīgais lēmums par depozītu atmaksas norisi tiks pieņemts darba grupas sēdē jau šo piektdien pēc sarunām ar Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem.

Finansu ministrijai tika uzdots sagatavot līguma projektu ar “Bankas Baltija” administratoru. Šis līgums bankai uzliks par pienākumu, piedzenot izsniegtos kredītus no bankas parādniekiem, atmaksāt valdībai depozītu atmaksai iztērētos līdzekļus.

Darba grupa uzklausīja Latvijas Bankas prezidenta E.Repšes ziņojumu par stāvokli ar valsts rezervēm. Lata stabilitāte nav apdraudēta, nav vairs vērojama ažiotāža Latvijas valūtas tirgū. Arī komercbanku sektorā situācija stabilizējusies. Turpmāk komercbankām būs jāpublicē apstiprināta bilance divas reizes gadā, nevis reizi, kā tas bija līdz šim.

Finansu ministrija ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu, kas reglamentē juridisko personu kreditēšanas kārtību sakarā ar norēķinu kontu iesaldēšanu “Bankā Baltija”. Tas paredz, ka, saņemot kredītu, jāiesniedz VID izziņa par pilnīgu norēķināšanos ar budžetu vai nodokļu samaksas atlikšanu. Par garantiju kredīta saņemšanai tiek pieņemts nodrošinājums ķīlas vai galvojuma veidā.

Valsts ieņēmumu valsts ministrei A.Počai tika uzdots līdz 14.jūlijam nozīmēt muitas vadību. VID vadību paredzēts apstiprināt 11.jūlija MK sēdē.

Darba grupa atzina par neapmierinošu Finansu ministrijas Valsts kases departamenta darbību un uzdeva finansu ministrei I.Sāmītei desmit dienu laikā novērst kļūdas ieņēmumu un izdevumu faktiskā stāvokļa aprēķināšanā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!