• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - atvadu vizītē Šveices vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1995., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par administratīvo aktu procesa likumu

Vēl šajā numurā

18.07.1995., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — atvadu vizītē Šveices vēstnieks

Ceturtdien, 13.jūlijā, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova ieradās Šveices Konfederācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Gaudencs Rufs (pirmajā attēlā), kas Latvijā tika akreditēts 1992.gada 4.jūnijā un vienlaikus savu valsti pārstāvēja arī Lietuvā.

Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs atzinīgi novērtēja Šveices vēstnieka aktīvo un rezultatīvo darbību Latvijā, jo Gaudencs Rufs daudz darījis Šveices vēstniecības izveidošanā, kā arī strādājis Latvijai nozīmīgā un sarežģītā laikā — tās valstiskuma atjaunošanas periodā.

Šveices vēstnieks G.Rufs, atceroties savu pavadīto laiku Latvijā, atzina, ka ir uzsāktas un arī realizētas vairākas programmas. Daudz darīts jauniešu un zemnieku apmācības jomā, bet kultūras programmas ietvaros organizētas dažādas konferences, koncerti un izstādes. Tostarp vēstnieks novērtēja arī paveikto, sadarbojoties saimnieciskajā sfērā.

Kaut gan šī bija atvadu vizīte, sarunas gaitā tika skarti vairāki svarīgi ekonomikas un politikas temati. Runājot par Šveices ārpolitiku, G.Rufs pastāstīja, ka daudzi šveicieši nevēlas iekļauties lielajās Eiropas struktūrās, bet Šveices Konfederācijas valdība uzskata, ka tas ir nepieciešams, jo saistās ar drošības jautājumiem. Vēstnieks, atbildot uz Saeimas priekšsēdētāja jautājumu, izklāstīja arī Šveices Konfederācijas politiskās sistēmas īpatnības. Savukārt A.Gorbunovs teica: kaut gan Šveice neietilpst lielajās Eiropas starptautiskajās struktūrās, tā divpusējās attiecības var attīstīt ļoti labi un ar lielu efektivitāti. Saeimas priekšsēdētājs viesim raksturoja pašreizējo situāciju Latvijā un sacīja, ka to ietekmē gaidāmās 6.Saeimas vēlēšanas, kā arī banku krīze. Tostarp minot aizkavējušos likumdošanu banku darbības regulēšanā, kā arī to, ka savlaicīgi netika saņemtas rekomendācijas no Starptautiskā valūtas fonda un Pasaules bankas speciālistiem. Savukārt Šveices vēstnieks, balstoties uz savas valsts pieredzi, teica, ka, viņaprāt, Latvijā pārejas periodā ir jāizveido likumdošana, kas stingri reglamentētu banku darbību.

Sarunas nobeigumā Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunuvs kā sveicienu no Latvijas līdzšinējam Šveices Konfederācijas vēstniekam G.Rufam pasniedza keramikas šķīvi ar LR Saeimas attēlu.

Lauma Koļesņikova,
Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!