• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Latgalē, Balvu novadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1995., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Vidzemē, Valkas un Valmieras novadā

Vēl šajā numurā

18.07.1995., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Latgalē, Balvu novadā

Ceturtdien, 13.jūlijā, Ministru prezidents Māris Gailis Finansu ministrijas valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas un Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieka Aivara Vovera pavadībā viesojās Balvos un Balvu rajonā.

Sarunās ar Balvu rajona pašvaldību vadītājiem tika apspriesta budžeta krīze, pasākumi, kas veicami ieņēmumu nodrošināšanai, kā arī problēmas “Bankā Baltija” iesaldēto līdzekļu dēļ. Starp citiem priekšlikumiem pašvaldību vadītāji ieteica pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda sadali starp pagastiem nodot rajonu kompetencē.

Valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča iepazīstināja klātesošos ar valsts ieņēmumu nodrošināšanas programmas nostādnēm.

Balvu pilsētas domē M.Gailis iepazinās ar apkures problēmu risināšanas projektu. Tas paredz laika gaitā likvidēt vairākas mazās katlu mājas un izveidot vienu, kurā kā kurināmo izmantotu šķeldas (zāģu skaidas). Ministru prezidents augstu novērtēja Balvu pašvaldības izveidoto datortīklu, kas ir viens no labākajiem Latvijas pilsētu domēs.

Delegācija tikās ar Abreniešu apvienības pārstāvjiem un apspriedās par atvieglotu robežas šķērsošanu abreniešiem neatkarīgi no tā, vai tie dzīvo pierobežā vai ne un par dzelzceļa satiksmes atjaunošanu maršrutā Rīga — Pitalova (Abrene). Lielākais šķērslis vilcienu kustības atjaunošanai ir līdzekļu trūkums muitas un robežkontroles punktu iekārtošanai.

Vēl valdības pārstāvji tikās ar rajona Valsts ieņēmuma dienesta, policijas, zemessardzes, prokuratūras un tiesas vadību. Uzmanības centrā bija jautājumi par ieņēmumu nodrošināšanu, neskaidrībām nodokļu iekasēšanā un ekonomisko noziedznieku vajāšana.

Valdības preses dienests Foto: Uldis Pāže, VPD


Ministru prezidents Māris Gailis ar Balvu rajona padomes priekšsēdētāju Andri Kazinovski brīvā brīdī


Arī tāda var būt tikšanās ar Balvu pilsētas padomes priekšsēdētāju Juri Annuškānu — viens spēlē, otrs klausās

PAS1_3.JPG (21958 BYTES)
Bet pēc tam profesionāla saruna atkal divatā


Un tā aizvien —allaž steigā, allaž ritmā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!