• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Frakcijas priekšlikums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1995., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Francijas vēstniece - pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

20.07.1995., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

1995.gada 19.jūlijā (Kancelejā reģistrēts pulksten 10.26).

Frakcijas priekšlikums

Dokuments nr.754

Par 1995.gada budžeta grozījumu projektu

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Izskatot Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumu likumā “Par valsts budžetu 1995.gadam””, Latvijas Zemnieku savienības frakcijas deputāti uzskata, ka tā pieņemšana neatrisinās pašreizējās finansu problēmas valstī.

Šajā likumprojektā dotācijas un mērķdotācijas pašvaldību izlīdzināšanas fondam un valsts investīcijām paredzēts samazināt par 6 934 305 latiem, nesaskaņojot to ar Pašvaldību savienību. Vissāpīgāk tas skars rajonu posmu un tieši veselības aprūpes sistēmu, un tas var novest pat pie rajonu veselības iestāžu slēgšanas.

Likumprojektā nav iestrādāta taupības programma, bet gluži pretēji — dažām iestādēm budžets ir nepamatoti liels, piemēram, Ministru kabinetam pamatbudžets attiecībā pret 1995.gadam apstiprināto budžetu palielināts par 70 238 latiem, arī speciālais budžets MK palielināts par 65 439 latiem, tāpat Valsts īpašuma fondam speciālais budžets palielināts par 2 miljoniem 120 tūkstošiem u.c.

Valdība šo likumprojektu iesniegusi jau trešo reizi, un vēl aizvien tajā nav atspoguļoti ieņēmumi pa nodokļu veidiem, netiek analizēts, cik lietderīgi krīzes apstākļos tiek tērēta nodokļu maksātāju nauda.

LZS frakcijas deputāti, pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 136.pantu par lietas nodošanu atpakaļ komisijai un tamlīdzīgi, iesniedz priekšlikumu par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 1995.gadam”” (dok. nr.740) nodošanu atpakaļ Ministru kabinetam pārstrādāšanai.

LZS frakcijas priekšsēdētājs A.Rozentāls

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!