• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 18.jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1995., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 376

Par satiksmes ministra pienākumu pildīšanu

Vēl šajā numurā

20.07.1995., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 18.jūlija sēdē

Otrdien kārtējā valdības sēdē Satversmes 81.panta kārtībā tika pieņemti grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā, kas paredz atbildību par neatļauto ārstniecību. Gadījumā, ja neatļauta ārstniecība ir izraisījusi cietušā veselības traucējumu, vainīgās personas tiks sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem. Par neatļauto ārstniecību, ja tā ir izraisījusi cietušā nāvi vainīgā neuzmanības dēļ, sodīs ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Satversmes 81.panta kārtībā pieņemti arī grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā, kuri nosaka atbildību par elektroenerģijas, siltumenerģijas un gāzes patvaļīgu izmantošanu. Par patvaļīgu elektroenerģijas, siltumenerģijas un gāzes izmantošanu mantkārīgos nolūkos, ja ar to nodarīts būtisks kaitējums un ja šīs darbības izdarītas pēc administratīva soda piemērošanas par tādu pašu pārkāpumu, turpmāk sodīs ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām. Par šo pašu nodarījumu, ja tas ir izdarīts atkārtoti, sodīs ar naudas sodu līdz 100 minimālajām algām.

Valdība akceptēja LR un Baltkrievijas vienošanos par pilnvaroto robežas pārstāvju darbību. Abu valstu pilnvaroto pārstāvju pienākumos saskaņā ar vienošanos ietilpst tiesiskās kārtības uzturēšana uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, robežincidentu noregulēšana, kā arī visu ar robežu saistīto jautājumu risināšana.

Iesniegšanai Saeimā akceptēts likumprojekts par Dānijas Karalistes un LR kopējās militārās vienības izveidi ANO miera uzturēšanas operāciju veikšanai Horvātijā. Likumprojekts paredz, ka Latvijas vienībai no 1995.gada augusta līdz 1996.gada februārim jāpiedalās miera uzturēšanas operācijā Horvātijā. Latvijas vienības darbību un personālsastāva finansēšanas kārtību nosaka Dānijas un Latvijas starpvalstu līgums.

Valdība izdevusi rīkojumu, kas paredz veikt pasākumu kompleksu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai valstī. Ministrijām uzdots sagatavot virkni likumprojektu un priekšlikumu normatīvo aktu grozīšanai, kas veicinātu dzimstības palielināšanu Latvijā un uzlabotu iedzīvotāju veselības stāvokli. Jau šogad paredzēts izstrādāt priekšlikumus par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Darba likumu kodeksā, kas paredzētu vienādu iespēju jebkuram no ģimenes locekļiem pēc izvēles saņemt atvaļinājumu bērna kopšanai līdz trīs gadu vecumam un citas sociālās garantijas; priekšlikumus par valsts pabalsta apmēra difirencēšanu atkarībā no bērnu skaita ģimenē un noteikt paaugstinātu pabalstu ģimenēm, kuras audzina divus vai trīs bērnus; priekšlikumus par pensijas apmēra pārskatīšanu apgādnieka zaudējuma gadījumā un priekšlikumus par ienākuma nodokļa atvieglojumiem iedzīvotājiem, kuru apgādībā ir bērni. Paredzēts izstrādāt likumprojektus par alkoholisma ierobežošanu un abortu, kā arī līdz šī gada beigām izveidot jaundzimušo veselības valsts reģistru.

Lai ierobežotu seksuāli transmisīvo slimību un AIDS izplatīšanos, valdība izdevusi rīkojumu, kas paredz izveidot nacionālo AIDS centru un seksuāli transmisīvo slimību un AIDS epidēmijas ierobežošanas valsts komisiju. Sēdē apstiprināja arī šo divu institūciju nolikumus.

Ministri apstiprināja noteikumus par atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības veikšanai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas sniedz pakalpojumus valsts robežu šķērsojošām personām robežkontroles punktos. Saskanā ar noteikumiem atļaujas uzņēmējdarbības veikšanai robežkontroles punktu teritorijā izsniedz Muitas departaments un Robežsargu brigāde.

Valdība izdevusi rīkojumu, kas paredz reorganizēt Satiksmes ministrijas pārvaldīšanā esošo Valdības sakaru centru un uz tā bāzes izveidot Valsts vienotās informātikas un sakaru centru, un apstiprināja tā nolikumu.

Sēdē tika apstiprināti jauni privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi. Salīdzinot ar pagājušā gadā pieņemtajiem noteikumiem, jaunajos noteikumos ir grozīta ieguldījumu kontu atvēršanas kārtība, ieviests jauns kontu veids — pagaidu konti, papildināti sertifikātu kontu apkalpošanas noteikumi, kā arī koriģēta sertifikātu izmantošana privatizācijā. Valdība akceptēja arī noteikumus par kompensācijas sertifikātu, kuri piešķirti par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos, dzēšanas kārtību, kompensācijas izmaksas termiņiem un apmēriem.

Valdības sēdē tika akceptēti vairāki likumprojekti, kurus kā MK noteikumus paredzēts pieņemt Satversmes 81.panta kārtībā šopiektdien. Tie ir likumprojekti “Par komercbankām”, “Par komercbanku sanāciju un bankrotu”, “Par fizisko personu noguldījumu kompensāciju”, “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu”, grozījumi likumā “Par valsts uzņēmumu”, Latvijas Attīstības aģentūras darbības noteikumi un “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!