• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija - pret kodolizmēģinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1995., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā aug un krāj zināšanas jaunieši, kuri vajadzības gadījumā spēs aizstāvēt savu valsti

Vēl šajā numurā

25.07.1995., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija — pret kodolizmēģinājumiem

Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvija savu pozīciju attiecībā uz kodolieročiem atklāti pauda 1992. gadā, pievienojoties Līgumam par kodolieroču neizplatīšanu, turklāt šā gada pavasarī Latvija piedalījās kodolieroču neizplatīšanas līguma pārskata un pagarināšanas konferencē, kas notika Ņujorkā, un veicināja tajā akceptētā lēmuma pieņemšanu. Latvija vienmēr ir iestājusies par kodolizmēģinājumu aizliegšanu.

Kā vislabākais drošības garants nākotnei varētu būt valstu daudzpusējais līgums par kodolizmēģinājumu aizliegšanu, kas tiks atvērts parakstam 1996./1997. gadā.

Francija vairākkārt ir informējusi Latviju par savu pozīciju attiecībā uz kodolizmēģinājumu atsākšanu Moruroā atolā. Šāda lēmuma pieņemšana ir Francijas severēnas un neaizskaramas tiesības, kuras Latvija izprot un apzinās. Tajā pašā laikā Francijas nodoms atsākt kodolizmēģinājumus pamatoti ir radījis bažas pasaules sabiedrībā par šo izmēģinājumu sekām. Realizējot savu apņemšanos, Francijas valdība ir uzņēmusies visu atbildību par iespējamām konsekvencēm gan no starptautiskās drošības, gan ekoloģisko problēmu viedokļa.

1995. gada 21. jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!