• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai "Latvijas auto" nejūt robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.1995., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie latviešu klasiskās mūzikas patriarha mītnes

Vēl šajā numurā

26.07.1995., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai “Latvijas auto” nejūt robežas

Vakar, 25. jūlijā, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto” pārstāvjiem, lai apspriestu šībrīža autopārvadātāju problēmas (attēlos).

Māris Gailis tika iepazīstināts ar Rīgas transporta ekspedīcijas firmu “ALFARDS”, kas izveidojusies, privatizējot valsts uzņēmumu. Uzņēmums veic visu veidu kravu pārvadājumus, nodrošina kravu savākšanu, apstrādi un nogādi tieši klientam.

Tikšanās laikā tika apspriests jautājums, kas skar muitas politiku un robežas šķērsošanu. Ministru prezidents uzsvēra, ka Valsts ieņēmumu dienestam nepieciešams turpināt darbu, lai nodrošinātu stabilu sakaru un informācijas sistēmas izveidošanu uz robežpārejām, kas ļautu precīzi sekot jebkurai transporta kravas kustībai. Tika izteikti vairāki priekšlikumi Valsts ieņēmumu dienesta darba uzlabošanā, īpaši nodokļu iekasēšanā. Starptautisko autopārvadājumu autovadītājiem ir problēmas, lai saņemtu vairākkārtēju vīzu braucieniem uz Krieviju, kas apgrūtina kravu pārvadājumus.

Kā uzsvēra Ministru prezidents Māris Gailis, gatavojot dažādus normatīvos tiesību aktus, kas skar transporta sfēru, vajadzīga asociācijas pārstāvju piedalīšanās, jo tas sekmētu šo dokumentu kvalitāti.

Tikšanās dalībnieki izteica viedokli par nepieciešamību veikt ciešāku Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Polijas tiesību sargāšanas organizāciju sadarbību, lai garantētu kravas un autopārvadātāju apsardzi un drošību.

Valdības preses dienests,
A. Freidenfelds
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

NZ1_1.JPG (16540 BYTES) NZ1_2.JPG (17018 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!