• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 18. jūlija noteikumi Nr. 221 "Noteikumi par muitas robežas caurlaides punktu un valsts robežas pārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1995., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 396

Par nekustamo īpašumu Daugavpilī, Teātra ielā 8

Vēl šajā numurā

27.07.1995., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 221

Pieņemts: 18.07.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 221

Rīgā 1995.gada 18.jūlijā (prot. nr.38, 37.§)

Noteikumi par muitas robežas caurlaides punktu un valsts robežas pārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas

Izdoti saskaņā ar likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu”14.panta 3.punktu

 

1. Noteikt, ka fiziskajām un juridiskajām personām preces un citus priekšmetus, kā arī mantas atļauts pārvietot pāri valsts (muitas) robežai tikai šādos muitas robežas caurlaides punktos:

1.1. uz sauszemes robežas:

1.1.1 ar Igauniju:

Ainaži,

Ipiķi,

Valka–2,

Veclaicene;

1.1.2. ar Krieviju:

Grebņeva (administratīvās robežas caurlaides punkts),

Terehova,

Vientuļi (administratīvās robežas caurlaides punkts);

1.1.3. ar Baltkrieviju:

Pāternieki,

Silene;

1.1.4. ar Lietuvu:

Ezere,

Grenctāle,

Medumi,

Meitene,

Plūdoņi,

Rucava,

Skaistkalne,

Subate;

1.2. dzelzceļa pasažieru robežstacijās:

1.2.1. ar Igauniju

Lugaži;

1.2.2. ar Krieviju:

Kārsava,

Zilupe;

1.2.3. ar Baltkrieviju

Indra;

1.2.4. ar Lietuvu:

Daugavpils,

Eglaine,

Kurcums,

Meitene,

Priekule,

Reņģe,

Rēzekne-1,

Vaiņode;

1.3. dzelzceļa preču robežstacijās:

1.3.1.ritošā sastāva uzskaitei:

Eglaine,

Indra,

Kārsava,

Kurcums,

Lugaži,

Meitene,

Reņģe,

Vaiņode,

Zilupe;

1.3.2. muitas un citu dienestu kontrolei:

Daugavpils,

Jelgava,

Rēzekne-2,

Rīga “Šķirotava”,

Valka;

1.4. uz jūras robežas:

Liepāja,

Mērsrags,

Pāvilosta,

Rīga,

Roja,

Salacgrīva,

Ventspils;

1.5. lidostās:

Liepāja, Rīga.

 

2. Muitas robežas caurlaides punktu darba režīmu nosaka Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments.

3. Fiziskajām un juridiskajām personām pārvietot preces un citus priekšmetus pāri valsts (muitas) robežai un šķērsot to ārpus šo noteikumu 1.punktā minētajiem muitas robežas caurlaides punktiem atļauts tikai ar speciālu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta atļauju un pēc saskaņošanas ar Aizsardzības ministriju.

4. Noteikt, ka lauksaimniecības un pārtikas aprites produkciju atļauts pārvietot pāri valsts (muitas) robežai tikai šādos muitas robežas caurlaides punktos:

4.1. uz sauszemes robežas:

4.1.1. ar Igauniju:

Ainaži,

Veclaicene,

Valka–2;

4.1.2. ar Krieviju:

Grebņeva,

Terehova;

4.1.3. ar Baltkrieviju:

Pāternieki,

Silene;

4.1.4. ar Lietuvu:

Grenctāle,

Medumi,

Meitene,

Rucava;

4.2. dzelzceļa preču robežstacijās:

Daugavpils,

Jelgava,

Lugaži,

Rēzekne–2;

4.3. uz jūras robežas:

Liepāja,

Mērsrags,

Rīga,

Roja,

Salacgrīva,

Ventspils;

4.4. lidostā — starptautiskajā lidostā “Rīga”;

4.5. pastā — Latvijas pasta Rīgas starptautiskajā nodaļā.

 

5. Zemkopības ministrija un Labklājības ministrija iedalīto štata vienību un budžeta līdzekļu ietvaros nodrošina šo noteikumu 2.punktā noteiktajos muitas robežas caurlaides punktos attiecīgo kontroles dienestu koordinētu darbību un kopīgi ar Valsts ieņēmumu dienestu izstrādā instrukcijas par transportlīdzekļu un kravu fitosanitārās, karantīnas un veterinārās kontroles kārtību lauksaimniecības un pārtikas produkcijas kvalitātes kontrolei.

6. Noteikt, ka Aizsardzības ministrijas uzraudzībā ir šādi valsts robežas pārejas punkti:

6.1. ar Igauniju:

Ape,

Omuļi,

Ramata,

Unguriņi,

Valka—1;

6.2. ar Krieviju:

Kruti (administratīvā robeža),

Pededze,

Punduri,

Aizgārša;

6.3. ar Baltkrieviju:

Meikšāni,

Piedruja;

6.4. ar Lietuvu:

Aizvīķi,

Aknīste,

Adžūni,

Brunava,

Demene,

Krievgali,

Laižuva,

Lankuti,

Mēmele,

Nereta,

Piķeļmuiža,

Pilskalne,

Priedula,

Rauda,

Vaiņode,

Vītiņi,

Žagare.

7. Aizsardzības ministrija slēdz visus ceļus, kuri šķērso robežu vietās, kuras nav minētas šo noteikumu 1.1. un 6.1.apakšpunktā, kā arī organizē šo noteikumu 1.punktā minētajos muitas robežas caurlaides punktos un 6.1.apakšpunktā minētajos valsts robežas pārejas punktos iebraukšanas un izbraukšanas kontroli.

8. Robežapsardzības spēkiem atļauts laist pāri valsts (muitas) robežai personas tikai caur šo noteikumu 6.1.apakšpunktā noteiktajiem valsts robežas pārejas punktiem un tikai ar personīgās lietošanas priekšmetiem (mantām), arī individuālās lietošanas transportlīdzekļiem. Preču un citu priekšmetu, arī kravas transportlīdzekļu (arī bez kravas), muitas kontroli veikt un tos laist pāri valsts (muitas) robežai atļauts tikai muitas iestādēm un tikai šo noteikumu 1. un 4.punktā noteiktajos muitas robežas caurlaides punktos pēc attiecīgām fitosanitārās, karantīnas vai veterinārās kontroles dienestu pārbaudēm.

9. Satiksmes ministrija nodrošina, lai, ievedot preces un citus priekšmetus, preču vilcieni tiktu apturēti un vilciena naturlapa, kā arī tā ritošais sastāvs tiktu uzrādīti muitas uzskaitei pirmajā šo noteikumu 1.3.1.apakšpunktā noteiktajā vilcienu ritošā sastāva uzskaites dzelzceļa preču robežstacijā, kurā tie iebrauc, šķērsojot valsts (muitas) robežu, kā arī nodrošina, lai starptautiskie pasažieru vilcieni, arī tranzīta vilcieni, pēc to iebraukšanas valsts (muitas) teritorijā tiktu vispirms apturēti tikai šo noteikumu 1.2.apakšpunktā noteiktajās dzelzceļa pasažieru robežstacijās pasažieru un viņu bagāžas muitas, fitosanitāro, karantīnas, veterināro un imigrācijas dienestu kontrolei. Citu starptautisko pasažieru vilcienu kontroles kārtību Satiksmes ministrija nosaka pēc vienošanās ar Robežapsardzības spēku, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta un Satiksmes ministrijas dienestiem.

10. Finansu ministrija paredz ik gadu valsts budžeta plānā nepieciešamos līdzekļus šo noteikumu 1., 4. un 6.punktā minēto muitas robežas caurlaides punktu un valsts robežas pārejas punktu ierīkošanai, kā arī attiecīgo ceļu būves darbu veikšanai.

11. Labklājības ministrija iedalīto štata vienību un budžeta līdzekļu ietvaros nodrošina fizisko personu karantīnas kontroli šo noteikumu 1.punktā noteiktajos muitas robežas caurlaides punktos un šo noteikumu 6.punktā noteiktajos valsts robežas pārejas punktos.

12. Ārlietu ministrija nodrošina Igaunijas Republikas, Krievijas Federācijas, Baltkrievijas Republikas un Lietuvas Republikas valdību informēšanu par šiem noteikumiem un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departaments ir pilnvarots saskaņot ar minēto valstu valdībām priekšlikumus par iespējamiem turpmākiem grozījumiem šajos noteikumos.

Noslēguma jautājumi

13. Lai nodrošinātu robežas un muitas kontroles punktu Rojā un Mērsragā darbību 1995.gadā, Finansu ministrijai izstrādāt kārtību, kādā nodrošināms to darbības finansējums. Minēto kontroles punktu darbība var tikt uzsākta tikai pēc attiecīgā finansējuma nodrošināšanas.

14. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru Padomes 1992.gada 12.augusta lēmumu nr.327 “Par muitas robežas caurlaides punktu un valsts robežas pārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 37.nr.) un Ministru kabineta 1993.gada 14.septembra lēmumu nr.16 “Par grozījumiem Ministru Padomes 1992.gada 12.augusta lēmumā nr.327” (Latvijas Vēstnesis, 1993, 87.nr.).

Ministru prezidents M.Gailis

Zemkopības ministrs Ā.Ūdris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!