• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nāk vēlētāju saraksti Centrālajā vēlēšanu komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1995., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcija

Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās un pagastos

Vēl šajā numurā

27.07.1995., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

CEĻĀ UZ 6. SAEIMU

Nāk vēlētāju saraksti Centrālajā vēlēšanu komisijā

Līdz 6. Saeimas vēlēšanām vēl mazliet vairāk par mēnesi, bet kandidātu saraksti tiek pieņemti vēl tikai šodien, 27. jūlijā, un 1. augustā. Kā jau rakstījām, līdz otrdienai savas listes bija iesnieguši tikai apvienība “Tēvzemei un brīvībai”, Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Kristīgo demokrātu savienības un Latgales Demokrātiskās partijas vēlēšanu koalīcija, Latvijas Tautas fronte, Latvijas Nacionāli konservatīvās partijas “LNNK” un Latvijas Zaļās partijas koalīcija un Latvijas Nacionāli demokrātiskā partija. No Pilsonības un imigrācijas departamenta bija saņemti atzinumi par pirmajiem četriem sarakstiem. Atskaitot “Tēvzemei un brīvībai” sarakstu, pārējos trijos konstatētas dažādas kļūdas, un tiem nepieciešami tehniski labojumi. Pirmie četri saraksti pilnīgi pārbaudīti arī Totalitārisma seku dokumentēšanas centrā un Iekšlietu ministrijā. Nekādas piezīmes par tiem nav izteiktas.

Karsta darba diena Centrālajā vēlēšanu komisijā bija 25. jūlijs. Kandidātu sarakstus šai dienā iesniedza savienība “Latvijas ceļš”, Latvijas Demokrātiskās darba partijas, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas un Latvijas Apkrāpto cilvēku aizstāvības partijas “Taisnība” vēlēšanu koalīcija “Darbs un taisnīgums”, demokrātiskā partija “Saimnieks”, Tautas Saskaņas partija, Maznodrošināto politiskās apvienības un Latviešu neatkarības partijas koalīcija, Tautsaimnieku politiskā apvienība un Tautas kustība Latvijai (Zīgerista partija).

Savas listes vēlējās iesniegt arī pilsoņu kopas “Mūsu zeme” un Pretkomunistu apvienības koalīcija un Latvijas Krievu pilsoņu partija, taču to vēlēšanu dokumenti nebija sagatavoti atbilstoši likuma prasībām un tika atraidīti. Jāatzīmē, ka arī Maznodrošināto politiskās apvienība un Latviešu neatkarības partijas koalīcijas dokumenti tika pieņemti tikai ar otro reizi, kad tajos bija novērstas kļūdas un nepildības. Tāpat noticis ar atsevišķiem citu partiju sarakstiem.

CVK priekšsēdētājs Atis Kramiņš aicina visas partijas un vēlēšanu koalīcijas, kas vēl gatavojas iesniegt savus kandidātu sarakstus, tos vēlreiz rūpīgi pārskatīt un laikus izlabot kļūdas un neprecizitātes. Kļūdu diemžēl ir ļoti daudz, atnesti pat saraksti ar kopētiem parakstiem, ar kļūdām vārdu un uzvārdu rakstībā.

Vakar, 26. jūlijā, komisija pieņēma kandidātu sarakstus no 10.00 līdz 14.00, taču neviens netika iesniegts.

Šodien “Latvijas Vēstnesis” publicē CVK instrukcijas par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu pilsētās un pagastos un par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību ārvalstīs ( skat. zemāk ).

Aina Rozeniece,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!