• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mucām spundes gāja vaļā - un Alus svētki Cēsīs gāja vaļā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.1995., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās drošības padomes sēdē

Vēl šajā numurā

01.08.1995., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mucām spundes gāja vaļā — un Alus svētki Cēsīs gāja vaļā

Neko darīt: nu nevar latvietis palikt bez alus! Un tāpēc Cēsīs, dārzos un laucēs starp seno alus darītavu un vēl senāko pili, arī tikko aizvadīto piektdien un sestdien jau ceturto saulaino jūliju pēc kārtas līksmoja alus patrons Gambrīnus, Latvijas aldari un alu cienošā tautas daļa.

Programma bija izstrādāta plaša un daudzpusīga. Piektdienas vakarā — 5.Latvijas folkmūzikas festivāls. Bet jau ar sestdienas rītu — alus komerca un izpriecu pasākumi: Cēsu alus darītavas sponsorētais ansamblis “Brūzis”, akciju sabiedrības “Aldaris” ansamblis “Parlaments”, Jelgavas ansamblis “Oļi”, teatralizēti uzvedumi no krustnešiem līdz Ādolfa Alunāna “Bagātai brūtei” un šodienas Cilneļu Antona centieniem zemi privatizēt, kā arī latviski šašliki, picas, kūpinātas zivis un citi gastronomiski baudījumi, visdažādākās Latvijas alus šķirnes, tautas lietišķās mākslas darinājumi.

Kā vienmēr, visu aprūpes un viesmīlības augstumos bija Cēsu alus darītavas čaklais kolektīvs un tās direktors Kārlis Tomsons. Mājastēvi Latvijas Alus darītāju savienības vārdā bija pat izlaiduši “Cēsu pils alu” ar īpašu zeltīti sudrabotu etiķeti un uzrakstu “4. alus svētki Cēsīs. 1995.gada 29.jūlijā”. Radās iespaids, ka visiem bija labi — arī tiem, kurus uz kādu brīdi nedaudz varbūt bija nogurdinājusi saule vai dzēriens.

Bet iepriekš profesionālā sarunā bija tikušies paši aldari, lai pārrunātu savas problēmas un pavērtētu savu produkciju. Lūk, viņu, lietpratēju, vērtējums par to, kas uz svētkiem bija atvests:

Gaišā vieglā (11—13% blīva) alus grupā: 1.vietā — “Aldara Jubilejas alus” (a.s. “Aldaris”), 2.vietā — “Aldara Pilzenes alus” (a.s. “Aldaris”), 3.vietā “Rīgas Sevišķais alus” (Piebalgas alus darītava).

Gaišā, smagā (virs 14% blīva) alus grupā: 1.vietā — “Tērvetes alus” (Tērvetes alus darītava), 2.vietā — “Bauskas gaišais alus” (a.s. “Internacionālie vīni”), 3.vietā — “Piebalgas gaišais alus” (Piebalgas alus darītava).

Tumšā alus grupā: 1.vietā — “Sātans” (Piebalgas alus darītava), 2.vietā — “Rīgas tumšais alus” (a.s. “Rīgas alus”) un 3.vietā — “Vendenes tumšais alus” (Cēsu alus darītava).

Šajās pašās dienās, kā zināms un kā augstāk informējam, notika arī citi lieli un skaisti pasākumi: Siguldā — operas svētki, Rēzeknē — tautas teātru svētki... Izrādās, spēj un prot vēl latvieši svētkus darīt un svētkos būt.

“LV” korespondents
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

INFO4_1.JPG (37859 BYTES) INFO4_2.JPG (9578 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!