• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Somijas vēstnieks Hannu Hemeleinens. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.1995., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta instrukcija Nr. 19

Grozījumi 1994.gada 20.decembra Ministru kabineta instrukcijā nr.3 "Par likumā "Par valsts civildienestu" lietotā termina "valsts civiliestādes" attiecināšanu"

Vēl šajā numurā

02.08.1995., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Somijas vēstnieks Hannu Hemeleinens

Vakar, 1.augustā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis saņēma akreditācijas rakstu no Somijas ārkārtējā un pilvarotā vēstnieka Latvijā Hannu Hemeleinena (2.attēlā pa labi).

Akreditācijas ceremonijā Somijas vēstnieks savā runā augstu novērtēja tos politiskos, ekonomiskos un kultūras sakarus, kas izveidojušies vēstures gaitā starp abām valstīm, it sevišķi pēdējos četros gados pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Viņš izteica domu, ka tagad, kad Somija kļuvusi Eiropas Savienības locekle, bet Latvija ar šo organizāciju noslēgusi asociēto līgumu, daži Latvijas un Somijas attiecību aspekti jāpaplašina Eiropas Savienības kontekstā. H.Hemeleinens uzsvēra, ka Somija allaž atbalstījusi Latviju tās neatkarības atjaunošanas centienos, un solīja savas valsts atbalstu Latvijai arī turpmāk. Vēstnieks atzīmēja kultūras un tūrisma sakaru aktualitāti abu valstu tuvināšanā.

Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis savā atbildes runā teica, ka pieci gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas bijuši ļoti veiksmīgi Latvijas un Somijas attiecību attīstībā. Lielākais notikums, pēc Gunta Ulmaņa domām, būs Somijas Valsts prezidenta vizīte Latvijā augusta nogalē. “Es uzskatu, ka Somijas valsts vēstniecības darbība Latvijā līdz šim bijusi ļoti veiksmīga, un esmu pārliecināts, ka jums to izdosies vadīt vēl veiksmīgāk,” turpināja Latvijas Valsts prezidents. Guntis Ulmanis uzsvēra, ka Latvija tāpat kā Somija ir ziemeļu valsts, vienota ar Somiju arī Baltijas jūras valstu padomes darbā. Latvija savā politiskajā darbībā izvirzījusi mērķi daudz ko mācīties no Ziemeļvalstu pieredzes. “Es šorīt ar interesi izlasīju jūsu jaunos konstitūcijas labojumus un saskatīju tur daudz ko tādu, ko Latvija varētu mācīties un izmantot arī savas nākotnes veidošanā,” teica Guntis Ulmanis. Viņš atzīmēja, ka jau par tradīciju izveidojusies Somijas vēstniecības aktīvā līdzdalība Somijas un Latvijas kultūras sakaru veidošanā un stiprināšanā, un izteica cerību, ka tā turpināsies. Piemēram, ļoti aktuālajā valodu apmācīšanas procesā un tās metodikas izstrādāšanā.

Latvijas Valsts prezidents novēlēja vēstniekam Hannu Hemeleinenam panākumus viņa jaunajā misijā, sekmējot Latvijas un Somijas valstu un mūsu tautu tuvināšanos.

Pēc akreditācijas ceremonijas sarunas gaitā starp Gunti Ulmani un Hannu Hemeleinenu tika apskatīts jautājumu loks, kas saistās ar augusta beigās gaidāmo Somijas prezidenta Marti Ahtisāri vizīti Latvijā. LR Valsts prezidents uzsvēra, ka šī vizīte dos iespēju domu apmaiņai tādos jautājumos kā Eiropas Savienība, NATO, attiecības ar Krieviju. Somijas prezidenta vizītes laikā paredzēta abu valstu zemkopības ministru tikšanās, kad tiks pārrunātas arī lauksaimniecības problēmas kontekstā ar līdzdalību Eiropas Savienībā. Vēstnieks atzinīgi novērtēja LR likumdošanu, jo tā spēj mazināt spriedzi sabiedrībā. Runājot par gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Latvijā, Guntis Ulmanis izteica pārliecību, ka arī pēc Saeimas vēlēšanām Latvija turpinās savu attīstību uzsāktajā virzienā.

Par vienu no saviem svarīgākajiem uzdevumiem, stājoties šajā amatā, vēstnieks uzskata Somijas vēstniecības jauno telpu iekārtošanu un atklāšanu nākamajā gadā. Hannu Hemeleinens aktīvi piedalījās arī Latvijas vēstniecības vēsturiskās ēkas Helsinkos atgūšanā un restaurēšanā.

Valsts prezidenta preses dienesta
un “LV” ārpolitikas redaktora
Jāņa Ūdra informācija

Somijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Hannu Mikaels Hemeleinens

Hannu Mikaels Hemeleinens dzimis 1946.gada 11.jūnijā Helsinkos. Kopš 1976.gada pavasara viņš strādā Somijas Ārlietu ministrijā — bijis daļas vadītājs, padomnieks, tad Somijas vēstniecības Stokholmā pirmais sekretārs. No 1984.gada — direktors Ārlietu minis-trijā, pēc tam ministrijas Administratīvā departamenta ģenerāldirektora vietnieks un kopš 1993.gada — Adminis-tratīvā departamenta ģenerāldirektors.

Hannu Hemeleinens ir precējies, ģimenē ir divi bērni.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!