• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālā vēlēšanu komisija beigusi deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.1995., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki, jauns posms Amerikas Savienoto Valstu un Somijas Republikas attiecībās

Vēl šajā numurā

02.08.1995., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā uz 6. Saeimu

Centrālā vēlēšanu komisija beigusi deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanu

Otrdien, 1.augustā, kas ar Centrālās vēlēšanu komisijas 21.jūnija lēmumu bija noteikta par pēdējo kandidātu sarakstu pieņemšanas dienu, partiju un apvienību pārstāvji uz sarakstu nodošanu sāka gaidīt jau agrā rīta stundā. Paredzētajā pieņemšanas laikā savus sarakstus iesniedza Latvijas Vienības partija, Latvijas Liberālā partija un Latviešu zemnieku savienība. Demokrātiskās iniciatīvas centra pārstāvji savu sarakstu nodeva 15 minūtes pirms pieņemšanas beigām. Ar to darbs turpinājās vēl pēc pulksten 20.

Tātad pavisam savus kandidātu sarakstus 6.Saeimas vēlēšanām iesniegušas 20 partijas, apvienības un vēlēšanu koalīcijas. Kandidātu sarakstu veidlapas bija izņēmusi vēl arī Republikas atbalstīšanas apvienība, taču tā savu sarakstu neiesniedza.

Kā preses konferencē žurnālistus informēja CVK sekretāre Dzidra Ceihnere, līdz šim reģistrēti 13 saraksti. 2.augusta sēdē komisija reģistrēs pagājušajā nedēļā iesniegtos 3 sarakstus un izlems, kad varētu tikt reģistrēti šodien iesniegtie saraksti.

Pakāpeniski CVK saņem atzinumus no atbilstošajām institūcijām, kas pārbauda deputātu kandidātu atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām. Līdz šim atzinumi no visām institūcijām saņemti tikai par apvienības “Tēvzemei un brīvībai” sarakstiem, kuri līdz ar to jau tiek gatavoti publicēšanai.

  CE1.JPG (20423 BYTES) CE2.JPG (14388 BYTES)

Attēlos: vakarrīt — Centrālās vēlēšanu komisijas pagalmiņā; pie Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāres Dzidras Ceihneres — vēlēšanu apvienības "Vienība" pārstāvis Antons Kažemaks ar kandidātu sarakstu.

A.Rozeniece,
“LV” nozares redaktore
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

CVK lēmumi par kārtējo kandidātu sarakstu reģistrēšanu — 2.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!