• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar interesenti vēra vaļā "Zemes Reformas Vēstneša" 3. burtnīcu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1995., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.08.1995., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar interesenti vēra vaļā "Zemes Reformas Vēstneša” 3. burtnīcu

Jādomā, tas, kuram bija pirmās divas, - gaidīja šo, trešo. Jādomā, tas, kuram nu ir pirmās trīs, - gaidīs arī nākamo, ceturto. Jo te gan zemes ierīkotājam, gan pašvaldības darbiniekam, gan jebkuram zemes lietu kārtotājam un interesentam ir un būs patiesi daudz vajadzīgu lietu.

Tā, valsts normatīvo dokumentu paketē ar vakardienu, kad nāca klajā jaunais izdevums, parocīgā burtnīcas kārtojumā nu ir tādi ikbrīdi nepieciešami tiesību akti kā likums “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās” un MK noteikumu izlase: par pilsētu zemes vērtēšanu, par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās, par kārtību, kādā pašvaldības izmanto nekustamā īpašuma pirmpirkuma tiesības, par valsts nodevu, par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatās, par īpašuma tiesību atjaunošanu uz zemi, kura aizņemta ar īpaši aizsargājamiem dabas objektiem.

Savukārt Centrālā zemes komisija sniedz autentisku informāciju par īpašuma tiesības apliecinošajiem dokumentiem, par kārtību, kādā noformējama līdzvērtīgas zemes piešķiršana, par zemes īpašnieku un nomnieku attiecībām, bet Valsts zemes dienests analizē zemes reformas gaitu uz 1995. gada pirmo pusi.

Tālākā kārtojumā - Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu kontroles departamenta oficiālā informācija par zemes nodokļa likmēm latos par vienu hektāru katrā pagastā un pilsētas lauku teritorijā, tiešā speciālista skaidrojums par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatās un plaša materiālu kopa par Abavas ieleju vides kultūras aspektos...

“Zemes Reformas Vēstnesis” kā “Latvijas Vēstneša” pielikums zemes ierīcības lietās tāpat kā iepriekš iegūstams ar Valsts zemes dienesta organizāciju starpniecību un turpat, kur valsts oficiālais laikraksts.

Jaunas tikšanās vēlot, - Jūsu “LV” un “ZRV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!